Experţi în sustenabilitate şi documentare în premieră vă aşteaptă începând de astăzi la GreenTech Film Festival

Experţi în sustenabilitate şi documentare în premieră vă aşteaptă începând de astăzi la GreenTech Film Festival
  • Astăzi începe la Bucureşti cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival. Festivalul se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe;
  • Marţi, 12 noiembrie, va avea loc conferinţa „Strategic Sustainable Development”, eveniment care îl are ca invitat principal pe Profesorul Karl-Henrik Robèrt, MD, PhD, organizată la Seneca Anticafe;
  • Proiecţia documentarului „Blue Heart”, de miercuri, 13 noiembrie, va fi deschisă de Excelenţa Sa Doamna Therese Hydén, Ambasador al Suediei la Bucureşti, şi va fi urmată de o dezbatere în prezenţa doamnei Lect. Univ. Dr. Fiz. Cornelia Grofu, Prodecan, Facultatea de Hidrotehnică, UTCB;
  • Pe toată perioada festivalului va putea fi văzută expoziţia ZOO DEEE – Grădina Deșeurilor De Echipamente Electrice Și Electronice, care îi înfăţişează pe cei mai periculoși „DEEE-voratori de mediu”;
  • Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări.

Astăzi începe la Bucureşti cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii. Evenimentele incluse în programul celei de-a treia ediţii de la Bucureşti se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe. Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice, care au adresat deja un mesaj publicului din Bucureşti, în cadrul conferinţei de presă dedicată lansării festivalului.

 

„Guvernul suedez, societatea și companiile suedeze sunt preocupați de acțiunile de atenuare a schimbărilor climatice prin folosirea energiei regenerabile şi acţiuni de reciclare (în 2018 au fost introduse 1,3 milioane de ambalaje pe piața suedeză dintre care 70% au fost reciclate, iar în jur de 180 de doze și sticle sunt reciclate de fiecare persoană / an). Schimbările climatice nu se opresc la nicio frontieră, de aceea trebuie să lucrăm împreună: Suedia, țările nordice și România pentru a sensibiliza și a lua măsuri împreună.”, a declarat Excelenţa Sa Doamna Therese Hydén, Ambasador al Suediei la Bucureşti.

 

„Este clar că încălzirea globală are nevoie de acțiuni urgente și concrete de atenuare la nivel global, UE și național. Creșterea gradului de conștientizare este o problemă crucială, deoarece fiecare dintre noi poate face diferența, făcând alegeri în viața de zi cu zi, indiferent dacă este vorba despre reciclare sau cumpărături pentru a proteja natura și aerul. Este important să începem să sensibilizăm copiii la vârste fragede atât acasă, cât și la școală. Vestea bună este că din ce în ce mai mulți cetățeni de toate vârstele sunt mai conștienți de schimbările climatice și de impactul acestora asupra mediului nostru și asupra vieții.”, a declarat Excelenţa Sa Doamna Marjut Akola, Ambasador al Finlandei la Bucureşti.

 

„Dacă dorim ca politicienii noștri să acționeze pentru un viitor mai verde, noi, ca cetățeni, trebuie să arătăm că ne pasa de viitorul nostru. Să sperăm că GreenTech Film Festival va inspira multe persoane să se implice în activități care vor contribui la un viitor durabil pentru noi toți.”, a declarat Grete Kristine Ødegaard, Consilier EEA and Norway Grants.

 

Cea de-a doua zi a festivalului aduce în faţa publicul din Bucureşti conferinţa „Strategic Sustainable Development”, eveniment care îl are ca invitat principal pe Profesorul Karl-Henrik Robèrt, MD, PhD - o figură importantă în mișcarea de sustenabilitate la nivel mondial, unul dintre pionierii acestei mișcări. Întrucât a încetat să mai călătorească, acesta va avea o intervenţie  LIVE prin Skype sub forma unei prezentări urmată de un Q&A, pe tema „Dezvoltarea Durabilă Strategică. Știința modernă ne-a oferit în sfârșit piesa care lipsește. Cum pui totul în acțiune?”. Evenimentul va fi completat de speakeri români care vor aborda tema sustenabilităţii din perspectiva de business şi ONG - Daniela Chifan – Director, Innovation Norway România, Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA, Anastasia Staicu – Director, Editura Seneca, Roxana Puia – Director Marketing, Asociaţia Environ, Elena Gaşpar-Ion – Preşedinte, SNRB, Dinu Drog & Victor Iancu – fondatori Cooperativa de Energie, Nicoleta Talpeş – Fondator GreenTech Film Festival. Evenimentul va avea loc marţi, 12 noiembrie, ora 18.00, la Seneca Anticafe, cu acces gratuit în baza unei rezervări.

