Orașul din inima noastră. Zidurile Bucureștiului se transformă în artă și natură prin seria de murale #rebelswithacause powered by glo™

Orașul din inima noastră. Zidurile Bucureștiului se transformă în artă și natură prin seria de murale #rebelswithacause powered by glo™

Fiecare are propriul lui București. E delimitat de geografia personală, de locurile preferate, spațiile de întâlnire cu prietenii, repere, amintiri și emoții. În hățișul urban și ritmul din ce în ce mai accelerat al vieții, harta aceasta intimă ne salvează orașul și ni-l înfrumusețează, acoperind uneori realitatea. Unde se întâlnesc toate aceste chipuri ale orașului? În artă și natură - cele mai importante puncte de intersecție ale proiecțiilor umane. Și ce poate fi mai memorabil decât 1000 de metri pătrați de artă și natură? Inițiativa ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause, susținută de glo™, transformă zidurile Bucureștiului într-o expoziție ambițioasă de murale, care au și rolul de purificare a aerului. Un nou loc de întâlnire pentru toate orașele din inima noastră. 

 

Celălalt București

Celălalt București e Bucureștiul pe care îl iubim. Străzile pe care ne oprim să privim o fereastră deschisă, un copac vechi din curtea unei case ascunse, un mural impresionant de pe o arteră aglomerată, în timp ce așteptăm la semafor. Campania glo™, ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, vrea să mărească Bucureștiul acesta, să îl extindă pe 1000 de metri pătrați de pe zidurile lui, să îl vadă și să se bucure de el cât mai mulți oameni. 

Orașul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta, iar pereții lui devin opere de artă cu rol de purificare a aerului realizate de artiștii români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery. Aceștia vor folosi exclusiv materiale eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde și lămpi cu încărcare solară. Fiecare pictură murală va avea capacitatea de purificare a circa 4 copaci maturi, cu frunziș des, iar picturile vor fi realizate într-unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei.

 

Dincolo de zidurile gri

Primele trei murale campaniei au apărut deja în oraș, făcând oamenii să se oprească puțin din fuga cotidiană, să privească, să facă poze și să descopere un alt fel de București, unde arta și natura pot coexista alături de străzi aglomerate. Primul Eco Graffiti din seria #rebelswithacause, E Viață pe Net, poate fi văzut pe strada Șerban Vodă nr.278. Al doilea mural, Tânăr cu experiență, te așteaptă pe strada Mircea Vodă și e pregătit să purifice atât mințile și imaginația iubitorilor de artă urbană, cât și aerul din jur prin vopseaua și materialele ecologice utilizate de artiști. 

Seria de murale Eco Graffiti / Rebels with a Cause” cuprinde 6 teme cu spirit break binary, care inspiră transformarea spațiilor publice gri în capodopere instagramabile. Lucrările realizate vor fi disponibile pe pagina de Instagram @glo_romania.

  • E viață pe net
  • Tânăr cu experiență
  • Nimeni celebru
  • Singur cu tine
  • FOMO să-mi fie dor
  • Filtru însuți

Arta devine astfel accesibilă tuturor, este parte din oraș și își cere drepturi, la fel ca natura. Devine o conexiune reală pentru comunitate, un spațiu de întâlnire, real și emoțional, un reper pentru orașul acela pe care ni-l dorim cu toții.

Obiectivul campaniei este crearea unui cadru cât mai viu și dinamic de expunere a artei în spațiul public al orașului și al comunității, prin transformarea spațiilor gri și amorțite în experiențe artistice vii și colorate, apte să redea spațiul comunității și membrilor ei, nu doar prin culoare și emoție artistică, ci și prin elemente eco și naturale, un adevărat spațiu verde menit să contribuie la protejarea mediului și a calității vieții.

Inna, Speak, Cătălin Bordea, Macanache suțin Eco Graffiti și contribuie alături de @sweet_damage_crew la transformarea orașului într-un spațiu de joacă artistică cu sens benefic pentru mediu.

Prin campania Rebels with a cause,  glo™ susține comunitatea artistică din România, propunând o serie de proiecte menite să genereze noi perspective și sensuri, sub umbrela #breakbinary. Proiectul Eco Graffiti pornește de la tema FUN&PURPOSE și merge mai departe, provocând artiștii la a regândi ideea de graffiti, aducând în același loc libertate și responsabiltate, rebeliune și asumarea unei cauze, distracție și comunitate.

glo™ este un produs cu potential de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Sectiune



Branded


Related