[Human, Art & Tech] Teodora Popescu: Tehnologia avanseaza din ce in ce mai repede. Este timpul sa avansam si noi cu ea

[Human, Art & Tech] Teodora Popescu: Tehnologia avanseaza din ce in ce mai repede. Este timpul sa avansam si noi cu ea

Suntem pe ultima sută de metri la Human Technology Street Art Challenge by George, votul s-a încheiat, juriul a notat, urmează, în scurt timp, anunțarea câștigătorilor. Puteti vedea lucrarile tuturor participanților aici: vă promitem o super-călătorie printre roboți, portaluri și tot felul de rețele promițătoare. Până vom afla ce lucrări vor ajunge pe pereții din București, Cluj, Sibiu și Timișoara, continuăm să povestim cu participanții. Teodora Popescu e studentă la Arte în Iași și s-a înscris în concurs, la recomandarea unui profesor, cu lucrarea Evolve with Technology.

Anii trec, iar tehnologia avanseaza din ce in ce mai repede. Este timpul sa avansam si noi cu ea, explică Teodora

 În rândurile de mai jos, Teodora povestește despre relația ei cu arta și tehnnologia, cum e intersecția dintre cele două și cum a fost participarea la Human Technology Street Art Challenge by George:

 

Bio pe scurt

Numele meu este Popescu Teodora si sunt studenta la Facultatea de Arte din Iasi. Sunt inca la inceput de drum, iar proiectele mele se axeaza in mare parte pe ceea ce simt intr-un moment anume, iar de aceea sunt proiecte personale pe care intr-o buna zi astept sa le fac vazute.

 

Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George 

Peste acest concurs am dat cu ajutorul unui profesor. Dumnealui a trimis link-ul si astfel m-am ambitionat sa ma inscriu. Nu se poate intampla nimic rau daca incerc. Ba chiar este o experienta si prin acest mod imi dezvolt abilitatile.

 

Inspiratia

Citind brieful, am stat si m-am gandit la ce as putea face. Primele zile au fost pline de idei si de ganduri, iar mai apoi ideea a venit ca printr-un vis. Asadar am realizat o persoana care este in stransa legatura cu tehnologia si care se presupune ca nu da inapoi cand vine vorba de schimbare, ci aspira la mai mult.
Procesul a fost usor provocator, deoarece a trebuit sa schimb programele de lucru constant, pentru a avea ceea ce imi trebuie. Ma bucur totusi ca am reusit sa fac aceasta lucrare si mai presus de toate, sunt mandra de ceea ce a iesit.

 

Brieful

Brieful a fost interesant si nu cred ca am intampinat greutati. M-a intrigat toata treaba om-tehnologie. Fiind deja la un nivel in care tehnologia este pretutindeni, aceasta tema a aparut la momentul potrivit. Tehnologia ia amploare si consider ca datorita briefului, toti cei care ne-am inscris, am dezvaluit ce credem despre aceasta evolutie.

 

Tehnologie, arta & realitatea urbana

Toate aceste 3 elemente, ca sa le zic asa, se intersecteaza aproape cum trebuie. Cand vine vorba de arta, imaginatia este totul, tehnologia este doar un mijloc de care te ajuti cand ai nevoie. Desi in unele cazuri, aceasta este esentiala ca sa creezi ceva nou (in domeniul digital). Iar realitatea urbana necesita arta, pentru a infrumuseta si a da culoare. Toate 3 au rolul lor, chiar daca nu se intersecteaza mereu.

In 2021 este greu sa le ai pe toate la un loc si sa le faci sa functioneze impreuna, dar poate pe viitor acest lucru se va schimba. Tot ceea ce trebuie sa facem, este sa privim inainte la o schimbare si sa privim asta ca pe un lucru bun.

 

Relatia cu tehnologia

Mereu mi-a placut sa fiu in pas cu tot ce apare nou in tehnologie. Aveam cred ca 5 ani cand tata a adus primul calculator in casa. Mereu stateam si urmaream sa vad ce face la el si cum schimba windows-ul, cum umbla la unitate si tot asa, chiar daca eu la varsta aceea tot ce invatasem la calculator era sa imi caut jocuri. Cand ajunsesem sa fac tehnologia informatiei si a comunicarii in generala, eram deja prima persoana pasionata de asta. La liceu in schimb am reusit sa aprofundez asta mai bine.

Eu nu imi impun limite in folosirea ei. Continui sa invat lucruri noi in privinta tehnologiei si sa le folosesc.

 

Cum simti ca te-a schimbat tehnologia

Tehnologia imi usureaza munca de multe ori. Este ca un mic ajutor de care mi-ar fi greu sa ma despart. O folosesc in toate modurile cu putinta.

 

Fara tehnologie & fara arta

Nu as vrea sa ma gandesc cum ar fi fara ele. Fiind studenta la arte, arta este foarte importanta si cum spuneam si mai sus, aduce culoare. Mai ales arta murala. Imagineaza-ti sa mergi pe strada, asta dupa ce ai avut o zi obositoare si sa vezi printre blocuri ceva colorat sau interesant ca model. Pentru mine, asta imi aduce o bucurie enorma. Sau cum tehnologia te aduce mai aproape de orice, iar nimic nu poate schimba asta. Ambele sunt importante si sunt bine venite in vietile noastre.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

Dictionar



Branded


Related