[Street Art Challenge] Ana Rosca: Imi place foarte mult ideea de „resuscitare” a locurilor asupra carora s-a abatut timpul

[Street Art Challenge] Ana Rosca: Imi place foarte mult ideea de „resuscitare” a locurilor asupra carora s-a abatut timpul

Saptamana asta a inceput destul de gri, dar noi va propunem o calatorie colorata intr-un oras imaginar, creat de artistii din Romania. A inceput votul la "A New Now" Street Art Challenge by George. Vizitati galeria de arta urbana si alegeti imaginile care va impresioneaza pana pe 27 octombrie. In acest timp, noi continuam sa spunem povestile celor care au propus viziunea lor asupra spiritului urban si asupra metamorfozelor lui 2020. 

Ana Rosca iubeste arta de cand era mica si chiar daca drumurile ei au ocolit-o uneori, dorinta de a se exprima vizual o locuieste continuu. S-a inscris in competitie la recomandarea unui prieten si a propus o lucrare care vorbeste despre lupta universala dintre realitate si aparente. Apoi, ideea de street arta si-a pus amprenta asuprea etapelor de creatie:

Arta stradala este diferita prin dimensiune, textura si impact. Pentru ca trebuie sa trasmita si sa se contopeasca in acelasi timp cu ceea ce o inconjoara.

Despre realitate, dorinta, nevoi, acest greu si ciudat 2020 si arta care leaga totul, povesteste Ana in randurile urmatoare:  

 

Povestea ta

Numele meu este Ana Rosca si am 25 de ani. Am iubit arta de cand eram mica si, desi in timp am avut multe momente in care aproape am abandonat-o, dorul de a picta/ desena, ardea puternic inca undeva in interiorul meu.

 

Relatia cu arta stradala

Am mai luat contact cu arta stradala, si o gasesc fascinanta. Cred ca arta in sine este ceva ce iti face inima sa bata tare.

 

"A New Now" Street Art Challenge by George

Un prieten mi-a sugerat sa incerc aceasta provocare si de aici a pornit totul. Imi place foarte mult ideea de „resuscitare” a locurilor/cladirilor asupra carora s-a abatut timpul.

 

Procesul de creatie

Ideea principala a fost legata de o problema actuala, de o lupta intre realitate si imaginea inselatoare care ne deruteaza grozav in viata de zi cu zi. De multe ori ne afundam in aparente si cred ca ne lipseste curajul de a fi noi insine. Povestile aproape au murit si culorile se estompeaza... Asadar aceasta lucrare este o incercare de a aduce inapoi putin curaj.

Cel mai important a fost sa fac aceasta lupta cat mai puternica, sa aiba impact atat vizual cat si ca mesaj.

Am vrut sa fie ceva simplu vizual, dar complex ca mesaj. Sa readuc „electricitatea” transformatorului prin culoare si forma.

 

Brieful

Brief-ul m-a captat imediat cand am vazut „speranta si dezamagire, putere si vulnerabilitati”. Mi-am amintit multe povesti si am luat repede un creion. Viata, culoare, optimism, este un luptator in fiecare, doar asteapta sa se trezeasca.

 

Pentru public & juriu

Vreau sa transmit prin lucrarea mea ca este in regula sa cazi, dar sa te ridici mereu si sa ramai adevarat, autentic (sincer cu tine insuti).

 

Rolul artei stradale

Arta stradala este diferita prin dimensiune, textura si impact. Pentru ca trebuie sa trasmita si sa se contopeasca in acelasi timp cu ceea ce o inconjoara.

 

Vibe-ul din orasul tau

Deoarece de 10 ani fac naveta, Zarnesti-Brasov, am tot comparat si apreciat urbanismul din diferite puncte de vedere. Poate pentru ca si eu m-am schimbat odata cu trecerea anilor nu am realizat cum orasul meu natal si Brasovul s-au schimbat si ele. Arhitectural da, am vazut multe schimbari si desi ochii mei au ramas inca in „trecut” privind cladirile vechi, pot vedea clar noutatea rasarind peste tot.

Sunt picturi murale si creativitatea parca incepe sa infloreasca pe strazile Brasovului. In Orasul meu lucrurile merg mai incet dar cred ca si asta are farmecul ei. Lumea se schimba si uneori tot ce poti face este sa privesti...

 

Cum poate fi ajutat spiritul unui oras

Cu poate fi ajutat spiritul unui oras? Hmmm... Desi nu am experienta in asa ceva, cred ca mai multa implicare a tuturor, mai multe momente de respiro, cu siguranta mai multa arta precum si traditiile, legendele legate de acel oras, ar putea imbogati spiritul unui oras si al locuitorilor.

 [Voteaza aici cele mai bune propuneri "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related