I want to fake free

Am incercat sa ignor multe lucruri. Sa le uit, descompun, ingrop. Falsul este unul din ele. Mi-e foarte bine asa cum sunt. Nu am complexe psihologice majore si ma pot camufla usor in orice tip de societate. Si totusi, falsul imi sta in gat azi. Ma urmareste cu coada ochiului inca de dimineata. Oh, fakery! Oh, my! - ma aplec asupra cuvintelor scrise si incerc sa va redau cat mai exact o stare anume... Aceea de fals biped plimbandu-se intr-o lume la fel de falsa.

Ce-i autentic, daca nu ai ca reper falsul? Heh, o intrebare clasica ce se poate aplica in majoritatea contrastelor. Sa nu ne impotmolim aici. Sa vedem clar (?) daca ne ies pe gura cuvintele noastre, daca zambim cu zambetul nostru, s.a. Cum aflam ce este al nostru? Exista ceva numai al nostru? Cunosc o lista intreaga de argumente pozitive. Inconcludente, romantiose si fara prea multa consistenta. Povesti de adormit simturile. Pana la urma falsa ratiune naste monstri, iar monstrii nasc ratiunea. Ceea ce e bine. Ceea ce nu e de bagat in seama, intr-o lume atat de ocupata cu falsul cotidian.

E caldut acolo unde imitatia acopera si protejeaza de adevar. Te ascunzi si tu pentru ca toti apropiatii tai sunt deja acolo. Sau pentru ca asa ai ales. Era la indemana, era ceea ce ai visat intr-o noapte de vara. Pentru ca iti place verdele si adori sa vezi filme bune in weekend. Privesti arta ca pe o salvare si ai vrea sa salvezi planeta de la autodistrugere. Alegi sa te adapostesti in fals pentru ca ai incredere in personalitatea ta. Mergi pana la prima statie si nimic nu se va schimba in tine. E doar un "auto-pilot"… Iti repeti asta ca pe o rugaciune si gata!

Am zis "compromis"? Nu. Nici n-am sa insist. E doar un cuvant printre cuvinte. Cum si tu esti doar un cititor. Altii citesc bloguri, stiri, anunturi, mail-uri siropoase, spam-uri cu Viagra, oferte promotionale la camere foto de 6 megapixeli sau pur si simplu citesc numele monitorului. Nu poti citi ceva necitit si nici nu poti scrie nescrise. Inhalezi aer expirat, mergi pe drumuri strabatute de milioane de ori. Nici sa nu incerci sa te ascunzi prin colturi. Sunt colturi folosite!

Iti amintesti ideile pe care l-ai abandonat in favoarea unora "originale"? Erau idei bune. Unde sunt acum? Cineva le foloseste pentru ceva nesemnificativ ..dar autentic.

Nu se observa niciodata cand lasi in urma clona sigurantei tale. La un moment dat forfota din jur este generata doar de o multime de dubluri printre care te recunosti si pe tine. Stai in gol si admiri actiunea. Inertia ta e tolerata usor de propriul eu: tu esti acolo si traiesti asa cum ai sperat. Ceea ce e bine. Si fals. 
Si iarasi bine.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related