Razvan Acsente (OLX Group Romania) si Costin Radu despre facerea viralului #bebebine. "Versurile au ramas intacte, asa cum le-am scris initial. 9 din 10 clienti le-ar fi modificat"

Razvan Acsente (OLX Group Romania) si Costin Radu despre facerea viralului #bebebine. "Versurile au ramas intacte, asa cum le-am scris initial. 9 din 10 clienti le-ar fi modificat"
Razvan Acsente (Head of Marketing OLX Group Romania) si Costin Radu (Communication Consultant)

Urmeaza sa vorbim despre genul de campanie care nu i-ar fi iesit niciodata clientului dornic de viral. Pentru ca viralul #bebebine de la OLX Romania a pornit asa: mai intai, dintr-un business aproape ajuns la maturitate, care detine un procent de 70% din categoria de anunturi pe piata din Romania si care ofera userului ocazional (aka motorul oricarui site de anunturi) cea mai buna sansa de a-si vinde produsul. 

Nu exista, deci, vreo "nevoie de viral", ci o oportunitate reiesita din dezechilibrul balantei barbati-femei pe OLX. Rezulta un brief de 5 pagini care cerea, in esenta, atragerea publicului feminin (numarul anunturilor postate in categoriile de femei plus numarul userilor femei). Iar abordarea briefului a inceput cu restrangerea targetului, intr-o prima faza, catre mamici. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Festivaluri

SectiuneBranded


Related