[CIVIC 5D in haine noi] Echilibrul forma-culoare, varianta neon si cocorii de hartie: 3 designuri semnate de Alin Patru

[CIVIC 5D in haine noi] Echilibrul forma-culoare, varianta neon si cocorii de hartie: 3 designuri semnate de Alin Patru

Alin Patru are background in pictura si arte plastice, dar mai mult il pasioneaza designul digital. Totusi, ne-a spus ca in perioada asta experimenteaza cu pictura traditionala pe panza si culorile fluorescente; de aici a plecat si una dintre propunerile inscrise in competitia CIVIC 5D Design Challenge, anume "C1-V1-C NEON", in care vedem un Honda Civic full black cu accente de neon. Asta ar fi si preferata lui dintre cele 3 inscrise pana acum; ne-a anuntat ca in weekend vor mai urma si altele.

Prima propunere inscrisa in concurs, "C1-V1-C", complimenteaza liniile masinii printr-un balans de forme si culori - langa alb si rosu, Alin ne-a spus ca adaugat un strop de negru, pentru "dominanta si echilibru". Iar ultima, dar nu si cea din urma, este "C1-V1-C Millenial Cranes" si transpune pe masina o legenda japoneza potrivit careia o dorinta ti se va implini daca impletesti 1000 de cocori de hartie.

Iar voua va uram inspiratie si spor pana ajungem la deadline-ul competitiei, setat luni, pe 8 iulie. Tineti brieful la indemana si nu lasati nici template-ul alb deoparte, cum ne-a transmis juriul intr-o prima runda de feedback pe inscrierile de pana acum. Mai multe directii de la fiecare membru al juriului aiciaici si aici.

 

Despre tine

Vin cu un background in arhitectura si arte plastice, insa sunt pasionat cu precadere de designul digital. Imi place sa experimentez cu stiluri diferite din domenii diferite, de la softuri 2D la cele 3D, folosindu-le ca asseturi creative pentru multe dintre lucrarile mele.

 

CIVIC 5D Design Challenge. Prima impresie

M-am bucurat de existenta acestui concurs dedicat graficii auto (nu am mai intalnit pana acum vreunul), dar mai ales datorita faptului ca in ultimii 3 ani am realizat lucrari variate de grafica pentru diferiti piloti de raliu de la noi din tara. Lucrul asta mi-a starnit curiozitatea si m-a determinat sa particip.

 

Abordarea briefului

Devine interesant atunci cand incepi sa spui o poveste cum este cea a modelului Honda Civic. Mult timp a fost - si inca este - unul dintre modelele mele preferate, iar oportunitatea de a o folosi drept canvas este una pe care nu puteam s-o ratez.

Am vrut sa creez o serie si le-am denumit sugestiv C1-V1-C (Civic). Prima lucrare poarta chiar numele seriei. Am gandit-o ca pe un compliment adus designului masinii, imbinand doua dintre culorile de baza ale concursului si adaugand negru, pentru dominanta si echilibru. Un balans de forme si culoare care domina prin formele accentuat dinamice.

Pentru cea de-a doua lucrare, "C1-V1-C-NEON", am vrut sa creez ceva complet diferit, iesind putin din tipare: full black cu accente de culori neon. Cu siguranta ar iesi in evidenta oriunde ar fi condusa. Pot spune ca este o propunere curajoasa; este si preferata mea, momentan aflandu-ma si intr-o perioada in care experimentez cu pictura traditionala pe panza si culori fluorescente.

Cu a treia propunere, "C1-V1-C Millenial Cranes", am spus o poveste. Cei ce cunosc simbolistica de 1000 de ani a cocorilor japonezi din hartie stiu si ca acestia reprezinta longevitate (tinerete eterna), traditie, echilibru, onoare sau libertate. Sunt cateva din atributele brandului Honda pe care am vrut sa le pun in evidenta.

 

Dificultati?

Din punctul meu de vedere, dificultatile incep atunci cand trebuie sa aduci designul la forma lui cea mai simpla, pastrandu-l in acelasi timp atractiv.

 

Iti plac masinile? Conduci? 

Cui nu ii plac? Conduc din placere o KIA C'eed, sunt unul cu masina, ne intelegem foarte bine :)

 

Catre jurati si catre public

Juratilor le transmit sa nu jurizeze lucrarile in timp ce sunt la volan. Ar putea sa rateze din detalii :D

Iar publicului... Votati dupa cum simtiti sau dupa cum va identificati cu una sau mai multe din lucrarile inscrise. Succes tuturor celorlalti participanti!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related