[Crafted Outfit] O idee venita "din voleu". Mihai Szabo si-a imaginat echipamentul clubului sportiv Leroy Merlin

[Crafted Outfit] O idee venita "din voleu". Mihai Szabo si-a imaginat echipamentul clubului sportiv Leroy Merlin

Pasionat de bricolaj in general - si, mai recent, de gradinarit - Mihai Szabo, graphic designer, a creat un outfit de inspiratie sportiva plecand de la doua dintre nemultumirile consultantilor de vanzari Leroy Merlin: designul demodat si, apoi, neadecvat muncii fizice. A rezultat o uniforma lejera, potrivita pentru activitatile unui angajat intr-un magazin de bricolaj si deschisa spre personalizare:

Pe spatele tricoului, la fel cum la fotbal jucatorii au inscriptionate numele, se poate inscriptiona departamentul din care face parte persoana care poarta tricoul respectiv: Bricolaj, Constructii, Decoratiuni, etc.

Intre timp, parca anticipand feedbackul intermediar al reprezentantilor Leroy Merlin (din care reiese, pe scurt, ca albul predominant n-ar fi cel mai practic), Mihai si-a inscris si a doua lucrare: "Black is the new white", plecand exact de la ideea ca munca fizica din magazin nu ramane fara consecinte.

Pe langa proaspatul feedback, cei care se pregatesc sa inscrie vor avea nevoie si de brief, regulament, plus kit de inscriere. Din 2 decembrie, mingea e la noi.

 

De cand cu designul

Cu desenul si pictura sunt de mic copil, am urmat scoala si Liceul de Arte, dupa care Facultatea de Arte Plastice, sectia Pictura. Scoala in Baia Mare, liceul in Sfantu Gheorghe, facultatea in Oradea :) Graphic design-ul l-am descoperit in anul 2003, an in care am "aterizat" la Bucuresti, ca Sef Serviciu Decoratiuni al unui proaspat hypermarket venit in acelasi an in Romania. De atunci si pana "in zilele noastre" activez in continuare in departamentul de creatie al aceluiasi hypermarket.

 

Despre competitie 

Urmaresc permanent pagina si site-ul IQads, de aici am aflat despre concurs. Sunt un client frecvent al magazinelor de tip bricolaj - sunt pasionat de gradinarit mai nou :) - asa ca prima impresie a fost pozitiva: "la concursul asta clar voi participa si eu!".

M-a motivat competitia creativa si tematica concursului - dupa cum spuneam, lucrez si eu de multi ani intr-un hypermarket - si, nu in ultimul rand premiile, premii care nu sunt niciodata "de lepadat" :)

 

Abordarea briefului

Din feedbackul consultantilor privind uniformele actuale mi-au atras atentia in special "design demodat" si "neadecvat pentru munca fizica". Eu sunt un pasionat al sportului in general, si al fotbalului in special, asa ca ideea primului outfit a venit practic "din voleu" - un design inspirat dintr-un echipament sportiv.

Atat in sport, cat si in comert, exista o permanenta competitie cu tine insuti si, nu in ultimul rand, cu ceilalti concurenti/ competitori de pe piata/ teren.

Asa ca n-am stat mult pe ganduri si am creionat un prim outfit inspirat din designul echipamentelor sportive. De asemenea, pe parcurs am luat in calcul si raspunsul la intrebarea  "in ce tip de outfit m-as simti eu bine si in largul meu la locul de munca?".

 

Cu domeniul bricolajului / Do-It-Yourself

Dupa cum va spuneam si mai sus, sunt un client destul de fidel la capitolul asta, vizitez magazine de tip bricolaj minimum o data pe saptamana - si, da, ma incadrez in categoria "micilor mestesugari amatori" atat in ceea ce priveste "bricolatul" prin casa, dar mai ales pe cel din gradina/ curte.

 

Catre jurati si catre public

Sugerez juratilor ca, in evaluarea lucrarilor, sa aiba in vedere in primul rand intrebarea "daca eu as ocupa functia de consultant vanzari la Leroy Merlin, in care dintre aceste outfituri m-as simti cel mai bine? Pe care l-as purta cu placere?".

Si ca o idee/ remarca, vizavi de votul publicului (nu ca l-as submina, departe de mine acest gand), mi s-ar fi parut interesant ca acea pondere de x% care conteaza in "nota finala" sa fi fost data exclusiv de catre angajatii Leroy Merlin, de vreme ce, la final, ei vor fi beneficiarii acestor creatii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Cosmin Constantinescu
acum 5 ani
Super!
Sorin Andreescu
acum 5 ani
Nice!


Branded


Related