[Street Art Challenge] Flavius Țăran: De când am ieșit din lockdown, n-am știut cum să-mi salut prietenii. Nu știam dacă să dau mâna sau să bat pumnul

[Street Art Challenge] Flavius Țăran: De când am ieșit din lockdown, n-am știut cum să-mi salut prietenii. Nu știam dacă să dau mâna sau să bat pumnul

Pandemia înseamnă multe lucruri. Dar poate fi privită și ca cel mai mare joc de rock-paper-scissors din lume. Sau cel puțin, o variantă similară. Oamenii de pretutindeni se întâlnesc și nu mai știu cum să se salute. Unul întinde mâna, altul o ferește, unul încearcă cu pumnul, altul cu cotul. Vorba lui Flavius Țăran: o lume nouă, saluturi noi. Este una din temele abordate de el în cele 2 lucrări înscrise la "A New Now" Street Art Challenge by George.

”Street art-ul e cu și despre oameni. Pe pereții clădirilor noastre sunt mesaje de dragoste, mesaje politice, mesaje de ură, nume sau concepte, dar toate au legătură cu oamenii. Propunerea mea e o incertitudine a acestora.”

Salutul convenit de Flavius cu orașele pe le vizita de plăcere se baza chiar pe arta stradală. Așa începea relația lor. Cu priviri aruncate împrejur. Așa poate începe și relația ta cu brieful nostru. Aruncă o privire. Poți contribui la schimbarea vibe-ului unui oraș - București, Iași, Brașov sau Constanța.

 

Povestea ta

Salut, sunt Flavius, am 21 de ani și sunt student în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la specializarea Publicitate. 

Am făcut liceul în Vatra-Dornei, la profilul matematică-informatică, practic nici un fel de legătură cu ceea ce mi-am ales să fac acum. După, am venit la București și am urmat proiecte de voluntariat, 2 ani în cadrul PRIME România, 5 competiții în comunicare și publicitate, 2 internship-uri și multe idei. 

 

Relația ta cu arta stradală 

Am început să călătoresc și-mi doream să simt vibe-urile orașelor în care mergeam. Mă plimbam pe străzi, fără o destinație anume și tot ce făceam era să absorb graff-uri, clădiri, postere, aranjamente, practic orice ca să-nțeleg cultura orașului.  

 

"A New Now" Street Art Challenge by George 

Am primit newsletter-ul vostru, am deschis articolul, am citit titlul, am dat scroll și am intrat în brief, am văzut oportunitatea și am zis să mă bag. 

 

Inspirația

Punctul de pornire a venit de la niște întrebări personale. De când am ieșit din lockdown, n-am știut cum să-mi salut prietenii, cum să fac cunoștință cu oamenii noi. Nu știam dacă să dau mâna, sau dacă bat pumnul, eram o dilemă totală pentru mine și am observat că e o dilemă și pentru restul. Noua realitate mi-a fost inspirație. 

 

Street art-ul

Arta e artă, transmite ceva, fie că e pe stradă, într-un muzeu, online sau la tine-n telefon, iar rolul ei e clar acela de a îți arăta realitatea în care trăiești, dar învelită în multe straturi. 

Street art-ul e cu și despre oameni. Pe pereții clădirilor noastre sunt mesaje de dragoste, mesaje politice, mesaje de ură, nume sau concepte, dar toate au legătură cu oamenii. Propunerea mea e o incertitudine a acestora. 

 

Brieful

M-a atras titlul brief-ului - “A New Now”. Acesta a fost elementul central pe care am încercat să construiesc. Realitatea pe care o știam s-a schimbat, oamenii la fel, e o adaptare constantă, dar plină de incertitudine, la fel ca orice nouă etapă și e extrem ofertantă. 

 

Ce transmiti publicului/juriului

Dacă rezonați, votați. O lume nouă, saluturi noi, nu?! 

 

Vibe-ul orasului tau

Eu sunt dintr-un sat de lângă Vatra Dornei, iar acolo nu prea există o cultură a street art-ului, dar cred că mesajele de genul “Andreea+Alex=LOVE” scrijelite pe bănci reprezintă un început. De la nimic la asta, e ceva. 

 

Cum poate fi ajutat spiritul unui oras

Ținând cont și de contextul actual, cred că libertatea. Libertatea de a te exprima. 

 [Citeste brieful si inscrie-te aici la "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related