Un singur gând. Libertate

Un singur gând. Libertate

Siria, Venezuela, Afganistan, Congo, Sudan și, începând cu februarie 2022, Ucraina. Sunt țări care erau acasă pentru milioane de oameni și care au devenit un tărâm al durerii – ca să supraviețuiești, trebuie să fugi unde vezi cu ochii. Și ca să ajungi departe de sunetul morții, trebuie să traversezi mări, oceane, abuzuri și lipsuri.

Pe 20 iunie este celebrată Ziua Internațională a Refugiaților, iar UNHCR și agenția BMT au marcat-o printr-o campanie care să ne dea teme de gândire cât pentru toată săptămâna și să ne provoace să ne antrenăm mușchiul empatiei. În mijlocul necunoscutului, refugiații visează la libertate. E singurul gând care îi unește, care îi face să continue, deși nimeni nu le promite că va deveni realitate. Nu contează de unde vin, și nu contează încotro se îndreaptă. Libertatea e Steaua lor polară.

 

Într-un alt spot creat cu ocazia zilei de 20 iunie, UNCHR și Don’t Panic spun povestea războiului din Ucraina și a urmelor care rămân în urma lui. Sirena de la ambulanță care pare un strigăt de ajutor, uși trântite ca o bombă și artificii ca un foc de armă, toate ca urmare a unei amintiri mult prea recente, exact ca o rană care nu se vindecă niciodată. Povestea refugiaților din Ucraina e istoria comună a refugiaților de pretutindeni. Și fiecare dintre ei are nevoie de suport și solidaritate pentru a învăța să facă față stresului post-traumatic și noii realități pe care o trăiesc. De asta e important să fim conectați cu ce se întâmplă în lume, chiar dacă nu e aproape de noi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related