Statui de protest în an electoral

Statui de protest în an electoral

Dacă până nu demult se înălțau monumente oamenilor importanți pentru a-i ridica în slăvi, în 2020 ne-am obișnuit ca totul să fie pe de-a-ndoaselea, așa că poftim: statui care coboară președinți de pe piedestal. Trei sculpturi cu Donald Trump, în diverse ipostaze istorice, au apărut săptămâna trecută la Washington, pentru a aduce aminte de câteva momente, în care, politic vorbind, Trump a călcat strâmb. 

Ideea îi aparține lui Bryan Buckley, un regizor cunoscut pentru reclamele sale, în special cele difuzate în timpul campionatului de fotbal american, pentru care a fost numit și „Regele Super Bowl”. 

Prima, The Poser, ilustrează momentul în care oamenii președintelui au gândit că i-ar sta bine lui Trump în rol de pastor, asta după ce a eșuat jucându-se de-a doctorul, și când, în paralel, mergeau „manifestațiile” cu gaz lacrimogen îndreptat către protestatarii BLM din apropierea bisericii St. John, unde Trump își ținea discursul despre valorile creștine și poza cu biblia în mână.

Chiar în fața hotelului eroului principal al acestui expo, mai apare o statuie cu respectivul: The Bunker. De data asta, Trump ține în brațe un ursuleț de pluș. Explicațiile despre denumire sunt în plus, că am auzit cu toții zvonurile ce circulau pe internet. Ați observat că Teddy-ul e un fel de laitmotiv în această perioadă? Aduceți-vă aminte de cel de la fereastră.

„Now Go Back to School” a fost numită cea de-a treia sculptură, unde Trump îi arată unui copil cu un baston de golf într-o mână drumul spre școală. Asta pentru că în această toamnă, în pofida multor discuții și dezbateri contra deplasării copiilor către instituțiile de învățământ, Trump insista ca elevii și studenții să meargă la lecții.

Se va vedea cât de mult cântărește creativitatea, abia în noiembrie. Într-un an electoral, în 2020 mai cu seamă, ceea ce e dublu important, încă mai urmează să vedem exemplare politico-artistice, și nu numai. Ce mai poate să ne uimească acum?!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related