Cum explici internetului ce e teatrul sonor?

Cum explici internetului ce e teatrul sonor?

Ce-ți trece prin minte când auzi „teatru sonor”? Pe vremuri se numea teatru radiofonic. Se auzea doar la anumite posturi de radio, la anumite ore, iar unii îl ascultau și pe casete cu povești. Era versiunea upgraded a poveștilor citite de părinți copiilor înainte de culcare.

Ar putea suna ca o experiență incompletă: nu vezi actori pe scenă, nu vezi decor, nu vezi lumini. Nu există legătură directă între ce se întâmplă pe scenă și reacțiile publicului. Și totuși, unde apar limitări, apar noi oportunități.

Partea cea mai bună a teatrului sonor e că nu depinzi de nimeni: fără ore prestabilite la care poți să asculți, fără să te deplasezi într-un anumit loc. Doar tu și o pereche de căști. E o experiență intimă, aproape introspectivă, dar care poate fi împărtășită și cu cineva drag, în liniște.

„Atunci când reinterpretezi un concept poate exista riscul ca el să nu fie înțeles. Așa că, doi ani mai târziu de la lansarea proiectului, am vrut să explicăm pe limba internetului ce facem de fapt. Că nu este nici podcast contemporan, nici teatru radiofonic, ci este un produs full digital în care primează storytelling-ul și craftul audio”, declară Laura Fluture, Creative Director Teatrul Improbabil. 

Asta a vrut să ilustreze Teatrul Improbabil în primul lor spot de awareness: teatrul sonor se mulează pe viața ta, o completează. Oriunde ai fi: la job, în trafic, la sală sau în locul tău preferat, poți fi și la teatru.

 

Spotul a fost produs pro bono, alături de oameni care cred în dezvoltarea nișei de teatru sonor independent: actori, unii dintre ei protagoniști în spectacolele Teatrului Improbabil, o echipă de filmare tânără și echipa teatrului, care cuprinde profesioniști din domeniul teatrului și al publicității. 

„Modul în care ne facem echipele, colaborarea constantă cu oameni creativi din industrii diferite, aduce prospețime proiectului. Oamenii răspund pozitiv, vor să ajute, sunt generoși cu timpul și creativitatea lor. Te emoționează să vezi dedicarea asta, să vezi că și alții cred în ideile tale”, declară Alexandru Ivănoiu, Fondator Teatrul Improbabil.

Teatrul Improbabil, primul teatru sonor independent din România, are la activ până în prezent 12 spectacole, toate disponibile în regim pay-per-view pe platforma Streamerse. Fondurile din bilete merg integral către producția următoarelor stagiuni, proiecte speciale sau evenimente.

Echipa Teatrul Improbabil
Alexandru Ivănoiu - Fondator
Ilinca Prisăcariu - Co-fondatoare
Laura Fluture - Creative Director
Paul Crăciunescu - Copywriter
Vanesa Panait - Social Media Specialist

Producție
Laura Fluture - Producer
Nicolae Constantin Tănase - Regizor
Emy Stanciu - DOP
Ilinca Prisăcariu - Production Assistant
Alex Pintică - Editing
Ștefania Grigorescu - Color Grading
Oliver Ibănescu - Production Sound Mixer
Adrian Piciorea & Robert Găgeată - Muzică & Sound Design
Mihai Smeu - Fotograf
Marius Șandor - Lumini
Ciprian Vidroiu - Focus Puller
Ștefana Micu - Transport Coordinator
Ștefan Cojocariu - Șofer

Actori
Cătălin Coșarcă
Ștefan Iancu
Bogdan Iancu
Paul Crăciunescu
Victoria Raileanu
Ștefania Cîrcu
Vanesa Panait
Carol Ionescu
Coca Bloos

Mulțumiri speciale
Publicis România 
Teatrul Bulandra
Salsafit Gym Unirii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related