Dan Andresan (DADA Studio): Daca baimarenii nu prea stiau ce face arhitectul, designerul era doar un artist prost platit

Dan Andresan (DADA Studio): Daca baimarenii nu prea stiau ce face arhitectul, designerul era doar un artist prost platit

In 2004, Dan Andresan termina Liceul de Arte in Baia Mare si incepea Ion Mincu la Bucuresti. Trei ani mai tarziu castiga un concurs de arhitectura din Italia care ii ofera un loc la un master in Milano. Pe perioada studiilor devine asistent in departamentul de arhitectura de interior al facultatii, apoi ingheata toata treaba si se duce tutore la Pratt University din New York. Se intoarce in Italia foarte inspirat si pus sa castige concursul de diplome al masterului.

De aici incepe calatoria lui Dan in lumea arhitecturii si a designului de produs. O calatorie planificata din copilarie, pe vremea constructiilor din Lego, si pusa la punct in perioada facultatii, cand si-a construit firul de lucru: forma - functionalitate - estetica - ergonomie. Pe firul asta si cu experienta culeasa de prin alte tari, Dan se intoarce in Romania cu gandul sa-si dea de lucru, dar in folosul altora. Si chiar a inceput asta, sub numele DADA Studio. Mindsetul a fost dintotdeauna acela de a nu lucra conditionat de cash-flow, ci dupa libertatea oferita de client. Iar primul proiect, reabilitarea casei-atelier a sculptorului baimarean Vida Gheza, i-a oferit acest lucru:

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related