Publicitatea. De la planificarea strategică la implementarea media - Delia Cristina Balaban | Editura Polirom, 2021

Publicitatea. De la planificarea strategică la implementarea media - Delia Cristina Balaban | Editura Polirom, 2021

„Publicitatea online, cu precădere publicitatea prin social media, reprezintă o parte semnificativă a comunicării persuasive contemporane. Prin intermediul publicității programatice s-a atins un grad de eficiență nemaiîntîlnit pînă în prezent. Cu ajutorul tehnologiei, targetarea publicului-țintă se realizează cu precizie în comunicarea online și în plus datele privind audiența sînt obținute în timp real. Instrumentele publicitare au cunoscut un nivel ridicat de diversificare, iar mesajele sînt personalizate. Se vorbește din ce în ce mai des despre tailored ads și microtargeting. Publicitatea tradițională rămîne încă relevantă pentru anumite tipuri de produse și servicii promovate și pentru anumite segmente de public‑țintă, dovadă fiind prețurile în creștere pentru difuzarea clipurilor publicitare în cadrul unor evenimente precum celebrul Super Bowl. În acest context, o a treia ediție a prezentului volum este mai mult decît necesară. Principiile de bază rămîn aceleași; este important să vorbim despre mixul de marketing pentru a înțelege de unde pornește demersul publicitar; noțiunile de imagine, de poziționare și de strategie publicitară au rămas la fel de relevante. Instrumentele BTL clasice, precum sponsorizarea, promovarea vînzărilor, plasarea de produs și marketingul direct, sînt în continuare utilizate cu succes, cu atît mai mult cu cît tehnologia permite o altă calitate a implementării ideilor creative. Publicitatea digitală și influencer marketingul au un loc aparte în acest volum. Capitolul despre efectele publicității a fost completat, făcînd trimitere la studii care testează efectele formelor de publicitate menționate mai sus. Volumul se adresează tuturor celor interesați de publicitate din punct de vedere profesional și nu numai. Studenții, cadrele didactice universitare care predau cursuri de comunicare publicitară, profesioniștii din industrie sînt principalii adresanți ai cărții.”
Delia Cristina Balaban

 

Delia Cristina Bălaş (Balaban) este profesor doctor habil., specializarea ştiinţe ale comunicării, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea „Babeş‑Bolyai”, Cluj‑Napoca. În cadrul acestei instituţii a înfiinţat şi coordonează programele de Publicitate la nivel licenţă şi masterat. A absolvit în anul 2003 doctoratul la Europa‑Universität Viadrina, Frankfurt/Oder, Germania (magna cum laudae), a realizat mai multe stagii de cercetare postdoctorală la Ludwig‑Maximilians‑Universität în München, Germania. A fost Fulbright Visiting Scholar la Grady College of Journalism and Mass Communication de la University of Georgia, Athens în Statele Unite ale Americii. Este membră a International Communication Association, a American Academy of Advertising, a European Communication Research and Education Association şi a Deutsche Gesellschaft für Publizistik‑ und Kommunikationswissenschaft (Societatea Germană de Publicistică şi Ştiinţele Comunicării). Coordonează doctorate în domeniul ştiinţele comunicării în aria tematică a publicităţii, a comunicării prin intermediul reţelelor de socializare online şi a influencer marketingului.

 

Cartea a apărut în România la Editura Polirom.

 

Info:

Ediția a III-a revăzută și adăugită 2021, broșată
Dimensiuni: 160x235
216 pagini
ISBN: 978-973-46-8532-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related