5 tineri creativi pe care i-am descoperit la BFFF Insights

5 tineri creativi pe care i-am descoperit la BFFF Insights

Pe 25 septembrie, la Mindspace Victoriei, a avut loc o prezentare de portofolii a 13 tineri fotografi, stiliști, directori de imagine și regizori, în cadrul BFFF Insights, un eveniment conex al Bucharest Fashion Film Festival, organizat în parteneriat cu 2029 Productions. 13 portofolii colectate în urma unui open call la care s-au înscris 45 de creativi au fost prezentate publicului în sesiuni fulger. Acestea au trecut prin filtrul unui juriu cu membri experimentați, care și-au adus contribuția oferind feedback live în cadrul evenimentului. Prin alegerile lor, Alina Gavrilă - Borțun - Creative Director Gavrilă & Asociații și Co-fondator Gavrilă Fashion Tellers, Domnica Mărgescu - Fashion Director Elle România, Marian Pălie - Fotograf & Stilist, Radu Voinea - DOP și Marius Erhan - producător și co-fondator 2029 Productions, au confirmat talentul acestor tineri, care ar putea să aducă un suflu nou, un refresh vizual advertisingului românesc.

Obiectivul proiectului e să creeze o platformă de lansare și să conecteze creativi tineri cu potențiali angajatori, oameni cu putere de decizie din agenții de publicitate, case de producție, brand managers, etc. Ideea a plecat de la insight-ul că piața locală de advertising e destul de opacă și dificil de navigat pentru noua generație.

I-am rugat pe cei implicați să ne scrie câteva cuvinte despre portofoliile care au rămas cu ei după prezentare.

 

Hiperrealism, ordine și întâmplare

Alina Gavrilă - Borțun, Creative Director Gavrilă & Asociații, membră a juriului BFFF Insights, despre fotografa Dora Mois: ”M-a emoționat portofoliul. Dora, pentru estetica și compoziția cadrelor. Iulia, pentru delicatețea momentelor surprinse. Aura, pentru aura senina și o calitate care răzbate, un ștaif. Mois, pentru că le adună împreună pe Dora, Iulia și Aura, foarte ordonat, atent. Eu sunt Alina Georgiana Gavrilă-Borțun. Și mi-ar plăcea să lucrăm împreună.”

Marian Pălie, fotograf și stilist, membru al juriului BFFF Insights, despre fotografa Denise Lobonț: ”Denise Lobonț nu se teme de subiectele incomode. Imaginile ei, deși conțin multe elemente de hiperrealism, reușesc să creeze un spațiu de visare, suficient încât și privitorul să intervină cu propria imaginație. Nu urmărește să construiască o estetică de manual dar reușește ca, din mici elemente, să construiască o lume. O lume, unde personajele ”periferice” sunt relevate cu delicatețe și respect.”

 

Domnica Mărgescu, Fashion Director Elle, membră a juriului BFFF Insights despre stilista Flaviana Isachi (Instagram @flaviana_is): ”Îmi place portofoliul Flavianei Isachi poentru coerența lui. Flaviana este versatilă în ceea ce privește stylingul, însă își păstrează un stil recognoscibil. Ador cum reușește să îmbine culorile și să realizeze câte o poveste cu fiecare imagine pe care o transmite. Chiar dacă este la început, are un echilibru, o maturitate și o „curățenie” în modul în care realizează styling-urile, lucruri pe care le regăsești de regulă la stiliștii experimentați.”

Dan Stănescu, Creative Director & Co-founder Glitch Shop, trainer BFFF Insights, despre fotografa Andriana Oborocean (Instagram @andriaobor): ”În munca Andrianei am apreciat cu mare fascinație o anumită fluiditate cu care explorează atât medii (fotografie și video) sau interese (măștile croșetate sunt excelente) cât și subtilele influențe localizate pe conexiunea Transnistria, Londra, Cluj, punctate de peisaje emoționale care vorbesc despre vulnerabilitate, intimitate și identitate. ”

Radu Voinea, director de imagine, membru al juriului BFFF Insights, despre operatorul Cătălin Rugină (Instagram @catalinrugina): ”Cătălin Rugină poate să și regizeze, să filmeze și să și editeze propriul proiect cu o abordare ingenioasă. Și chiar dacă nu le va face pe toate odată într-un proiect, are un knowledge despre fiecare. Dacă i se va da încrederea și libertatea artistică și într-un proiect comercial, iar el își va păstra curajul și viziunea, eu cred că are șanse să-și creeze un stil nou, distinctiv, pe care nu îl vedem foarte des pe aici. ”

Bucharest Fashion Film Festival, este primul eveniment din România plasat la intersecţia dintre film, advertising si modă, care aduce împreună profesioniști din modă, film și branding, dar și entuziaști ai acestor domenii. Festivalul își propune ca, printr-o abordare interdisciplinară, să genereze noi oportunităţi de colaborare. 

Aducând la un loc cele mai bune filme de modă contemporane cu documentare și o selecţie de filme cult care explorează rolul costumului în film, festivalul deschide discuția despre relaţia dintre modă și film și despre raportul haină-om-societate prin proiecţii de film, mese rotunde și workshop-uri cu invitaţi internaţionali, instalaţii new media și sesiuni de feedback pe portofolii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related