Nu doar supereroii poarta masca

Nu doar supereroii poarta masca

Masca spune multe despre cel care o poarta. Spune si mai multe insa, despre cel care nu o poarta. Si unii, si altii, propun un statement. Avantajul e ca atunci cand porti o masca, poti sa accesezi si alte valente, pe langa cele de siguranta sanitara si apartenenta sociala; gandindu-ne la piramida lui Maslow, poti sa bifezi inclusiv la stima de sine si auto-actualizare. Concret, sa furi niste priviri. Asa cum fac celebritatile.

Sa fii faimos e un privilegiu. Si nu, disconfortul creat de lipsa de intimitate, nu ia din farmecul faimei. Kevin Bacon, de exemplu, a mers pentru prima oara incognito intr-un mall si intr-adevar, nimeni nu l-a recunoscut. Nici ca se putea simti mai nasol. Cumva, trecem cu totii prin experienta lui, de cand suntem nevoiti sa purtam masti. Bine, pe noi se intampla sa nu ne mai recunoasca doar cativa vecini si casiera de la supermarketul din colt, dar avem si noi dreptul sa simtim ca suntem ceva mai mult decat aratam ca suntem. Masca e insemnul nostru de supereroi. De fapt, de eroi obisnuiti, dar cu aceeasi miza de salvare a vietilor. 

Coloristica mastilor noastre exprima cumva dominanta categoriilor white-collar si blue-collar din societate. Dar, din cand in cand, vezi pe cineva cu o masca mai speciala. Pe cineva care fura privirile, precum celebritatile. Probabil ca cei mai multi dintre cei cu masti speciale nu sunt faimosi, dar cele mai multe celebritati poarta o masca cu un design special.

Totusi, daca ele devin greu de recunoscut cu masca pe fata, noi putem deveni usor de admirat. Iar pentru asta, am lansat competitia "A New Now" Design Challenge by George, prin care provocam comunitatea creativa sa dea semnificatii noi acestui simbol al lui 2020, adica sa creeze masca anului. Toate detaliile sunt aici.

Pentru inspiratie, sa aruncam un ochi pe modelele de masti afisate de celebritati de peste ocean, care, totusi, mai mult decat sa atraga priviri, transmit un mesaj:

 

Katy Perry

 

Pink

 

Emma Roberts

 

Lady Gaga

 

Patrick Dempsey

 

 

Jennifer Aniston

 

Diane Kruger

 

Amanda Seyfried

 

 

Kate Middleton, ducesa de Cambridge

 

Neil Patrick Harris

 

Olivia Wilde

 

Reese Witherspoon

 

 

Cindy Crawford

 

Amy Schumer

 

Rosario Dawson

 

 

Jennifer Lopez

 

Marissa Tomei

 

Nu puteau lipsi din peisaj nici politicienii: 

Maggie De Block (Min. Sanatatii in Belgia)

 

Koen Geens (vicepremier Belgia)

 

Jared Polis (guvernator Colorado)

 

Nicola Sturgeon (prim-ministru Scotia)

 

Donald Trump

Speram ca te-am inspirat. Acum te asteptam la "A New Now" Design Challenge by George, sa creezi masca anului. Toate detaliile sunt aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Sectiune

Dictionar



Branded


Related