Andrei Bălan: Strategia e racordarea creativă, dar totodată calculată și sistematică a mijloacelor disponibile la obiectivele de marketing

Andrei Bălan: Strategia e racordarea creativă, dar totodată calculată și sistematică a mijloacelor disponibile la obiectivele de marketing

Asociația profesională IAA Young Professionals Cluj a organizat o seară tematică despre strategie și comunicare, eveniment care l-a avut ca invitat pe Andrei Bălan, specialist cu peste 15 ani experiență în comunicare strategică.

Peste 60 de clujeni pasionați de marketing și comunicare au participat laSeara YP: Strategie în marketing și comunicare organizată în 27februarie de IAA Young Professionals Cluj, comunitatea locală de tineri profesioniști în MarCom (marketing și comunicare).

Invitații le-au împărtășit celor prezenți în sală tehnici, idei și exemple utile care pot ajuta un om de marketing sau comunicare să creeze o strategie bună, construită pe un conținut autentic audienței.

 

Despre strategia de marketing și comunicare

Andrei Bălan le-a povestit celor prezenți din experiența lui și a explicat prin exemple actuale modul în care o strategie de succes trebuie concepută și, ulterior, implementată la nivel de brand. Potrivit lui, strategia e racordarea creativă, dar totodată calculată și sistematică a mijloacelor disponibile la obiectivele de marketing.

Ca o concluzie majora: Cred că am depășit era reclamelor și ne aflăm în plină eră a conținutului. Mai departe trebuie să ne adaptăm gândirea de marketing felului în carefuncționeaza mintea consumatorului ultradigitalizat și asaltat senzorial, a răbdării și attention span-ului în continuă scădere. Acest trend poate fi valorificat în multe feluri în marketing, mai ales dacă ne inspirăm din explozia TikTok și ne imaginăm ce ar putea urma pe măsură ce genul ăsta de conținut va depăși granițele generațiilor tinere.

Proiectul SERILE YOUNG PROFESSIONALS, ajuns la cea de-a XII-A ediție în Cluj

Serile YP este o inițiativă a organizației profesionale International Advertising Association Young Professionals, filiala Cluj, destinată oamenilor de marketing, comunicare și business din vestul țării.

 

Andrei Bălan, Head of Strategy & Social Media
Head of Strategy & Social Media Marketer, doctor in antropologie, Andrei Bălan trăiește în București și activeazăîn industria de comunicare de 15 ani, timp în care a lucrat pentru unele dintre cele mai importante companii și campanii din Romania și din regiune. În prezent conduce departamentul de Strategie &Social Media de la MRM//McCann.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related