Publicitatea, drama și panaceul social

Publicitatea, drama și panaceul social

Publicitatea nu este Medicină. Nu oferă un remediu evident decât pentru nevoile noastre estetice. Nu are urgențe, în afară de stimularea dorinței noastre constante de a cumpăra și cheltui. Poate fi cinică sau poate fi utilă și, mai ales, - lucrul care mă face să o critic în multe cazuri - este unul dintre cele mai eficiente instrumente din mașina gigantică a capitalismului. Cu toate astea, este, după înțelegerea mea, este cea mai minuțioasă și la zi știință socială. Taie adânc în carnea obiceiurilor și valorilor noastre, ne bandajează rănile sociale, este vitamina sufletelor noastre slabe.

Am urmărit multe (cele mai multe) seriale tv despre medici și pot spune cu încredere că campania digitală a agenției DAVID Miami, parodiind dramele TV medicale, a reușit să reproducă într-un mod amuzant intensitatea care înconjoară ambele medii.

Redând stilul preview-urilor episoadelor, completate cu scene frenetice din săli de operații, interacțiuni emoționale între medici, muzică plină de umor și umeri de stâncă, campania intitulată “Medicine Avenue” atrage atenția asupra procesului creativ prin înlocuirea terminologiei medicale cu jargonul publicitar utilizat frecvent în agențiile din întreaga lume.

“Publicitatea nu salvează vieți, se spune. Cu toate astea, oamenii din industria noastră tind să-și ia slujbele puțin prea în serios - mai ales când vine vorba de premii”, spune Rafael Donato, CCO, DAVID Miami. “Așadar, pentru campania One Show din acest an, am creat o serie de drame numite “Medicine Avenue”, care parodiază toată drama pe care o creăm printre noi, în fiecare zi. Este o mică depreciere de sine cu care sperăm că toată lumea se va identifica și apreciem sincer One Show pentru că ne-a lăsat să ne amuzăm astfel”.

Campania marchează începutul call-ului de participare la The One Show 2022.
Nu vreau să comentez alegerea unui astfel de subiect în mijlocul crizei Covid, dar, în ceea ce privește reușita artistică și auto-ironia, campania este cu siguranță bine realizată.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Festivaluri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related