Tubecon, cel mai mare eveniment european dedicat vloggerilor, se lansează și în România

Tubecon, cel mai mare eveniment european dedicat vloggerilor, se lansează și în România

La Tubecon România sunt asteptați peste 10.000 de tineri care vor avea parte de o zi întreagă de experiențe unice, divertisment live, întalniri cu cei mai populari influenceri și creatori de continut români și internaționali.

Tubecon a reunit deja peste 120.000 de participanți și 600 de creatori de conținut video, în țări precum Germania, Franța, Suedia, Finlanda, Elveția si Spania. Evenimentul va avea loc, în premieră, pe 21 septembrie, la Romexpo – Pavilionul Central.

Tubecon România se va desfăsura pe trei mari scene dedicate divertismentului (într-un show de peste 10 ore de muzică, challenges, prezentări de modă și comedie), gamingului (unde jucători renumiți vor participa la sesiuni demo și concursuri) și fashion-beauty (un periplu prin moda, frumusețe, produse și tehnici de make-up, toate exemplificate  de profesioniști și de cele mai urmărite vedete online din domeniu).

Care este ingredientul secret din spatele unor producții virale? Care este viitorul continutului video? Ce branduri comunică eficient și cum se angajează ele într-un dialog relevant cu audiențele lor? Subiectele care frământă toti profesioniști din media, comunicare și nu numai, vor fi dezbătute în pre-ziua evenimentului, pe 20 Septembrie, când va avea loc Tubecon Industry Day.

Licența Tubecon pentru România e deținută de antreprenorul Dragos Stanca – cunoscut și ca fondator al iCEE.fest - Interactive Central and Eastern Europe Festival.

Din echipa de start mai fac parte nume cunoscute în industrie, precum Mihai-Alexandru Hash - aka Mikey Hash - , ambasador Tubecon pentru România. Relatia cu creatorii si influencerii va fi coordonata de Florin Grozea, fondatorul agentiei HitYourself.

 

Consumul de media al noilor generații se schimbă radical iar Tubecon e un prim proiect prin care ne propunem să marcăm și să  analizăm, așa cum se cuvine, un fenomen care este mult prea amplu încât să mai “încapă” în cadrul iCEE.fest. Acesta este motivul pentru care am decis să îi dedicăm o atenție specială și să construim un concept unic, separat de festival, iar Tubecon – eveniment cunoscut deja publicului european și creatorilor de conținut din întreaga lume încă din 2014 -  a fost prima opțiune în acest sens. Mă bucur că am reușit ca România să fie prima piață din Europa de Est care va găzdui un Tubecon”, spune Dragos Stanca.

 

Suntem încântați să avem România în familia europeană a Tubecon. Când alegem parteneri locali ne uităm cu atenție spre companii și oameni care au dovedit un nivel radicat de exigență în producția de evenimente și care au, totodată, experiență locală în peisajul media, aflat în continuă schimbare.  Știind istoricul iCEE.fest și expertiza avansată în business-ul de media al echipei din spatele proiectului, suntem încrezători că am găsit un partener de cursă lungă pentru dezvoltarea Tubecon în România”, spune Risto Kuulasmaa, co-fondator Tubecon.

 

Odată cu anunțarea datelor (20 -  21 septembrie 2019) și a locului de desfășurare a Tubecon (Romexpo), a fost lansată și prima versiune a site-ului oficial, www.tubecon.ro, unde se găsesc deja primele detalii și bilete la preț redus. Programul detaliat urmează a fi anunțat în săptămânile următoare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related