Feminist Film Festival

Feminist Film Festival

Asociația A.R.T. Fusion organizează Festivalul de Film Feminist, în perioada 1-5 septembrie, în București, la Cinema Europa.

Evenimentul cultural explorează teme feministe precum drepturile femeilor, accesibilitate, siguranță în spațiul public, egalitate de gen, violență de gen, migrație, stereotipuri și roluri de gen, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentare, identitate și intersecționalitate.

Filmele selectate sunt din țări de pe 5 continente, iar la finalul proiecțiilor, vor exista sesiuni de Q & A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care ne vor aduce aduce mai aproape de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care se confruntă femeile în societate.

Festivalul are drept scop explorarea modurilor în care atât bărbații, cât și femeile, trăiesc într-o societate patriarhală, dar și combaterea stereotipurilor și violenței de gen prin conștientizare, dialog și reflecție.

 

Festivalul de Film Feminist face parte dintr-un proiect finanțat de către Consiliul Europei, prin Fundația Europeană pentru Tineret și sponsorizat de către Ambasada Spaniei în România.
Parteneri culturali: Ambasada Suediei, Fundația Culturală Greacă, Ambasada Mexicului în România.
Parteneri media: IQads, Munteanu, Flawless, Movienews.ro, Cinepub, Educație Privată, Igloo, Fundația Friends for Friends – In a Relationship, Zile și Nopți, Bucharest Cultural Events, Film Menu, Radio România Actualități.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related