Drumul Taberelor, centru comercial gândit și adaptat nevoilor cartierului Drumul Taberei, are acum un nou look digital realizat de Pattern//MindTreatStudios

Drumul Taberelor, centru comercial gândit și adaptat nevoilor cartierului Drumul Taberei, are acum un nou look digital realizat de Pattern//MindTreatStudios

Pattern//MindTreatStudios împreună cu Ceetrus România aduc DrumulTaberelor.ro mai aproape de comunitatea din cartierul Drumul Taberei, prin capturarea unicității centrului comercial în aceeași structură digitală cu platforma integrată. Noua platformă reușește să înglobeze tot ceea ce Drumul Taberelor are de oferit vecinilor săi din cartier și nu numai. Sunt prezentate atât informații despre facilitățile multiple, evenimentele online și promoțiile personalizate comunității, informații utile despre magazinele partenere, cât și noutăți de interes pentru locuitorii din cartierul Drumul Taberei.

Tudor Chira, Marketing Manager, Drumul Taberelor:

“Ne-am dorit ca acest proiect să adune oamenii împreună, să le faciliteze interacțiunea digitală , oferindu-le în același timp informații utile din diverse domenii care privesc viața comunității. Practic putem vorbi de un instrument complex și intuitiv creat în totalitate pentru animarea comunității din acest cartier dinamic si implicat.”

Un scop esențial al acestui proiect amplu și în continuă dezvoltare a fost cel de a facilita accesul publicului larg la informații relevante într-un mod intuitiv și cuprinzător, dar în același timp de a oferi dezvoltatorilor, comercianților și nomazilor digitali care colaborează cu Ceetrus, un instrument simplu de gestionare a conținutului. Adaugarea, publicarea și editarea conținutului, pentru a promova diferitele inițiative și pentru a relaționa direct cu clienții, este mai rapidă ca în trecut. Astfel, fiind un mediu propice pentru promovarea comercianților prezenți în Centrul Comercial Drumul Taberelor, platforma DrumulTaberelor.ro devine totodată un serviciu pe care Ceetrus îl pune la dispoziția partenerilor săi.

Vizitând platforma pentru prima dată, observăm un alt proiect ambițios pus în desfășurare de Drumul Taberelor și anume album.drumultaberelor.ro, o pagină adiacentă ce își propune să creeze o colecție de poze ale cartierului Drumul Taberei, amintiri prețioase ale membrilor comunității. Cartierul Drumul Taberei este recunoscut printr-o tradiție urbană bogată și o comunitate activă, care a surprins în imagini cele mai importante momente ale cartierului, de-a lungul vremii. Oricine accesează pagina album.drumultaberelor.ro poate adăuga propriile poze la această colecție digitală de amintiri din cartier, iar în caz că fotografiile nu sunt în format digital, Drumul Taberelor sare în ajutor și pune la dispoziție serviciul de digitalizare în centrul comunitar Cartier Hub, de la mezaninul Centrului Comercial din Strada Brașov 25.

Laurențiu Lazăr, lead designer, Pattern//MindTreatStudios:

“Din punct de vedere artistic, proiectul a plecat de la premise clare, având câteva puncte esențiale precum accesibilitatea, demersul dinamic sau o estetică energică, viziunea generală înglobând de fapt valorile comunității pe care platforma o deservește.”

Un scop suplimentar al platformei DrumulTaberelor.ro este acela de a răspunde la nevoile comunității, adunând date și informații, comunicând cu vecinii prin articole și anunțuri încadrul secțiuni de blog Jurnalului Comunității. Prim exemplu al tenacității și implicării centrului comercial Drumul Taberelor în dezvoltarea comunității este Cartier Hub, un spațiu pus la dispoziția comunității din cartier, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor acesteia. Rolul spațiului este acela de catalizator al vieții urbane , prin aducerea laolaltă a diverselor grupuri sociale și de cooperare, cu scopul îmbunătățirii calității vieții din cartier. Oricine poate folosi spațiul dacă dorește să susțină activități în scopul animării comunității din cartier, iar în perioada aceasta centrul comercial organizează un concurs de granturi cu finanțări de 8000 de euro pentru identificarea și promovarea unor astfel de inițiative din Sectorul 6.

În plus față de secțiunile dedicate comunității, noua platformă oferă clienților și comercianților acces rapid la informații despre magazinele, restaurantele, serviciile, ofertele și evenimentele din Centrul Comercial, într-o manieră interactivă, jucăușă și dinamică, în acord cu valorile brandului Drumul Taberelor, lansat în 2018 în parteneriat cu Heraldist & Wondermarks.

Ca suport pentru implementarea conceptului, echipa Pattern//MindTreatStudios s-a perfecționat și a lucrat full remote în contextul pandemiei combinând tehnologii clasice de implementare cu cele noi, participative. Comunicare: Slack, Zoom, Whatsapp Group, Email, Microsoft Teams. Project management: Trello, Asana. Design: Figma, Zeplin, Photoshop. Pentru dezvoltarea platformei a fost folosit stack-ul Laravel / VueJS cu extra librării: Animate.css / Lodash, precum și tehnologii de deployment Github Projects, GitLab, Visual Studio Code-Live share.

 

Echipa proiectului:

Drumul Taberelor
Marketing Manager: Tudor Chira
Head of Marketing & Communication: Raluca Brebeanu-Motoca
Pattern // MindTreatStudios
Strategie: Simona Hancu
Lead Designer: Laurențiu Lazăr
Producer: Marius Apostol
Client Service: Diana Dragomir
Programare: Claudiu Pavel, Andreea Aldea, Teodor Rotaru
Tester: Bogdan Ivanov

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related