Scrisoare deschisa de ‘leadership feminin’

Scrisoare deschisa de ‘leadership feminin’
Cristina Gheorghitoiu, Business & Executive Coach si Mentor (Possibilitaria)

Draga femeie leader, 

Iti scriu ca si cum mi-as scrie mie de acum 10 ani, cu ce mi-ar fi placut sa stiu mai la inceput de drum in ale leadership-ului. 

Lectiile importante nu le vei invata din ce scriu eu si altii, e nevoie ca ele sa se aseze pe tine ca un outfit croit special, la momentul potrivit. In plus sfaturile altora suna mereu a cliseu, pana le simti pe pielea ta.

M-as bucura insa daca ceva cat de mic din ce citesti aici rezoneaza cu tine si iti inspira in orice forma inmugurirea de reflectii si actiuni despre cum sa alegi sa fii ca leader. 

E foarte posibil sa te simti singura pe alocuri si autenticitatea stilului personal de leadership sa nu ti se para cea mai buna reteta.

Sau cel putin nu cea mai apreciata in momentele in care ai avea nevoie cel mai mult sa ti se confirme ca faci bine ce faci, ca esti pe calea cea buna, ca “your why” si “your way” sunt la fel de atragatoare ca cele din reclama despre leadership. 

As mai vrea sa stii ca poti sa alegi sa iti dai voie. Mai multa voie… 

Da-ti voie sa fii tu, in ritmul tau si sa iti descoperi stilul de leadership autentic. Oricat de mult ar dura. E singura reteta de leadership care ti se va potrivi manusa, din care vei avea impact si te vei bucura sa fii leader

Da-ti timp sa te observi pe indelete, fara judecata

Da-ti voie sa te conectezi la ce simti

Da-ti voie sa te accepti neconditionat, doar de aici vei putea construi

Da-ti voie sa iti urmezi valorile si sa nu negociezi ce e esential

Da-ti voie sa iti cultivi un mindset plin de curiozitate, chiar daca ai ajuns in etapa asta cu un mindset predominant fix

Da-ti voie sa te uiti in sus la tine si sa iti sarbatoresti devenirea

Da-ti voie sa te bucuri de calatorie, nu doar de destinatie

Da-ti voie sa ceri ajutor si sa iti gasesti mentori

Da-ti voie sa ai conversatii despre promovarile dorite sau ratate

Da-ti voie sa astepti sa fii promovata pentru competentele tale, nu pentru ca te potrivesti in vreun program de D&I

Da-ti voie sa iei proiecte mai complexe decat simti ca poti duce

Da-ti voie sa iti descoperi vocea si sa o faci sa rasune puternic

Da-ti voie sa pui intrebari incomode

Da-ti voie sa ai conversatii dificile

Da-ti voie sa ai granite si sa spui NU

Da-ti voie sa gresesti si sa inveti din greseli

Da-ti voie sa nu stii si sa inveti ce conteaza pentru tine, nu cu misiunea de a acoperi orice gap pentru orice skill ce pare a fi important din exterior, ci pentru propria-ti motivatie de a fi cel mai bun leader care poti sa fii

Da-ti voie sa iti descoperi convingerile limitative despre la ce se pricep mai bine barbatii si de ce sunt mai buni ca leaderi 

As vrea sa stii ca nu exista o singura reteta despre cum sa fii leader. Si ca daca ar exista vreo reteta de leadership, nu ar fi despre… 

A te focusa pe rezultate cu orice pret si a-ti sacrifica echilibrul si viata personala dedicandu-te dezechilibrat de mult catre tot ce tine de agenda rolului pe care il ocupi profesional.

