Veste bună pentru comunitatea MarCom din Iași: IAA YP România deschide porțile celui de-al doilea hub regional din țară, care va acoperi zona Moldovei

Veste bună pentru comunitatea MarCom din Iași: IAA YP România deschide porțile celui de-al doilea hub regional din țară, care va acoperi zona Moldovei

IAA Young Professionals, asociația tinerilor profesioniști din industria de marketing și comunicare din România începe anul cu o veste bună: deschide un nou hub local la Iași.

Începând de luna aceasta, atât companiile din industriile creative, cât și tinerii profesioniști pasionați de marketing și comunicare sau studenții care urmează facultăți de profil în regiunea Moldova, vor avea oportunitatea de a duce creativitatea la un alt nivel.

“Apreciez din tot sufletul entuziasmul cu care tinerii profesioniști în MarCom din București, Cluj și iată, astăzi cei din Iași aleg să crească profesional în IAA Young Professionals. IAA, oriunde s-ar afla, vorbește despre educație în MarCom și despre viitor. Pentru că IAA, global, este “busola” industriei pe care o reprezintă, o promovează, o inspiră și o conduce spre înainte. Proiectele noastre formează viitorul prin educație și dezvoltând comunități. Astăzi ne bucurăm pentru tinerii profesioniști din Iași. Îi felicit pentru energia și curajul cu care și-au însușit valorile noastre. Le doresc ca, împreună cu colegii din Cluj și București, să dezvolte mai departe proiecte naționale cu impact real în comunitățile lor, proiecte prin care tinerii să se simtă apropiați, inspirați și motivați. Felicitări tuturor și mult succes!”, a declarat Victor Dobre, Director Executiv IAA România.

Prin deschiderea noului hub regional IAA YP de la Iași, comunitatea MarCom va beneficia de proiecte și programe dedicate, networking la nivel național și internațional, dar și traininguri sau workshopuri specializate, toate având scopul de a ridica nivelul profesional al industriei.

Nevoia de creștere continuă și dezvoltare a tinerilor din Iași ne-a dovedit că există cerere pentru a continua extinderea IAA Young Professionals la nivel național. Planurile de a lansa un nou hub regional în zona Moldovei au început încă din mandatul boardului precedent, iar un astfel de “legacy” cerea să fie dus mai departe. Obiectivul nostru este de a susține educarea și pregătirea tinerilor pentru un viitor de succes în piața muncii, așa cum se conturează aceasta în prezent. Proiectele asociației ajută la formarea și îmbunătățirea skillurilor care se cer într-o agenție sau la client, iar interacțiunea cu alți membri le oferă celor care vor să se alăture în IAA YP șansa de a afla insighturi utile și relevante. Astfel, acoperirea pe care o va avea IAA YP România la nivel național începând de acum este o evoluție naturală în istoria asociației, iar noi suntem foarte entuziasmați de noua completare a familiei noastre de Young Professionals.”, a declarat Sabrina-Casandra Dobrescu, Președinte IAA Young Professionals România.

Echipa IAA YP Iași își propune să inițieze și să dezvolte proiecte atât pentru comunitatea de studenți de profil cât și pentru celelalte categorii de persoane pasionate de domeniu.

,,Mi-am dorit deschiderea hub-ului la Iași din două motive: pentru că sunt pasionat de domeniu și pentru că am convingerea că acest hub va fi o sursă de dezvoltare atât pentru noi cei implicați intern cât și pentru piața marketingului din Iași. Îmi doresc să organizăm evenimente lunare menite a promova și informa publicul pe diverse teme: de la lumea marketingului digital, la branding personal, design și comunicare și nu numai. Sunt sigur că vom avea multe de învățat de la cei care vor participa la evenimentele noastre și că le vom oferi foarte multe ocazii de învățare, de noi conexiuni și multe surprize plăcute.”, a declarat Răzvan Constantin Pascal, Președinte IAA Young Professionals Iași.

Boardul hub-ului regional de la Iași este alcătuită din patru membrii: Răzvan Constantin Pascal (specialist PPC) - Președinte al hub-ului și Director HR, Emanuela Turturean (doctorand în cadrul Universității Alexandru Ioan - Cuza și Manager de proiecte europene) - Director Proiecte, Manuel Secăreanu (student la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan- Cuza, Vicepreședintele AEGEE Iași) - Director PR și George Russu (antreprenor, fondatorul unei agenții de design și comunicare) - Director Parteneriate Strategice.

“Prin deschiderea hub-ului YP la Iași YP România anunță o nouă premieră la nivel internațional, fiind singurul chapter YP din lume care are 2 filiale. Mă bucură determinarea colegilor din YP România și a boardului de la Iași și sunt sigură că proiectele marca YP vor avea un impact pozitiv în regiune, așa cum se întâmplă și în Transilvania, prin hub-ul de la Cluj. Felicitări tuturor și mult succes!”, a declarat Iulia Niculae-Cuciurean – Young Professional Global Vice President at International Advertising Association.

IAA Young Professionals Cluj este primul hub regional IAA Young Professionals România înființat în anul 2009. În cadrul IAA Young Professionals Cluj se organizează în mod frecvent workshop-uri de marketing online şi cercetare de marketing, dar și întâlniri informale cu seniori din industrie. De asemenea filiala IAA YP din Cluj se implică activ și în cadrul Festivalului de Publicitate Cluj.

“Deschiderea Hub-ului din Iași a fost o extindere pe care ne-o doream încă din 2019, dar condițiile create de pandemie ne-au făcut să punem planurile ''on hold''. Mă bucur să văd totuși că avem o comunitate atât de strânsă și dorința mare de a avea un nou hub în cadrul YP România ne-a determinat să înaintăm și să finalizăm aceste demersuri. Sunt sigură că împreună cu noua echipă din Iași vom reuși să organizăm evenimente atractive și să creștem comunitatea de oameni pasionați de marketing în România.”, a declarat Adina Tinmar, Președinte IAA Young Professionals Cluj.

Deschiderea hub-ului regional IAA Young Professionals la Iași va marca începutul unei serii de evenimente lunare axate pe interesele publicului din zonă. Pe lângă proiectele YP deja consacrate precum Seara YP, CompetițIAA sau GalerIAA, echipa din Iași pregătește și concepte și idei proprii. Un prim exemplu de inițiativă ce va fi pusă în practică în scurt timp este proiectul ”De vorbă cu un specialist”.

Echipa din Iași ne promite mai multe evenimente și surprize pentru anul acesta. 

IAA Young Professionals România este un program al International Advertising Association ce reuneşte tineri profesionişti sau studenţi în ultimii ani de studiu universitar, atraşi de pasiunea comună pentru domeniul marketingului şi al comunicării. La nivel internațional, asociația are peste 1000 de membri din 12 țări.

Cele mai importante proiecte dezvoltate de IAA Young Professionals România sunt: CompetiţIAA (concurs de marketing și comunicare), Serile YP (dezbateri şi workshop-uri), GalerIAA (evenimente dedicate pasiunilor creative) și Civic Vox (soluții de marketing pentru ONG-uri).

IAA YP România este câștigătoarea IAA YP Chapter Excellence Compass Award în 2016, 2018 și 2020, find desemnată ca cea mai activă și creativă filială YP din lume.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related