[Minte & suflet] Adrian Socol: Suntem in echilibru atunci cand putem sa traim viata pe care ne-o dorim, simtim ca "jucam in filmul nostru"

[Minte & suflet] Adrian Socol: Suntem in echilibru atunci cand putem sa traim viata pe care ne-o dorim, simtim ca "jucam in filmul nostru"

Un proverb, pe care ni-l reaminteste in randurile urmatoare psihoterapeutul Adrian Socol, spune asa: "pe calul cel mai puternic il roade cel mai tare saua". Nu trebuie sa fim puternici tot timpul, este obositor. Si nu trebuie sa ne simtim mereu fericiti, senini si bucurosi ca sa fim vazuti si acceptati. Psihologia pozitiva fortata este toxica. Emotiile de care multi fugim – furia, tristetea, nemultumirea – sunt parte din viata noastra, au rolul lor, si nu il putem vedea decat daca suntem suficient de curajosi sa ne permitem sa le simtim.

Am ajuns, in sfarsit, sa traim intr-o societate unde, oamenii care aleg sa lucreze cu un psihoterapeut, nu mai sunt etichetati drept ”ciudati” sau ”nebuni”. O fi pandemia si urmele sale la nivel de individ, o fi evolutia. Nu stim clar. Ce stim, insa, si ne confirma si specialistii in sanatate mintala, este faptul ca tot mai multe persoane intra in terapie cu scopul de a construi ceva nou in viata lor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related