8 martie e despre femei. Dar nu numai

8 martie e despre femei. Dar nu numai

6 milioane de femei au ieșit în stradă, de 8 Martie, în 120 de orașe din Spania pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii protestând față de problemele de pe piața muncii, a salariilor mai mici decât cele ale bărbaților și a abuzurilor, potrivit BBC. Nu e singura țară în care 8 martie se sărbătorește așa. În Arabia Saudită și Irak, femeile au alergat pentru a demonstra pentru drepturile lor. Activistele din China au protestat față de reducerile companiilor la cosmetice. Jurnalistele din Ucraina au pornit pe Facebook mișcarea "I am not your darling", după ce președintele Petro Poroshenko a folosit această expresie adresându-se unei reporterițe. Cotidianul francez Liberation a crescut prețul, de 8 martie, doar pentru cumpărătorii bărbați, pentru a marca diferențele de salarii între femei și bărbați.

Consiliul Uniunii Europene a postat un video despre prejudecățile cu care luptă femeile:

 

Tot în afara granițelor, companiile au sărbătorit 8 martie prin inițiative și campanii sociale care abordează egalitatea de gen, despre care am scris zilele trecute. (Barbie a lansat o linie cu Frida Kahlo și Amelia Earhart, Vodafone pune întrebări despre supereroi).

De câțiva ani, 8 martie vine cu un vibe nou și în România. Cum ar fi campania multumescpentruflori, făcută de Feminism România. În acest sens, există și contraziceri: unii dau flori și zic la mulți ani, unele femei mulțumesc pentru asta, altele spun că nu vor să vadă în fața ochilor astfel de manifestări mercantile.

Există și femei care luptă pentru egalitate și apreciează florile, există altele care militează pentru dreptul femeii de a face ce vrea sau voci care s-au săturat să li se spună că sunt frumoase când zâmbesc sau mai puternice decât cred. Am ales câteva păreri care definesc cel mai bine felul în care s-a manifestat 8 martie pe Facebookul românesc:

 

Și acum să trecem și în partea cealaltă. Spre motostivuitor și instituțiile publice. Și felul în care înțeleg ele drepturile femeilor:

Si comentariul acesta:

Draga ANAF, va rugam sa asteptati la coada ca sa depuneti aceasta declaratie. Timbrul pentru a depune declaratia este la coada de la etajul 2, sau online la etajul 3.

Institutul Național de Statistică nu are doar un video motivațional descălecat dintr-o bază de date cu fotografii și citate, dar și câteva informații necesare:

Și analiza lor:

 

Să trecem cu privirea și spre companii.  Mega Image a venit cu un logo nou, reinterpretat de ilustratoarele Loreta Isac, Eliana Bogdan și Alexia Udriște:

Tot cu logo-ul s-a jucat puțin și McDonald's: 

AFI Cotroceni a găsit femeia care reprezintă cel mai bine bunicile, mamele și fiicele din România:

A fost destul de greu de Ziua Femeii pe Facebook în România. Cam atât de greu:

Tot de la Netflix și personajele lui, câteva urări cu această ocazie:

 

Iar o agentie ne-a trimis muzica. ThinkDigital a pregatit un app cu playlist-uri customizate dupa mood. A se nota ca playlist-urile se gasesc si pe canalul de YouTube "Muzica de facut 8 martie pe".

 

Am păstrat pentru final un video de la BBC TWO. E din februarie, dar mesajul nu are nevoie de o dată exactă:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

ThinkDigital

ThinkDigital este una dintre cele mai mari retele de servicii media online din Europa de Est si de Sud, cu birouri in Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Ungaria si Albania. Sales house, regie de vanzari, digital... vezi detalii »

Sectiune

DictionarRelated