[Human, Art & Tech] Tudor Panea: Am vrut sa ilustrez efortul oamenilor pentru a dezvolta tehnologia

[Human, Art & Tech] Tudor Panea: Am vrut sa ilustrez efortul oamenilor pentru a dezvolta tehnologia

Când s-a născut Tudor Panea, de abia apăruseră telefoanele mobile. Și apoi, într-un timp foarte scurt, tehnologia a explodat. Asta a vrut să surprindă în lucrările sale: felul în care s-a transformat lumea datorită tehnologiei si eforturile prin care a fost creată aceasta. Votul la Human Technology Street Art Challenge by George s-a încheiat, juriul a notat, urmează, în scurt timp, anunțarea câștigătorilor. Pana atunci, puteti face o calatorie prin galeria virtuala pentru a vedea lucrarile tuturor participanților, iar noi continuăm să spunem povestile lor. Tudor s-a inscris dupa ce a aflat de concurs de la un prieten. A creat doua lucrari care vorbesc despre un lucru esential in gestionarea tehnologiei: responsabilitatea.

In tot ce ne inconjoara exista un echilibru nevazut, dar foarte important, pe care trebuie sa-l mentinem pentru a nu afecta universul.

Cum a gasit inspiratia si in ce fel a curs procesul de creatie, aflati mai jos.

 

Bio pe scurt

Ma numesc Panea Petrut Tudor si sunt elev in clasa a 11 a la liceul de arta N.Tonitza, la sectia de grafica.
Dintotdeauna am fost atras de arta si cu indrumarea unei profesoare minunate de desen am participat la un concurs unde am ajuns la faza nationala doi ani la rand, in acea perioada mi-am descoperit dragostea pentru desen.

Iubesc sa vad cum cu mainile mele pot crea ceva care sa incante privirea si sufletul oamenilor. Am ajuns la acest liceu unde pot sa-mi imbunatatesc abilitatile artistice si de unde sa pot urma un drum in acelasi sens.

De cateva luni, m-am hotarat ca dupa liceu sa urmez facultatea de arhitectura si am inceput sa lucrez pentru asta. Pana acum am trecut prin o multime de procese de creatie, am incercat pictura, portrete, desen digital si acum arhitectura. La fiecare am incercat diferite tehnici si am invatat lucruri noi.
Ultima lucrarea pe care am facut-o a fost un autoportret in linogravura, iar intreg procesul a fost foarte placut si interesant.

 

Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George 

In aceasta perioada am avut timp sa reflectez mai mult asupra vietii, a vulnerabilitatii umane, dar si a puterii cu care omul este inzestrat, de a lupta cu tarie pentru idealurile sale. Am aflat de acest concurs de la un coleg si mi s-a parut o oportunitate deosebita sa imi pot prezenta si eu viziunea asupra acestei teme.

 

Inspiratia

Cel mai greu moment a fost inceputul, gasirea ideii si conturarea ei in imaginatia mea, apoi totul a inceput sa curga de la sine. Desi sunt la inceput cu desenul digital, am incercat sa realizez cat mai clar ideea din mintea mea. In prima lucrare, m-am gandit la relatia din prezent dintre om si tehnologie, unde intr-un timp foarte scurt s-au schimbat foarte multe.

Cand m-am nascut eu abia aparusera telefoanele mobile, iar acum avem acces la toata informatia din lume foarte usor. Am vrut sa ilustrez efortul oamenilor pentru a dezvolta tehnologia care sa ne ajute, munca in echipa, perseverenta, responsabilitatea care trebuie sa existe pentru ca tuturor sa ne fie mai bine.

In a doua lucrare, am vrut sa ilustrez impactul pe care tehnologia il va avea si ca aceasta va reprezenta cheia spre un viitor mai bun, unde imaginatia va determina limitele omului. Copilul pe care l-am desenat reprezinta inocenta, bunatatea,speranta care nu trebuie sa dispara si care darama barierele dintre noi.

 

Tehnologie, arta & realitatea urbana

La fel ca si tehnologia, arta a evoluat si ea, iar intre ele si realitatea urbana este o stransa legatura coordonata de om. In tot ce ne inconjoara exista un echilibru nevazut, dar foarte important, pe care trebuie sa-l mentinem pentru a nu afecta universul.

 

Relatia cu tehnologia

Tehnologia este prezenta in viata tuturor , iar pentru mine este foarte importanta pentru ca ma ajuta sa comunic, sa ma informez, sa lucrez, sa evoluez. Prima data cand am folosit un calculator aveam 6 sau 7 ani si nu aveam internet, ma jucam Tarzan , Chicken Invaders Universe si jocurile cu masini de pe CD-uri.

 

Cum simti ca te-a schimbat tehnologia

Acum prima data cand ma trezesc imi verific telefonul si nu este total in regula. Depindem prea mult de ce tehnologia ne aduce si mai ales de social media.

,,Să vrei să fii altcineva e o risipă a persoanei care ești."- Kurt Cobain.

Suntem influentati de ce vedem pe internet, dar trebuie sa constientizam avantajele si dezavantajele tehnologiei si sa o folosim in cel mai eficient mod.

 

Fara tehnologie & fara arta

Eu nu as putea sa traiesc fara arta. Arta este frumusetea ce iti poate schimba viata si impreuna cu tehnologia sunt indispensabile omului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related