Afisul electoral al lui Obama, parodiat de Cohn&Jansen JWT

Afisul electoral al lui Obama, parodiat de Cohn&Jansen JWT

Cohn&Jansen JWT, cea de-a doua agentie care a ales sa creeze un spoof cu televizorul LG Pentouch, a facut o parodie dupa un afis electoral celebru cu Obama (Change). Spoof-ul poate fi votat online, prin like-uri la poza din albumul “Spoofurile create de agentii cu LG Pentouch TV”, de pe profilul de Facebook IQads pana duminica, 20 noiembrie, la ora 20.

Echipa de creatie a fost formata din Evelin Bundur si Nadejda Ghilca (ambele Junior Art Director, Cohn&Jansen JWT). Ideea de baza in jurul careia graviteaza tot conceptul creativ este averea, dorinta de a avea din ce in ce mai multi bani si faptul ca totul se rezuma la bani. Evelin a rezumat ideea din spatele spoofului printr-o singura fraza: “Banii schimba tot!”.

De-a lungul intregului proces creativ, acestea au fost incantate de functiile televizorului LG Pentouch. Ceea ce le-a placut cel mai mult a fost posibilitatea de a lucra pe un ecran atat de mare, care pe deasupra mai e si cu touch screen.

In aceasta saptamana, televizorul va merge la agentia DDB Bucuresti.  Acestia au timp pana duminica sa isi creeze propriul spoof al unei reclame (romanesti sau straine, print, video sau online). Dupa aceea, creatia lor va putea fi votata timp de o saptamana, prin like-uri, pe profilul de Facebook IQads.

La finalul ultimei perioade de vot, agentia de publicitate care a creat spooful cu cele mai multe like-uri pe Facebook va fi declarata castigatoare si va primi ca premiu televizorul LG Pentouch testat. Anuntarea castigatorilor va fi facuta pe 12 decembrie.

Acest proiect a fost dezvoltat de Kinecto pentru LG Romania si este sustinut de IQads.

Mai multe detalii despre competitie gasiti aici iar articolul despre prima creatie inscrisa in concurs il gasiti aici.

Despre LG Pentouch TV

LG Pentouch TV este un televizor 3D inovator, cu touch screen. Prin intermediul creionului Magic Touch Pen, aveti acces la Sketchbook-ul interactiv, iar, prin optiunea MyOffice, puteti pregati prezentari impresionante. Televizorul converteste din 2D in 3D orice imagini, chiar si pe cele create cu ajutorul pentouch-ului, iar ele pot fi salvate si vizionate ulterior in Galerie sau pot fi printate direct de pe televizor. LG Pentouch TV preia multe din functiile unui calculator, oferind posibilitatea de a naviga pe Internet sau de a edita fotografii direct pe televizor, cu ajutorul Magic Touch Pen.

Ce este un spoof?

Un spoof este o parodie ce face referire la o reclama cunoscuta, folosindu-se de notorietatea acesteia pentru a servi unei alte marci, adesea inventate, sau pentru a realiza o simpla parodie, neasociata vreunui brand. Cu toate acestea, spoof-ul nu este plagiat sau reclama comparativa (ilegala in Romania), ci recreeaza in mod original elemente care amintesc de reclama initiala, pentru a le reinterpreta si pentru a crea un nou sens.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related