De 8 martie sărbătorim toate femeile

De 8 martie sărbătorim toate femeile

În fiecare an, ziua de 8 martie este o ocazie să apreciem feminitatea. Să ne arătăm respectul și prețuirea față de femei din viața noastră: iubite, soții, mame sau bunici, fiicele sau surorile noastre. Însă arareori societatea românească prețuiește celelalte femei de lângă noi: femeile rome, femeile transgender, femeile lesbiene.

Credem în puterea tuturor femeilor de a fi unite în lupta pentru egalitate în drepturi, hotărâte să nu lase pe nimeni în urmă. Femeile invizibile, femeile uitate, sunt sărbătorite anul acesta, indiferent de orientarea lor sexuală, etnia lor sau identitatea lor de gen. Pentru că fiecare este femeie. Punct. 

 

Miruna Dumitrescu, Copywriter și autoarea proiectului :

"Pentru mine 8 martie este o sărbătoare în care celebrăm femeile pentru puterea lor, pentru suportul lor în societate, pentru curaj. Ceea ce ne-am dorit cu acest proiect a fost să lărgim spectrul. Fiecare femeie din video are o poveste de viață extraordinară de la care alte femei pot învăța. Însă să le auzim poveștile trebuie mai întâi să le recunoaștem. ”

 

Patrick Brăila, Co-președinte ACCEPT și activist pentru drepturile persoanelor transgender:

„Prin acest proiect ne-am droit să atragem atenția asupra faptului că feminitatea depășește limitele pe care ni le-am impus în mod tradițional. Deși nu există o definiție a feminității, avem deseori tendința să ne bazăm pe stereotipuri și să judecăm femeile de lângă noi. Femeile care apațin minorităților din România sunt prea des date la o parte, excluse din societate, au șanse mai mici la o educație de calitate, nu au acces real la servicii de sănătate și uneori trăiesc la limita sărăciei. Dacă noi, bărbații, vrem să zicem la mulți ani femeilor de 8 martie, trebuie întâi să ne gândim cum putem sărbători toate femeile, și nu doar pe unele dintre ele.”

 

Echipa:

Copywriter: Miruna Dumitrescu
Art director: Gabriel Miu
Project manager: Bianca Negre
Regie: Sarra Tsorakidis
Imagine: Boróka Biró
Scenografie: Mihai Mono
Hair & Makeup: Andreea Lupu
Editare: Tudor D Popescu
Producție: Saga Film
Muzică și versuri: Andreas Aron
Voce: Ana Bancescu
Producție muzicală: Codrin Lazar StartRec Studios
Fotograf: Claudiu Popescu

Actrițe:
Antonella VIP: Femeie.
Alexa Valianatos: Femeie.
Billie Rose: Femeie.
Ioana Chitu: Femeie.
Ioana Pelehatăi: Femeie.
Mihaela Drăgan: Femeie.

Outfits Antonella, Alexa, Billie, Ioana și Mihaela: by Ioana Ciolacu (page)
Outfit Ioana Pelehatai by Bianca Popp (page)

PR: Dorian Ilie, Teodora Ion-Rotaru
Very Special Thanks: Patrick Brăila și Teodora Ion-Rotaru

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related