[Street Art Challenge] Raimund Matasel: As dori sa educ prin viziunea mea artistica noile generatii, sa inspir acest prezent, sa anim vietile oamenilor

[Street Art Challenge] Raimund Matasel: As dori sa educ prin viziunea mea artistica noile generatii, sa inspir acest prezent, sa anim vietile oamenilor

La 23 de ani, iti este usor sa visezi la un oras colorat. La 23 de ani, principala ta grija este sa iti antrenezi creativitatea. O spune Raimund Matasel, participant la "A New Now" Street Art Challenge by George. Discursul si perspectiva lui entuziasta asupra vietii se reflecta si in lucrarea sa inscrisa in concurs. Toata lumea vorbeste de nevoia de zambete in perioada aceasta, iar el a dus-o la un nivel indraznet si a pus zambetul pe chipul unui medic. 

"Ideea mea a fost clara de la bun inceput, cu inspiratie din prezent si din acuratetea lucrurilor care ar trebui sa ne inconjoare. Conceptul de baza s-a cristalizat cu locul amplasarii acestui proiect: Zidul Serviciului de Ambulanță Județean Iași."

Pana sa numaram zambetele din orase, oricui ar apartine, numaram orele ramase pana la finalizarea votului din concursul nostru. Mai e timp doar pana diseara.

 

Scurt bio

Povestea mea e una simpla… M-am nascut sa iubesc. Sa-i iubesc pe cei care mi-au dat viata si m-au educat, sa-i iubesc pe cei care imi sunt antipatici si dusmani, sa iubesc minunatiile din jurul meu, atat frumosul, cat si uratul.

Sunt un tanar de 23 de ani, pasionat de arta, in mod special de design grafic. Nascut in Iasi, am copilarit in satul Izvoarele, iar in perioada liceului am pornit spre orasul Bacau cu interese artistice. Dupa terminarea liceului am plecat din tara pentru o perioada de 2 ani cu interese spirituale, si m-am intors aici: in locul in care m-am nascut.

 

Relatia ta cu arta stradala

Relatia mea cu arta stradala e destul de proaspata. Mi-a prezentat interes o forma asemanatoare de arta stradala prin clasa a-X-a, unde am fost responsabil la o activitate murala alaturi de copiii din cadrul Fundatiei Sf. Ioan Bosco din Bacau. Sunt mai mereu abonat sa aflu idei de Street Art si m-au fascinat operele din Bacau.

 

"A New Now" Street Art Challenge by George

M-am hotarat sa ma inscriu la "A New Now" Street Art Challenge by George pentru ca aveam nevoie sa-mi revars creativitatea. Sunt la facultatea de Design Grafic si sunt deschis noilor provocari si noilor curente artistice, asa cum incepe sa fie ideea de Street Art. M-au atras si premiile, normal, dar m-a atras George si curentul sau artistic. Am vazut culori si am visat sa colorez!

 

Etapele de creatie

Ideea mea a fost clara de la bun inceput, cu inspiratie din prezent si din acuratetea lucrurilor care ar trebui sa ne inconjoare. Conceptul de baza s-a cristalizat cu locul amplasarii acestui proiect: Zidul Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Astfel, am ajuns la o idee de puls a orasului, o idee de echilibru si de armonie pentru acest timp, unde totul poate parea un haos sau unde totul poate parea o armonie. Pornind cu procesul de documentare, continuand cu ceva idei tehnice din online si ajungand la niste schite de idei, am ajuns sa definesc structura prin aceeasi grosime de linie, asa cum il stim pe George. Apoi, am continuat sa dau o forma elementelor vitale ale omului, ale spitalului si ale orasului.

 

Structura lucrarii

Mesajul este unul evident: 

- Acuratetea lucrurilor 

(spatiul inconjurator, aerul, culoarea albastra)

- Pozitivitatea

(doctorul care zambeste, elementele sub forma de „+”, cromatica colorata)

- Animatia

(conceptul are si o tenta animata si dinamica, ceea ce inspira viitoarele generatii cat si cele actuale)

 

Brieful

In mod special, mi-a atras atentia George: „Ii place sa se bucure de viata, culoare, tot ce il inconjoara si vrea sa transmita un mesaj optimist oriunde si oricand. Mai ales in aceste vremuri ale noului prezent.”

 

Ce ai vrea sa stie publicul si juriul

As dori sa educ prin viziunea mea artistica noile generatii, sa inspir prin pozitivitate acest prezent, sa anim vietile oamenilor, transmitandu-le astfel emotiile colorate ale trecutului si ale bucuriei. Mi-ar placea sa duc la bun sfarsit acest proiect alaturi de noile generatii.

 

Specificul artei stradale

Arta de strada se deosebeste fata de toate celelalte forme ale ei datorita lizibilitatii mesajului si datorita modului prin care ea inspira si anima persoanele ce o strabat.

 

Vibe-ul din Iasi

Vibe-ul in orasul meu s-a schimbat in mod considabil in bine, dar nu atat de mult cum mi-as fi dorit. As dori un vibe urban plin de culoare si de placut!!!

 

Spiritul unui oras

Spiritul unui oras poate fi ajutat prin imaginea pozitivitatii si prin cea a culorilor… Visez la un oras colorat.

 [Voteaza aici cele mai bune propuneri "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related