Calomnie - a fost sau n-a fost? Cazul TNR

Calomnie - a fost sau n-a fost? Cazul TNR

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a decis ca textul de pe Times New Roman nu corespunde normelor decentei intr-o societate normala. Care text? A fost scos de pe site (update: poate fi citit aici), insa va putem spune ca avea in corpul sau cuvintele "curva lui Dragnea". Conform Pagina de Media, au fost impartite amenzi in stanga si-n dreapta, ca urmare a plangerii formulate de doamnele din PSD. In total, 16.000 de lei. 

5.000 de lei pentru Infant Media, societatea care administreaza Times New Roman.
5.000 de lei pentru autorul articolului.
3.000 de lei pentru editorul-sef.
3.000 de lei pentru administratorul Infant Media. 

L-au intepat la portofel pana si pe Eftimie, so naturally this means war. Insa serios acum, textul respectiv nu era, poate, nici bine scris, nici amuzant; dar iata-ne iarasi dezbatand deciziile CNCD. Un consiliu care, nu o data, a luat decizii cel putin neinspirate si de multe ori servind interese politice.

Vasazica, cine hotaraste ce este satira si ce nu? Cine e amuzant si cine nu. Stimatii membri ai CNCD? Doamna Viorica? Domnul Isarescu? Noi? E greu de zis, iar umorul este si mai greu de reglementat. Ca daca era usor, nu-i mai permiteam lui Prelipceanu sa spuna glumite in direct.

Times New Roman face umor de cand au aparut. Uneori le iese, alteori nu, dar stii care e treaba cu ei. Deci, mare grija cu amenzile pe scari, ca traim vremuri tulburi; iar spetele astea, chiar daca nu servesc, oficial, drept precedente, ca-n sistemul judiciar american, nu stim cat bine sau cat rau pot face. Moderatie de ambele parti se recomanda. Asa cum v-am obisnuit, nu avem o concluzie. Dar bine ca au altii, de ambele parti. Si facem si o exceptie, de data asta. Bagam un zambiliti, oameni buni :)

Raileanu, vehement:

 

 De partea cealalta, Catalin Tenita are metafore. Nu suntem convinsi ca e aplicabila spetei TNR

 

Aici, insa, este.

 

 Axinte, ceva mai echilibrat:

 

 PAH si o scurta amintire de pe vremea Tribunului.

 

#Diatriba.

 

 Tot despre pamflete si satira:

 

Luiza Vasiliu pofteste lumea la o recitire 

 

Un punct de vedere si de la Dan Panaet

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related