[A New Now] Andreea Preda: Masca ne-a ajutat să ieșim din casă, să intrăm într-un supermarket, să ne vedem prietenii, masca a fost tot timpul cu noi

[A New Now] Andreea Preda: Masca ne-a ajutat să ieșim din casă, să intrăm într-un supermarket, să ne vedem prietenii, masca a fost tot timpul cu noi

Când credeam că toate s-au spus despre măști, o perspectivă nouă a venit de la Andreea Preda. În loc să privim masca ca pe un rău necesar, mai bine să o privim ca pe un partener care ne-a ajutat să facem lucruri simple, dar importante, pe timp de pandemie, spune ea. Masca creată de Andreea la "A New Now" Design Challenge by George este un mesaj de mulțumire. 

Am vrut să ilustrez într-un mod mai colorat dorința pe care o avem acum mai mult ca oricând de evadare în destinații exotice, de vacanță, unde-i mai greu să ajungem. Astfel, pe mască se regăsesc ilustrații minimaliste cu albastrul aprins al Greciei, cu Marele Canion, deșertul Sahara, cu celebrele baloane cu aer cald din Cappadocia și alte zone de-ți taie respirația din lume.

Perioada de înscrieri a competiției de design s-a încheiat, acum e rândul publicului și al juriului să se implice. Te așteptăm să votezi masca anului. Drept inspirație, spunem mai departe poveștile creatorilor din România care au înscris în concurs, sub forma unei măști, versiunea lor asupra noului prezent. Andreea a adus un mesaj optimist și povestește mai multe despre el în rândurile de mai jos.

 

Scurtă biografie

Bună, eu sunt Andreea și am 22 de ani. Până de curând am fost studentă la Facultatea de Fizică din Cluj, iar acum sunt un inginer care a absolvit de acasă, eventual și cu masca pe față. Once in a lifetime moment, chiar cred ca generația 2020 a avut parte de o festivitate de absolvire unică.

De aproximativ 2 ani de zile am început sa ating și latura mea artistică și să-i acord mai multă atenție, iar acum mă aflu în București, punând pe pauză partea realistică, inginerească cu care am fost obișnuită și încercând să intru în lumea iubitorilor de frumos.

 

"A New Now" Design Challenge by George 

Mi se pare tare fain că în situația actuală se încearcă să se găsească partea bună a lucrurilor. Cumva, feeling-ul acesta l-am avut și când am auzit prima dată de această provocare, acum o săptămână. De câteva luni am încercat diverse proiecte personale pe care să le adaptez contextului în care ne aflăm acum, însă niciunul nu-mi dădea un sentiment ok, ori era prea puțin, ori prea mult. Însă acum, cu provocarea de la George, mi-am zis să încerc, poate reușesc totuși să transpun ceea ce simt. Și cred că am reușit.

 

De unde a venit inspirația

Inspirația a venit din sentimentele pe care le-am avut în perioada asta și din modul în care am observat că oamenii par sa se adapteze la ideea de mască. Dacă acum un an de zile, masca o vedeam destul de rar în preajma mea, acum a devenit un accesoriu de nelipsit, cu ajutorul căruia putem evada. De aici și numele, ESCAPE. Ușor, ușor, masca ne-a ajutat să ieșim din casă, să intrăm într-un supermarket, să ne vedem prietenii, masca a fost tot timpul cu noi. Și așa am pornit în realizarea lucrării mele.

Am vrut să ilustrez într-un mod mai colorat dorința pe care o avem acum mai mult ca oricând de evadare în destinații exotice, de vacanță, unde-i mai greu să ajungem. Astfel, pe mască se regăsesc ilustrații minimaliste cu albastrul aprins al Greciei, cu Marele Canion, deșertul Sahara, cu celebrele baloane cu aer cald din Cappadocia și alte zone de-ți taie respirația din lume.

 

Elemente din brief care ți-au atras atenția

Numele provocării, A New Now. Tot ce a conținut brief-ul a fost înglobat în acest nume și cumva asta mi-am dorit și eu să fac în lucrarea mea. Să contopesc tot ce înseamnă noul azi, respect, împreună, schimbare, vulnerabilitate în ideea de evadare. Și se leagă. Evadăm în noul prezent, evadăm să fim împreună, evadăm pentru schimbare, evadăm și ne simțim vulnerabili, dar totuși suntem responsabili și conectați unii cu alții.

Cred că singurul obstacol ce l-am avut a fost să-mi dau seama cum să transpun un lucru atât de complex emoțional, în ceva ușor de plăcut ochiului.

 

Ce transmiți juriului

Imi doresc ca lucrarea mea să vă facă să vă opriți din scroll și să reușească să vă ducă cel puțin cu gândul la un loc unde să vă puteți simți în siguranță.

 

Ce ai vrea să știe publicul

Mi-aș dori să vadă binele din orice situație, partea plină a paharului. Să fie conectați, dar totuși responsabili. Să evadeze, dar să se protejeze. Atât pe ei, cât și pe cei din jur.

 

Relația cu masca

Prima dată când am purtat masca cred că a fost undeva în martie, imediat după ce s-au suspendat cursurile și a trebuit să mă îndrept spre casă. Eu cu masca ne înțelegem foarte bine. Nu mă sufocă, îmi dă suficient aer și pare chiar că-mi pune ochii în evidență. O folosesc ori de câte ori este nevoie, iar în funcție de situația în care ma aflu, mai riscantă sau nu, aleg să port ori mască medicală, ori una personalizată, reutilizabilă.

 

Ce spune masca despre 2020 

Cred că spune că-i un an mai dificil, dar că ne putem baza pe ea să ne ajute să trecem cu bine prin el.

Asteptam voturile voastre pentru a alege masca anului.
Vezi designurile propuse si voteaza-le pe cele care te-au impresionat.

[Votează aici masca anului]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Sectiune



Branded


Related