Copii români din 42 de ţări au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST

Copii români din 42 de ţări au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST

De ziua lor, 400.000 de familii de români din 42 de ţări au primit în dar de la Itsy Bitsy 3 zile şi 3 nopţi de petreceri radio şi online. Deşi erau pe fusuri orare diferite, copiii s-au jucat #impreuna cu SuperEroii lor preferaţi, au trimis mesaje, au cântat şi au dansat alături de Smiley, Feli, Sore, Nicu Alifantis, Alexandra Uşurelu, Alina Sorescu şi mulţi alţi artişti mari sau mici, au ascultat poveşti şi poezii spuse de Marian Râlea, Alec Blenche, Carmen Tiderle, Bianca Mereuţă, Bianca Brad, Daniela Nane, Monica Davidescu şi alţii.

 72 de ore de stream non-stop au făcut din 1 Iunie o sărbătoare de neuitat, în care peste 50.000 de copii au interacţionat online cu SuperEroii Itsy Bitsy şi invitaţii lor speciali. A fost un adevărat record de interactivitate şi conectare autentică prin intermediul tehnologiei.

„Anul acesta i-am sărbătorit pe copii de 1 iunie printr-un festival-maraton de 3 zile şi 3 nopţi, video online si radio in acelasi timp. Deşi nu ne-am văzut în parc, ca de obicei, anul acesta ne-am făcut prieteni noi şi ne-am jucat împreună, prin intermediul platformei zoom, cu copiii români din Canada, SUA, Spania, Germania, UK şi din alte ţări.  A fost o bucurie, o conectare la nivel mondial. Forţaţi de pandemie, am inventat jocuri noi şi metode de conectarea autentică prin joacă la distanţă, prin intermediul tehnologiei. Indiferent de mediul in care activeaza supereroii Itsy Bitsy (pe scena, la radio sau mai nou in video), edutainmentul plin de interactivitate cu publicul oferit satisface gustul copiilor şi părintilor şi chiar şi pe cel al partenerilor comerciali, pentru care am realizat conţinut personalizat.” a spus Nadia Tătaru, co-fondatoarea Itsy Bitsy FM.

 

La 1uniFEST a intrat în joacă şi a făcut dezvăluiri despre copilăria sa chiar şi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, care a povestit ca în copilărie prefera să joace „cowboy şi indieni”, îi placea prajitura cu rubarbă şi tortul cu ciocolată şi, deşi a învăţat bine, nu a avut numai 10 pe linie.

"Copiii sunt viitorul nostru şi trebuie să avem grijă de ei, să avem mare încredere în capacitatea lor, dar şi răbdare. Eu am învăţat foarte multe de la copii. Trebuie să ne gândim şi la copiii care nu au multe şanse în viaţă, să fim împreună, mai ales în această perioadă în care a fost greu pentru toată lumea.", a spus în direct la 1uniFEST Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române.

 

De la Smiley, Itsy şi Bitsy au aflat că era foarte prietenos de mic, ca era pedepsit să stea în casă atunci când făcea năzbâtii, şi asta nu îi plăcea deloc.  Artistul a acceptat provocarea de la Itsy şi Bitsy cu care a jucat Alb - negru - nu şi da, fiind foarte aproape de victorie. Mesajul său pentru copiii şi părinţii de la 1uniFEST a fost unul muzical - „Va fi bine”!

"Copiilor le urez să îşi prelungească copilăria cât mai mult, să nu se grăbească să ajungă adulţi, să nu uite să se joace.  Le urez să îşi urmeze visurile, să viseze la cai verzi pe pereţi, pentru ca la un moment dat, dacă vor fi perseverenţi şi vor munci pentru ceea ce îşi doresc să facă în viaţă, vor ajunge să şi călărească pe aceşti cai verzi." a spus Smiley la 1uniFEST.

 

Pentru că 1uniFEST este un festival incluziv, anul acesta copiii cu deficienţă de auz au avut programe speciale realizate de Itsy Bitsy, iar copiii nevăzători s-au putut juca în direct cu supereroii preferaţi. Dincolo de mesajele pline de emoţie transmise de copiii din Canada, America sau Spania, emoţia a fost prezentă şi la petrecerea organizată de Itsy şi Bitsy special apentru copii din programul Pâine şi Mâine al World Vision România.

SuperEroii Itsy şi Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark, DjDodi şi Leon Magdan – Profesorul de Joacă au petrecut cu copiii pe toată durata festivalului. Copiii s-au bucurat şi de zecile de urări primite de la: Andreea Marin, Tily Niculae, Geanina Ilieş, Cristina şi Gabriel Bălan, Călin Goia, Ioana Macoveiciuc, Virgil Popescu, Oana Sîrbu, Andra Gogan, Nicu Alifantis, Virgil Ianţu, Ela Crăciun, Urania Cremene, Simona Dragomir, Bogdan Ion, Adriana Mitu şi mulţi alţii. 

Participanţii la festival s-au bucurat şi de momente de magie, ateliere de art & craft, scenete, spectacole de teatru, experimente şi multă joacă oferită de peste 100 de parteneri educaţionali. Sportul în rândul copiilor a avut multă susţinere cu prezenţa în direct a două mari campioane - Elisabeta Lipa şi Irina Deleanu, dar şi cu multe provocări la mişcare sănătoasă din partea kinetoterapeuţilor Asociaţiei KinetoBebe.

1uniFEST a bucurat copiii din diasporă cu sprijinul RePatriot, al Guvernului României – Departamentul Pentru Româniii de Pretutindeni, Preşedinţiei României – Departamentul pentru Relaţia cu Românii din afara Graniţelor, Asociaţia Parinţilor Isteţi.

1unifest a fost organizat cu susţinerea partenerilor: BCR – Şcoala de Bani, Covalact, ETI şi IKEA.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related