Videomat. Sau cum creezi o relație naturală, bazată pe distracție și experiență, între branduri și consumatori

Videomat. Sau cum creezi o relație naturală, bazată pe distracție și experiență, între branduri și consumatori

Când toată lumea bună de pe Tik Tok, Facebook și Instagram a aflat de evenimentul tău, știi că a fost unul reușit. Sau când participanții au dat check in cu entuziasm și au postat video-uri spectaculoase. În 2021, frumusețea unui eveniment se măsoară în numărul de like-uri și inimioare, în conținutul share-uit, ecourile din social media și gradul de FOMO declanșat în jur. Cuvântul ultimilor ani în organizarea evenimentelor a fost acesta: Instagramabil. Pornind de la această nevoie, un grup de tineri cu experiență în advertising și zona de producție video au creat Videomat - prima cabina video 360, oferind un vibe nou, cool și personalizat activărilor sau lansărilor de brand. Sistemul lor oferă un impact vizual garantat în social media, un context în care tinerii doresc să se filmeze și să posteze, devenind generatori autentici de conținut branduit. Conținutul creat de consumatori rămâne cea mai autentică formă de loialitate față de un brand. Iar Videomat creează video-uri 360, o experiență specială pentru consumatori, în care brandurile se pot integra natural. 

 

Sufletul petrecerii e pe Tik Tok

Sufletul petrecerii e locul acela în care se fotografiază și se filmează toată lumea. Petrecerile, activările și lansările de brand au nevoie de conținut propriu, personalizat, care să ajungă instant pe Tik Tok, Facebook sau Instagram. Cei de la Videomat, cu o experiență pe piață de 12 ani în industria de advertising și producție video, au gândit un produs special pentru personalizarea și crearea de conținut în organizarea de evenimente. În 2019 au lansat Videomat, un sistem care oferă videouri speciale slow motion 360, cu impact în social media. 

Produsul a fost finalizat la mijlocul lunii decembrie, iar în februarie 2020, a apărut și primul partener care își dorea ceva out-of-the-box pentru lansarea unei colecții de vinuri. Cel mai recent eveniment la care Videomat a făcut senzație a fost chiar în luna iunie a acestui an, la Festival du Bonheur, în Constanța, alături de un brand din industria de food delivery.

Încă de la primele evenimente, ne-am bucurat să vedem reacțiile pozitive ale celor care s-au urcat pe platforma Videomat. De multe ori, veneau de 2-3 la activare să își mai facă un video, iar asta ne bucura enorm. Era plăcut să vedem că se distrează și sunt la rândul lor generatori de content, spune Cristian Vasilescu, Partener în cadrul Videomat.

 

Momente speciale pentru consumatori

Ideea Videomat a plecat de la o întrebare simplă: Ce îi face pe millenials să share-uiască branded content pe platformele lor? Urmărind atent trendurile din zona de content, echipa Videomat a creat un produs care să pună consumatorul în centrul experiențelor de brand, dar să o facă natural. Fondatorii Videomat fac parte tot din generația millennials și știu cât de importantă e experiența oferită de un brand. 

Sistemul lor oferă o amintire branduită participanților la eveniment, în timp ce se distrează și împărtășesc experiența în social media. Sunt video-uri 360 slow motion realizate în câteva secunde, în care oamenii se amuză, în timp ce o cameră se rotește în jurul lor, surprinzând toate unghiurile.

Social media sunt esențiale pentru millennials și generația Z, mai ales în ultimul an, când aceștia au migrat din ce în ce mai mult către reels sau TikTok. Videomat vine să integreze experiența lor offline în online, construind momente scurte, cool, de impact.

Credem mult în contentul creat de useri (UGC) fiind cea mai autentică formă de loialitate față de un brand și word-of-mouth marketing. Și unde poți face asta cel mai bine dacă nu în social media? Iar aici intervenim noi: creăm video-uri 360, o experiență pentru consumatori în care integrăm brandurile. Consumatorii au parte de o experiență unică, iar aceasta este asociată cu brandul tău, un win-win pentru toată lumea, spune Cristian Vasilescu, Partener în cadrul Videomat.

 

Integrarea brandurilor

Un videobooth 360 poate fi folosit în lansările de produse, festivaluri sau evenimente cu influenceri. Brandurile se pot integra ușor, prin overlay branded, melodii pe fundal, decoruri tematice 360, făcând parte din experiența autentică a consumatorilor. Participanții își pun amprenta asupra conținutul branded, pe care îl împărtășesc în mod autentic în social media. 

Ne dorim să avem parteneri cât mai curajoși, care inovează, nu le e frică să investească în crearea unui experiențe unice și să se apropie cât mai mult de consumatori.

Ne dorim să venim în ajutorul organizatorilor de evenimente, agențiilor de BTL. Avantajele serviciului oferit sunt pe de o parte interactivitatea consumatorilor care vin cu prietenii lor să se distreze și au parte de o experiență memorabilă, cât și posibilitatea de personalizare a acelei zone, explică Cristian Vasilescu, Partener în cadrul Videomat 

Videomat vine și cu măsurarea exactă a rezultatelor unei astfel de experiențe. Video-ul este trimis instant pe email / mesaj, iar în câteva minute poate fi share-uit pe social media. Fiind un produs 100% digital, Videomat are tehnologia necesară pentru a contoriza download-urile unui anumit video sau ecourile din social media, oferind date în timp real despre succesul activării. 

Se creează o relație naturală între consumatori și branduri, a apropiere mijlocită de experiență și distracție, promovarea fiind creativă și îndrăzneață. Videomat este un tool nou de marketing care oferă expunere nativă în social media, participanții devenind ambasadorii brandului, oferindu-i încredere și promovându-l pe conturile lor.  

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related