Despre a munci si mai multe ore. Dupa program. Si mai multe weekenduri. Si in vacante. Pana la burnout si dincolo de burnout 

N-ar fi nici despre cum sa porti cravata si sa dai pe dinafara de asertivitate si competitivitate

Despre ratiune, IQ, obiectivitate ca deziderate supreme sau oricum singurele care conteaza

Despre iluzia controlului absolut

Despre overthinking, perfectionism si alti demoni

Despre a te adapta excesiv unui stil dominant prezent in carti sau in jur

Despre a da volumul la maxim criticului interior si a te judeca excesiv pentru fiecare greseala Despre a te supra responsabiliza cand lucrurile merg prost si a nu-ti da credit cand lucrurile merg bine

Despre a vedea tot ce sunt ceilalti si tot ce nu esti tu… inca

Despre a nu fi prea vocala. Despre a nu avea pareri nepopulare

Despre a nu-ti da voie sa sustii sus si tare si fara compromis care e adevarul tau

Despre a-ti diminua lumina interioara de teama sa nu ocupi prea mult spatiu

Despre a nu parea prea feminina. Prea masculina. Prea mult. Prea putin. Prea bitchy

Despre a-ti lasa emotiile la usa, atunci cand ai ajuns la birou

Despre a avea toate raspunsurile

Despre a nu fi niciodata vulnerabila

Despre a nu te include cand nu esti inclusa 

Chiar asa, daca ai uita de definitii si retete, tu ce leader visezi ‘sa fii cand vei fi mare’? Cum ai fi daca ai fi exact cum iti doresti?

Ce e cu adevarat important despre visul tau?

Ce impact ai avea? 

Si inainte de a te pune pe treaba…

Ce e de sarbatorit la leaderul care ai devenit?

Ce te face sa fii cu adevarat mandra de calatoria de pana acum?

Care sunt lectiile cele mai importante de leadership pe care le-ai invatat?

Carei femei ii esti recunoscatoare pentru ca te-a sustinut?

Ce femeie poti sa sustii la randul tau in drumul spre devenire?

 

Inchei cu un citat care e foarte aproape de sufletul meu si cu doua invitatii:

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. We ask ourselves, “Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? We were born to make manifest the glory of God that is within us. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.” Marianne Williamson

Scrie-ti o scrisoare tie de peste un an: da-ti un zece pentru tot ce vei deveni pana atunci ca leader. Lauda-te necenzurat si nelimitat pentru toate caramizile pe care iti doresti sa le adaugi la constructia stilului tau de leadership, ca si cum le-ai fi pus si consolidat deja.

Cu cine este tot atat de important ca lucrul pe care il faci. Singura sau sunt si alte variante? „Dați-mi un punct de sprijin si voi muta Pamantul din loc”, a spus Arhimede. Care e punctul tau de sprijin?

Esti intr-un moment in care ti-ar prinde tocmai bine o sedinta de coaching in care sa abordezi un subiect important tie sau stii o femeie leader careia acest lucru i-ar putea fi un cadou pretios?
Trimite-mi un mesaj si hai sa ne cunoastem!

----
Cristina Gheorghitoiu
 
este 
Business & Executive Coach si Mentor (Possibilitaria), cu experienta de peste 13 ani in roluri de leadership.

Misiunea mea este sa sustin liderii, antreprenorii, echipele si oamenii asumati, ajutandu-i sa-si constientizeze convingerile care nu le servesc si sa faca alegeri diferite, pentru a-si maximiza impactul, a-si upgrada business-ul si a trai viata pe care si-o doresc, cu sens, entuziasm si echilibru.
Majoritatea clientilor mei sunt leaderi si antreprenori cu business-uri in scalare care aleg sa colaboreze cu mine urmare a experientei de business si leadership ca General Manager in cadrul OLX Group Romania (scalare de echipe si business, context de crestere accelerata si business-uri cu maturitate diferita in portofoliu, rezultate vizibile in piata/leadership in categorie), a mixului de servicii de coaching si mentoring, 1:1 si de echipa, si a relevantei parcursului meu profesional pentru provocarile de business cu care se confrunta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Pozitii

Sectiune



Branded


Related