Comedia „5GANG: Un altfel de Crăciun”, record național de spectatori pentru un film românesc, din ultimii 24 de ani

Comedia „5GANG: Un altfel de Crăciun”, record național de spectatori pentru un film românesc, din ultimii 24 de ani

Filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun“, regizat de Matei Dima, a bătut toate recordurile de spectatori înregistrate până în prezent de un film românesc de la intrarea pe piață, din ultimii 24 de ani.

„5GANG: Un altfel de Crăciun“ este cea mai populară comedie românească, cu număr record de spectatori, din anul 1995. Filmul, lansat pe 27 decembrie, a înregistrat audienţe record în România, cu 302.491 de spectatori raportați în a treia săptămână de la premieră, când se află pe al doilea loc în box office.

Debutul regizoral al lui Matei Dima, „5GANG: Un altfel de Crăciun“ reușește să intre în top 5 box office general al anului, fiind singurul film românesc care a înregistrat acest succes. Selly și colegii de trupă demonstrează încă o dată ce înseamnă o mobilizare reală a comunităților de pe YouTube în sălile de cinema.

Filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun“, lansat pe 27 decembrie, a fost vizionat de 146.784 de spectatori, în primul weekend de la lansare, un număr record în cinematografia românească.

2019 a fost un an bun pentru filmele comerciale românești, același record fiind inițial depășit de comedia de „Oh, Ramona!”. 

În weekend-ul lansării 5GANG a detronat „Star Wars: The Rise of Skywalker”, aflat la a doua săptămână de prezenţă în cinematografe, pe un număr de ecrane de două ori mai mare. Comedia cu vloggeri a rămas pe prima poziţie şi în a doua săptămână de la lansare. 

Succesul din online al vloggerilor a ajuns și în sălile de cinema, iar filmul a înregistrat vânzări record pentru distribuitor și pentru biletele în avans, cu 10.000 de bilete vândute în etapa de presale.

Povestea este relevantă atât pentru cei care îi urmăresc zi de zi pe Selly şi membrii trupei 5GANG, cât şi pentru consumatorii de comedii care îşi doresc să se bucure de o producţie românească autentică. Selly trăieşte o peripeţie neaşteptată creată de faima adusă de fenomenul 5GANG. Selly, Gami, Pain, Dia şi Mădălin evidenţiază influenţa vlogging-ului în societatea actuală, surprinsă în mai multe scene captivante.

Selly, personajul principal din film, a mulţumit spectatorilor care au dat o şansă filmului de Crăciun, încă din primele zile de la lansarea în cinematografe:

„Tot ce am urmărit cu acest film este să ne îndeplinim un vis de a spune o poveste despre noi şi despre prietenia noastră. Acest rezultat demonstrează încă o dată faptul că suntem o faţă nu numai în online, ci şi în offline, cu o comunitate uriaşă şi foarte implicată în ceea ce facem. Transmit mulţumiri echipei şi tuturor celor care şi-au rupt din  timp pentru a vedea 5GANG: Un altfel de Crăciun. Este un proiect în care am investit nu doar timp, ci şi emoţii şi sentimente. Faptul că atât de mulţi oameni au venit să-l vadă ne face foarte fericiţi şi ne motivează să muncim mai mult şi să facem lucruri şi mai mari în 2020.”, a transmis Selly.

 

Invitată la Digi24, criticul de film Irina Margareta Nistor a vorbit despre succesul lungmetrajului „5GANG: Un altfel de Crăciun“
Ea a avut numai cuvinte de laudă în urma avanpremierei de pe 23 decembrie, unde a fost prezentă:

„Filmul e gândit într-adevăr pentru toate generaţiile şi conţine subtilităţi de cinema foarte mult.
Filmul funcţionează bine pentru legătura dintre generaţii, mătuşi, bunici, părinţi.“, a adăugat criticul despre film.

Filmul 5GANG: Un altfel de Crăciun este disponibil în cinematografele din toată țara.
Bilete pot fi cumpărate pe film.5gang.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related