”Meme literare” sau cum să învățăm să ne relaxăm și să-l iubim pe Dostoievski

”Meme literare” sau cum să învățăm să ne relaxăm și să-l iubim pe Dostoievski

Cu memele nu-i de glumă. Adică e, dar sunt mai mult decât simple improvizații de text pe anumite imagini. Ai putea să faci o lucrare de doctorat despre ele. Narcis a făcut. El e unul din fondatorii paginii Meme literare, alături de Adrian și Andreea.

Tehnic vorbind, memele sunt unități de informație culturală care se răspandesc de la persoană la persoană. Se referă la simboluri culturale, idei sociale sau evenimente curente. Denumirea vine din greacă, iar termenul a fost introdus de Richard Dawkins în bestsellerul lui din 1976, ”The Selfish Gene”. Dar, pe scurt, tot ce trebuie să știm despre meme e că fac viața suportabilă. În același timp, memele sunt cea mai lungă unitate de măsură din univers, pentru că pot porni de la niște pisici drăguțe și ajunge până la Dostoievski. În aceeași postare. De altfel, pe pagina mai sus amintită, cele mai populare meme sunt cu scriitorul rus.  

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related