Fine, it’s Pink: Una din cele mai mari provocări a fost să rezistăm în timp. E destul de complicat să trăiești ca artist indie în România și de multe ori chiar îți vine să renunți

Fine, it’s Pink: Una din cele mai mari provocări a fost să rezistăm în timp. E destul de complicat să trăiești ca artist indie în România și de multe ori chiar îți vine să renunți

Anul acesta, trupa Fine, it’s Pink va concerta în cadrul celei dea 11-a ediții a festivalului ce îmbină arta muzica și zborul, HANGARIADA. Acesta va avea loc în perioada 19-21 mai 2023, pe Aeroclubul Teritorial ’’Alexandru Matei’’ Iași, unde timp de trei zile, participanții vor avea parte de show-uri aviatice, zboruri pentru public, instalații artistice realizate de către artiștii ieșeni și desigur nelipsitele concerte live.

Proiectul Fine, It's Pink a prins contur în 2013, la Iași, îmbinând elemente de trip-hop și dream-pop în jurul Ioanei Lefter (voce, clapă), o figură centrală puternic expresivă. Primul lor EP, “Young Burns“, lansat în 2015, a fost catalogat ca un material fresh cu o personalitate puternică și s-a bucurat de apreciere atât pe scena muzicală autohtonă, cât și în rândul presei muzicale europene concentrată pe zona de indie pop/rock, dream-pop, electronica.

În rândurile de mai jos, membrii trupei fac bilanțul de 10 ani de la înființare și povestesc despre capitolele următoare.

 

La 10 ani de la înființarea trupei

Dacă ne-ar fi spus cineva acum 10 ani că peste 10 ani vom fi tot FIP și peste asta și foarte buni prieteni, am fi râs și poate am fi îndrăznit să visăm....
Oricum am visat și visul ăsta ne-a adus aici.
Primii ani FIP au fost o joacă; habar n-aveam ce facem. Experimentam și descopeream direcții sonore foarte diferite, de la postrock la trip-hop, art rock, indie, dreampop. Ne-a luat ceva timp până am ajuns la o estetică sonoră care să poată exprima mai sincer ce avem de oferit.
Acum ne simțim fresh și avem mult mai multă claritate în abordare. Încă mai avem lucruri de spus și de documentat așa că see you around.

 

Cea mai mare provocare prin care ați trecut

Pentru noi, provocări au fost la tot pasul.
Una din cele mai mari a fost să rezistăm în timp. E destul de complicat să trăiești ca artist indie în România și de multe ori chiar îți vine să renunți. Fluctuațiile de genul ăsta crează inconstanță și am avut destule momente cu punct și de la capăt.

 

Cel mai frumos moment pe care l-ați avut ca trupă

Lansarea primului nostru album, Lavender Garden, a fost un moment absolut minunat. În special concertul de lansare de la Iași. Am simțit multă iubire atunci din partea celor care au venit să sărbătorească alături de noi. E un sentiment absolut magic să poți atinge pe cineva cu arta ta și să-i poți simți utilitatea la nivel emoțional. Când piesele au devenit publice, am știut că nu mai sunt ale noastre și că o bucată din noi aparține acum lumii. Ne simțim extrem de norocoși că avem libertatea de a face lucrurile cum ne place și oameni în preajmă care ne susțin nebunia.

 

În ce direcție se îndreaptă Fine, It’s Pink

Avem un album nou de împărtășit cu voi! Este cel mai poetic și mai sincer material al nostru. Dorința noastră este să ajungă la cât mai multe inimi pe care să le cucerească iremediabil.
Albumul se numește Sailor’s Home și contine 9 piese. E o documentare a unor trăiri și dorințe contradictorii, o căutare a unui loc care poate fi numit Acasă.
Sailor’s Home va fi lansat la începutul verii și abia așteptăm să-l ascultați.

 

Sfaturi pentru trupele la început de drum

Posibilitatile de a face muzică astăzi sunt infinite. AI - ul, de exemplu, poate genera foarte ușor muzică care 'sounds like your favorite artist'. Dacă azi ești la început de drum și îți dorești să creezi muzică, să știi că mult este despre cum alegi să-ți spui povestea, e despre oamenii din jurul tău care știu să-ți dea aripi, e despre prietenie și sincronizare. Muzica mișcă spiritul liber pe care tot încearcă să-l îmblânzească corectitudinea politică.

 

Ce transmiteți publicului Hangariada

Publicului iubitor de artă și zbor, îi transmitem că suntem entuziasmați să cântăm pentru prima dată la Hangariada și ne dorim să avem această experiență împreună. Vom cânta full band și veți auzi piese noi. Deci va fi ca o degustare la apus.

Lots of Love,
FIP <3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related