[Street Art Challenge] Dragoș Mazo: Publicul este tot mai receptiv și a înteles ce contribuție puternică poate avea o pictură murală în comunitate

[Street Art Challenge] Dragoș Mazo: Publicul este tot mai receptiv și a înteles ce contribuție puternică poate avea o pictură murală în comunitate

Artiștii au creat, s-au străduit, au experimentat, au căutat inspirația urbană în cele mai diverse locuri și au înscris propunerile lor la "A New Now" Street Art Challenge by George. Acum e rândul vostru să votați până 27 octombrie lucrările care și-au lăsat amprenta cel mai puternic. În acest timp, juriul analizează, evaluează și notează. Voturile publicului reprezinta 30%, iar notele juriului reprezinta 70% din punctajul final. 

Am tot vorbit cu artiștii participanți, ne întoarcem acum și la juriu. Dragoș Mazo, coordonator arte vizuale Street Delivery Bucuresti și membru al juriului, spune că cel mai important lucru pe care îl caută în lucrări este autenticitatea. 

Anii '90 și începutul anilor 2000 ne-au lăsat într-un spațiu gri, o zonă incertă și confuză. Acum reușim să aducem puțină culoare pe lângă noi și încercăm să ne definim spațiul în care trăim.

Vorbim cu Dragoș Mazo despre experiența acestei competiții, spiritul urban, arta de stradă și nevoile orașelor din România. 

 

"A New Now" Street Art Challenge by George

Am terminat facultatea la secția de artă murală, așa că orice perete pe care îl văd pictat mă entuziasmează. Proiectul de anul acesta își propune să depășească limitele Bucureștiului, prin activările în Brașov, Constanța și Iași. Este un început pentru anii ce urmează.

 

De ce e importantă această inițiativă

Nu vreau să spun comunismul, așa că am să spun anii '90 și începutul anilor 2000 ne-au lăsat într-un spațiu gri, o zonă incertă și confuză. Acum reușim să aducem puțină culoare pe lângă noi și încercăm să ne definim spațiul în care trăim.

 

Ce trebuie să știe participanții

Autenticitate, înainte de toate ar trebui să țină cont că acel mural va reprezenta amprenta lor.

Să fie responsabili cu proiectul pe care îl propun, este foarte important să își cunoască limitele, să poată implementa propunerea.

 

Integrarea lui George în lucrări

Logo-ul este unul geometric și simplu, nu ar trebui să creeze vreun impediment, din contra, permite o abordare deschisă.

 

Așteptări

Nu am așteptări, am încredere. Având în vedere cât de mult a evoluat street art-ul românesc în ultimii ani sunt încrezător că proiectele înscrise vor fi pe măsură.

 

Criterii

Relevanța conceptului în spațiul propus și executia schiței.

 

Cum a evoluat street art-ul în România

Extrem de bine, publicul este tot mai receptiv și a înteles ce contribuție puternică poate avea o pictură murală în comunitate, cât de mult schimba sau influențează o anumită zonă.

Am fost plăcut surprins să văd la ultima ediție NAG artiști care ies din zona de comfort și experimentează noi medii, cum ar fi Robert Obert, care prin Industrial Dreams creează un întreg experiment senzorial față de simple lucrări pe simeză, sau Saddo, care decide să își transpună ilustrația și pe tapițerie. Acestea fiind primele exemple care îmi vin în minte, mă bucură să văd artiști care caută în continuare noi feluri de a-și expune munca.

 

Spiritul urban

A evoluat foarte mult și foarte repede, în anumite zone violent și fără sens.

Avem o activitate tot mai mare, multe persoane din domenii cat mai diverse doresc să se afirme, iar prin intermediul platformelor de social media este din ce in ce mai usor să te conectezi cu publicul.

 

De ce au nevoie orașele din România 

De răbdare, respect reciproc, grijă și atenție față de noi și de ce ne înconjoară. Cred că anul acesta am văzut cel mai bine cât de important este spațiul în care trăim, mai ales când rămânem blocați în el pentru o perioadă mai lungă de timp.

 [Voteaza aici cele mai bune propuneri "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related