Prezentat în premieră pentru România, proiecţia documentarului „Blue Heart” va fi un eveniment special deschis de Excelenţa Sa Doamna Therese Hydén, Ambasador al Suediei la Bucureşti. Evenimentul va avea loc miercuri, 13 noiembrie, Cinema City, ParkLake Shopping Center, ora 19.30, sala 6. Proiecţia documentarului va fi urmată de o dezbatere şi sesiune Q & A în prezenţa doamnei Lect. Univ. Dr. Fiz. Cornelia Grofu, Prodecan, Facultatea de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. „Blue Heart” este un documentar produs de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice. Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei.

În premieră în România vor fi prezentate şi documentarele „Artifishal”, care urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume, „The Rise of Vertical Farming”, un film care ne oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream, şi „In-Vitro Meat”, un documentar ce expune producţia de carne cultivată, produsă în laborator prin izolarea celulelor, folosirea AI și a roboților, dar şi beneficiile care pot fi obţinute în urma acceptării acesteia la scară largă, ca alternativă la producția industrială clasica, extrem de poluantă.

Pe parcursul celor şapte zile de festival din Bucureşti, publicul va avea parte de o experienţă vizuală şi de învăţare inedită, o expoziţie permanenta dedicată deşeurilor de electrice şi electronice, numită ZOO DEEE – Grădina Deșeurilor De Echipamente Electrice Și Electronice, care îi înfăţişează pe cei mai periculoși „DEEE-voratori de mediu”, ilustrând într-un mod captivant riscurile și pericolele la care ne expunem atunci când nu reciclăm aparatura electrică veche. Expoziţia este prezentată de Asociaţia Environ şi Asociația SNRB (Sistemul Național de Reciclare al Bateriilor).

Programul festivalului include şi activităţi pentru copii şi tineri: un joc interactiv „Climate Change Monopoly”, deschis în fiecare zi a festivalului, între orele 16.00-20.00, ateliere de reciclare creativă în zilele de miercuri, sâmbătă şi duminică, un atelier de robotica  în cadrul căruia cei prezenţi vor face cunoştinţă cu Alpha - roboţelul umanoid şi Oh-Bot - robotul care vorbeşte, şi vor învăţa cum se programează cel mai mic robot programabil din lume. Totodată, tinerii vor putea învăţa despre siguranţa pe internet în cadrul unui atelier prezentat de Ora de Net, dar şi despre noţiuni importante de educaţie ecologică.

Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări.

Grafica prezentată în vizualul acestei ediţii aparţine lui Dan Perjovschi, cunoscut desenator, ilustrator şi scriitor. 

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social, iar cea de-a treia ediţie se desfăşoară cu sprjinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, Ambasadei Novegiei la Bucureşti, Ambasadei Finlandei la Bucureşti, Institutului de Film Norvegian, Innovation Norway, Facultăţii de Hidrotehnică (UTCB), Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, Primărei Cluj-Napoca, Cinema Dacia, ARCUB, Primăriei Capitalei.

Parteneri: Vodafone România, Asociaţia Alucro, Every Can Counts, Asociaţia ENVIRON, SNRB, Park Lake Shopping Center, Seneca Anticafe, Ashoka România, Cinema City, Seneca Ecologos, Editura Seneca, Asociaţia Greenitiative, Green Mogo, Ora de Net, Asociaţia E-Civis, MaiMultVerde, FoodWaste România, EcoProvocarea, Harta Reciclării, Recicleta, Kolektiv, Undesigned
Parteneri media: ProFM, Vice, Agerpres, Ziare.com, Business24, GreenReport, BIZ, Bursa, Life.rom IQads, Stiinta&Tehnica, AARC.ro, Filme-carti.ro, Movie News, Infomediu Europa, PR Wave, Cinefan, Stiri.ONG, Modernism, I love Cluj, Cluj Life, I Like Cluj, Clujescu, Ziarul Clujean
Maşina oficială oferită de: Auto Cobălcescu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related