Memo de la ”Natural Cycles”: nici aplicatiile nu sunt metode contraceptive 100% sigure

Memo de la ”Natural Cycles”: nici aplicatiile nu sunt metode contraceptive 100% sigure
Foto: engadget.com

Vedeti, asta se intampla cand lasi programatori barbati sa faca aplicatii de contraceptie pentru femei.
Ok, nu-i prea amuzant.

Cum, de altfel, nu e deloc amuzant sa te trezesti gravida, desi tu stii ca ti-ai luat toate masurile de precautie. In general, sunt destule chestii pe care barbatii nu le inteleg in legatura cu femeile, asa ca umorul tinde sa fie cea mai la indemana metoda sa-si doseasca ignoranta. 

Raoul Scherwitzl si Elina Berglund, un cuplu de doctori suedezi, au strans prin crowdfunding vreo 30 de milioane de dolari si au lansat Natural Cycles, o aplicatie cu rol de masura contraceptiva. Practic, in loc sa iei pastile, ai acces la o solutie mult mai comoda si deloc invaziva. 

Problema, daca chiar o putem numi asa, pe care femeile si barbatii, deopotriva, ar trebui sa o stie, este ca nicio masura contraceptiva nu este 100% infailibila. Astfel ca, faptul ca 37 de femei au ramas gravide in ciuda folosirii aplicatiei, nu ar trebui sa fie chiar un soc. Insa oamenii gesticuleaza. Ce s-a intamplat?

Conform publicatiei SVT, spitalul Sodersjukhuset din Suedia a facut o reclamatie la Agentia de Produse Medicale (asta se pare ca e numele institutiei abilitate sa faca ordine si regularizare printre aparatele medicale din Suedia). Reclamatia a vizat aplicatia in cauza. Din 668 de doamne si domnisoare, 37 au ramas insarcinate, adica 5,5%. In marja si perfect normal, dupa cum declara chiar reprezentantii Natural Cycles. 

This is in line with what we communicate as the risk of unwanted pregnancy with typical use, and which is comparable to other types of contraception.

O puteti downloada si intelege mai bine intrand aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related