Marea Cădere a Internetului 2021, color

Marea Cădere a Internetului 2021, color

De dimineață, ne-am luat cu toții telefoanele în mână și am verificat Instagram, Whatsapp, Facebook și Messenger ca într-o nouă rutină de a ne pregăti pentru ziua ce urmează.

Aleluia, merg! Orele de incertitudine, de resetat router-ul, de întrebat prietenii dacă au și ei probleme cu aplicațiile aproape că păreau un vis urât. Dar internetul nu uită, nici măcar în absență.

La primele ore ale dimineții, Iulian deja făcuse rezumatul celor mai bune glume legate de Marea Cădere a Internetului: 

 

Simt că evenimentul ăsta ne-a făcut să ne întrebăm real lucruri legate de cum funcționează relațiile noastre, de cum păstrăm legătura cu oamenii la care ținem. Și scenariul prezentat de Alex m-a micro-dozat și pe mine cu anxietate: de acum înainte va trebui să vorbesc la telefon ca să aflu răspunsul la întrebarea ce faci?!

 

 

În căutarea unei explicații mai puțin înspăimântătoare decât ideea unui atac cibernetic sau a unei căderi prelungite a aplicațiilor, ne-am întors atenția spre cel mai inofensiv aparat care ar fi putut cauza asta: router-ul. Toată povestea cu on-off, scos cabluri din priză, schimbat parola, un țipăt plin de rage n-a rezolvat nimic, deci e timpul pentru niște scuze de la bietul aparat.

 

Era aproape amuzant: obiceiul de a pune mâna pe telefon, fără să știi exact ce aplicație vei deschide. Și, dintr-o dată, era de parcă erai la școală, în ora celui mai aspru profesor care îți confiscă telefonul la cea mai mică abatere. Așa a simțit și Alexandru cele 6 ore fără de Facebook:

 

 

În contextul noilor restricții, conspiraționiștii au văzut toată întâmplarea ca o încercare de a le fi subminată vocea și îngreunate încercările de a protesta, iar gluma asta de la Ștefan surprinde foarte bine perspectiva asta.

 

 

Cum ar fi arătat declarațiile oficiale dacă ele era made in Ro? Luați de vedeți mai jos:

 

 

Și, în lipsa posibilității de a da scroll mindless pe aplicațiile noastre preferate, ce să și faci? Cât să și stai așa, doar tu cu tine și cu gândurile tale? De asta, Radu și-a imaginat cum ar putea să arate vara lui 2022:

 

Dincolo de toate haha-urile și hihi-urile care au marcat dispariția subită a aplicațiilor de socializare de aseară, întâmplarea asta poate fi folosită ca food for thought. Dacă în cele câteva ore în care n-am fost expuși haosului din social media ne-am simțit chiar și 10% mai liniștiți, ce spune asta despre impactul pe care îl are mediul online asupra sănătății noastre mentale? Pentru că de multe ori, pare că nu noi consumăm social media, ci că ea ne consumă pe noi prin comparații care nu sunt necesare, anxietăți&frici care sunt activate pe neașteptate. Cât la sută din pauzele de genul de la social media reprezintă o pierdere și cât la sută un câștig pentru noi?

Dar, până una alta, am chemat un specialist să rezolve problema:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related