[Gif Art] Silvia Dragoș, Elisabeth Gaspar și Orbán Eszter: Lucrand la gif, am rememorat amintirile avute la diverse festivaluri dansand in ploaie, razand in hohote si bucurandu-ne de muzica buna

[Gif Art] Silvia Dragoș, Elisabeth Gaspar și Orbán Eszter: Lucrand la gif, am rememorat amintirile avute la diverse festivaluri dansand in ploaie, razand in hohote si bucurandu-ne de muzica buna

A doua etapă Uninterrupted GIF Festival by glo este foarte, foarte aproape de final. Doar azi mai puteti vota cele mai fresh gif-uri din festivalul de artă digitală. Expoziția de gif art este gata și așteaptă voturile voastre până la ora 23.59. Timp de o lună, creatori din toată țara și din multe și felurite domenii au creat cea mai fresh expoziție de gif art din țară. Merită să dai o tură printre gif-uri. Privește-le cu atenție, lasă-te inspirat de ritmul și energia lor și apoi votează

În continuare, noi vorbim cu Silvia Dragoș, Elisabeth Gaspar și Orbán Eszter, care și-au pus ideile și talentele la comun, au format echipă creativă și au înscris împreună o lucrare în competiția digitală. 

Inceputul povestii te plaseaza in mijlocul unei paduri magice. Inaintand, descoperi un portal ce te poate transpune in locurile in care iti doresti cel mai mult sa fii. Portalul reprezinta elementul cheie al povestii, iti ofera o succesiune de evenimente si experiente de neuitat. 

Despre procesul de creație comun, povești, amintiri din vremea festivalurilor, gif-uri și artă, povestesc Silvia, Elisabeth și Eszter în rândurile de mai jos:

 

Scurtă biografie   

Ultima vreme a insemnat pentru multi un moment de repaos. Ni s-a parut firesc sa folosim acest timp pentru a ne refocusa pe proiectele creative pastrate in la fundul sertarelor.

Elisabeth a fost cea care a dat startul in aceasta directie fiind o persoana fara astampar si plina de idei. Ea a absolvit sectia de Sculptura si Ceramica, din cadrul facultatii de Arta si Design, din Timisoara. Intodeauna a fost fascinata de lumea creativa, motiv pentru care a activat o perioada ca ilustrator, iar apoi si-a dedicat timpul mai mult ceramicii. In aceasta perioada a reluat tehnicile de ilustratie digitala.

Eszter este cea cu ideile nastrusnice de a ne implica in diverse proiecte. A absolvit facultatea de Teatru si Film, sectia Cinematografie si Media, activeaza in domeniu fotografiei. Este mereu deschisa spre noi provocari in domeniul artei vizuale. Se distraza animand fotografiile si creand gif-uri amzante. Nici nu e de mirare ca e un consummator inrait al gif-urilor si ca ea a fost cea care a venit cu idea de a participa la acest concurs.

Fiecare echipa are nevoie de un strateg, care sa contureze ideile nastrusnice si creative si le puna pe hartie. Silvia a absolvit Facultatea de Horticultura, sectia Peisagistica si activeaza de cativa ani ca si designer de interior. Este o iubitoare de plante carora le spune pe numele latinesc si un mare amator de arta moderna. Mereu schiteaza noi concepte pe care le proiecteaza 3D. Este o adevarata storyteller!

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo    

Voiam de ceva vreme incoace sa lucram impreuna un proiect creativ. Toate nutream dorinta de a ne manifesta creativitatea intr-un context inedit. Concursul Uninterrupted GIF Festival by Glo a venit la momentul oportun.

 

Înscrierea și procesul de creație   

In serile petrecute impreuna lucrand la gif, am rememorat amintirile avute la diverse festivaluri dansand in ploaie, razand in hohote si bucurandu-ne de muzica buna.

Inceputul povestii te plaseaza in mijlocul unei paduri magice. Inaintand, descoperi un portal ce te poate transpune in locurile in care iti doresti cel mai mult sa fii. Portalul reprezinta elementul cheie al povestii, iti ofera o succesiune de evenimente si experiente de neuitat. Aduce in prim plan importanta timpului petrecult lolalta intr-o poveste fara sfarsit.

Un punct de pornire in crearea conceptului a fost ideea de prospetime. Aceasta a fost ilustrata prin cadrul vegetal diversificat, dar mai ales prin noile experiente la care te indeamna portalul care este este ilustrat prin logo-ul Glo.

 

Dificultăți 

Chiar daca paleta de culori impusa refecta imaginea brandului Glo, ni s-a parut ca ne restrange intr-o oarecare masura posibilitatile de a exprima conceptul proiectului. Desigur, respectarea schemei de culori a insemnat o provocare si credem ca am reusit sa o folosim in favoarea viziunii noastre asupra tematicii.

 

Ce transmiți juriului și publicului  

Va dorim sa aveti o calatorie placuta!

Astepam cu nerabdare noi concursuri similare.

 

Intersecția artei cu digitalul    

Tehnologia patrunde in manifestarile artistice fiind un instrument tot mai des folosit atat in procesul de creatie cat si productie efectiva. Totodata tehnologia confera o multitudine de modalitati de expunere a proiectelor creative.

 

Menirea gif-urilor 

Poate mai mult decat toate celelalte mijloace digitale, gifurile reprezinta un mijloc versatil de comunicare si exprimare vizuala, e amuzant si la indemana tuturor.

Noua ne plac mult si le folosim pe masura! :)

[Toate lucrările înscrise în competiție le poți vedea și vota aici]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related