8 martie e despre femei. Dar nu numai

8 martie e despre femei. Dar nu numai

6 milioane de femei au iesit in strada, de 8 Martie, in 120 de orase din Spania pentru a sarbatori Ziua Internationala a Femeii protestand fata de problemele de pe piata muncii, a salariilor mai mici decat cele ale barbatilor si a abuzurilor, potrivit BBC. Nu e singura tara in care 8 martie se sarbatoreste asa. In Arabia Saudita si Irak, femeile au alergat pentru a demonstra pentru drepturile lor. Activistele din China au protestat fata de reducerile companiilor la cosmetice. Jurnalistele din Ucraina au pornit pe Facebook miscarea "I am not your darling", dupa ce presedintele Petro Poroshenko a folosit aceasta expresie adresandu-se unei reporterite. Cotidianul francez Liberation a crescut pretul, de 8 martie, doar pentru cumparatorii barbati, pentru a marca diferentele de salarii intre femei si barbati.

Consiliul Uniunii Europene a postat un video despre prejudecatile cu care lupta femeile:

 

 

Tot in afara granitelor, companiile au sarbatorit 8 martie prin initiative si campanii sociale care abordeaza egalitatea de gen, despre care am scris zilele trecute. (Barbie a lansat o linie cu Frida Kahlo si Amelia Earhart, Vodafone pune intrebari despre supereroi).

De cativa ani, 8 martie vine cu un vibe nou si in Romania. Cum ar fi campania multumescpentruflori, facuta de Feminism Romania. In acest sens, exista si contraziceri: unii dau flori si zic la multi ani, unele femei multumesc pentru asta, altele spun ca nu vor sa vada in fata ochilor astfel de manifestari mercantile.

Exista si femei care lupta pentru egalitate si aprecieaza florile, exista altele care militeaza pentru dreptul femeii de a face ce vrea sau voci care s-au saturat sa li se spuna ca sunt frumoase cand zambesc sau mai puternice decat cred. Am ales cateva pareri care definesc cel mai bine felul in care s-a manifestat 8 martie pe Facebookul romanesc:

 

 

 

 

Si acum sa trecem si in partea cealalta. Spre motostivuitor si institutiile publice. Si felul in care inteleg ele drepturile femeilor:

 

 

Si comentariul acesta:

Draga ANAF, va rugam sa asteptati la coada ca sa depuneti aceasta declaratie. Timbrul pentru a depune declaratia este la coada de la etajul 2, sau online la etajul 3.

Institutul National de Statistica nu are doar un video motivational descalecat dintr-o baza de date cu fotografii si citate, dar si cateva informatii necesare:

 

 

Si analiza lor:

 

 

Sa trecem cu privirea si spre companii.  Mega Image a venit cu un logo nou, reinterpretat de ilustratoarele Loreta Isac, Eliana Bogdan si Alexia Udriste:

Tot cu logo-ul s-a jucat putin si McDonald's: 

 

AFI Cotroceni a gasit femeia care reprezinta cel mai bine bunicile, mamele si fiicele din Romania:

 

A fost destul de greu de Ziua Femeii pe Facebook in Romania. Cam atat de greu:

 

Tot de la Netflix si personajele lui, cateva urari cu aceasta ocazie:

 

Iar o agentie ne-a trimis muzica. ThinkDigital a pregatit un app cu playlist-uri customizate dupa mood. A se nota ca playlist-urile se gasesc si pe canalul de YouTube "Muzica de facut 8 martie pe".

 

Am pastrat pentru final un video de la BBC TWO. E din februarie, dar mesajul nu are nevoie de o data exacta:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related