[Art Superstars Wanted by glo™] Bianca Bideac: Corpul meu conține 5% apă și 95% emoție, iar lucrările sunt copii fidele a ceea ce sunt

[Art Superstars Wanted by glo™] Bianca Bideac: Corpul meu conține 5% apă și 95% emoție, iar lucrările sunt copii fidele a ceea ce sunt

Bianca Bideac ar vrea să creadă că Universul are un plan frumos pentru ea de care nu a fost încă informată. Și acest plan o va ajuta să expună la Art Safari. Dar pentru a ajunge acolo, Bianca nu s-a lăsat doar în voia întâmplării, ci și-a folosit imaginația a crea ”Motion in Cosmos”, lucrarea înscrisă la Art Superstars Wanted by glo™. Creația ei este despre nevoia de a visa, pentru a ne pierde în lumi imaginare și de a găsi calmul acela universal în care uităm ce este timpul. 

”Principala sursă de inspirație va fi mereu natura, atât la nivel fizic cât și spiritual, însă în ultima perioada am simțit nevoia să-mi îndrept atenția către mental health și să adopt o atitudine de acceptare și vindecare a ceea ce se întâmplă în interiorul minții noastre. Acum încerc să o expun și oamenilor, cu cât mai multă sinceritate”, spune Bianca.

Mai sunt câteva zile în care puteți înscrie creațiile voastre în competiția care duce câștigătorii la Art Safari. Până atunci, ajutăm cu inspirație. Și vorbim în continuare cu Bianca despre puterea artei de a schimba lumea în mai bine. 

 

Momente importante în formarea ta

Sunt un self-taught artist. Neavând la bază o școală de arte plastice sau cursuri în acest domeniu cred că cele mai importante momente în formarea mea artistică au fost chiar experiențele prin care am trecut de-a lungul anilor și care m-au forțat să mă exprim prin singurul mod pe care l-am simțit familiar. Au fost momente de cotitură, cu greutăți care mi-au schimbat cursul vieții. Arta pentru mine înseamnă terapie, atât ca și privitor cât și ca artist.

 

Relația cu arta

Mi-l aduc și acum aminte pe bunicul cum ședea pe fotoliu sub lumina lampadarului și schița, inspirat de pozele din almanah, caricaturi ale actorilor sau cântăreților pe care îi îndrăgea. Mama a fost și ea iubitoare de frumos și pasionată de pictură. Ea a fost cea care mi-a plantat într-un mod subtil această sămânță artistică încă de mică. Aș vrea să cred totuși că a fost ceva natural. Ce a fost al bunicului, a devenit al mamei și ulterior a devenit al meu. Nu a fost ceva transmis doar prin viu grai, ci și prin sânge.

Niciunul dintre ei nu și-a dus această pasiune la nivel de profesie, însă ceea ce mi-au transmis prin felul lor de a fi a fost îndeajuns pentru mine sa decid ca arta va face mereu parte din viața mea, indiferent sub ce formă se va regăsi ea.

 

Ce a urmat

La 10 ani părinții m-au îndrumat să merg la școala gimnazială din cadrul Liceului de Arte din Brașov. Am refuzat. Copil fiind, nu am realizat oportunitățile pe care le aveam în față și am ales colegii de care mă atașasem foarte mult, în schimbul noi direcții spre o școală de arte. De atunci am fost “fata bună la desen” și cam la acest nivel m-am situat mulți ani de zile.

În 2018, după mulți ani în care am ignorat o depresie ce pusese stăpânire pe mine odată cu pierderea mamei în adolescență, am ales să mă întorc la pictură și să încep să-mi golesc sufletul de tot ce mă apăsa. Cam atunci a fost starting point-ul meu. Pași mici dar constanți către crearea unei identități de artist.

 

Temele care te inspiră

Principala sursă de inspirație va fi mereu natura, atât la nivel fizic cât și spiritual, însă în ultima perioada am simțit nevoia să-mi îndrept atenția către mental health și să adopt o atitudine de acceptare și vindecare a ceea ce se întâmplă în interiorul minții noastre. Acum încerc să o expun și oamenilor, cu cât mai multă sinceritate și să șterg măcar o urmă din stigmata acestor afecțiuni. Dacă pot schimba lumea în bine și cu 0.01%, I’ll take it.

 

Cât e muncă & documentare, cât e creație și emoție 

Corpul meu conține 5% apă și 95% emoție, iar lucrările sunt copii fidele a ceea ce sunt eu în interior ca om și ceea ce simt în momentele în care creez. Muncă este, timp se consumă, însă pentru mine munca cea mai dificilă este aceea de a-mi aduce arta în fața unui public. Este ca și cum mi-aș pune sufletul pe o farfurie și l-aș servi tuturor oamenilor care îmi ies în cale. Este o provocare cu care mă lupt constant, dar pe care am invatat sa o țin sub control.

 

Tabieturi de creație

Iubesc diminețile, este momentul în care inspirația pentru mine este la cel mai înalt nivel. Îmi place să mă izolez în colțișorul meu, cu o cafea bună, înconjurată de plante și multă lumina.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Social media și-a făcut treaba și de această dată. Am văzut o postare pe pagina de Instagram a celor de la Glo România și mi-am spus că maybe this is my chance. În urmă cu 3 ani am explorat pentru prima dată Art Safari și conceptul expoziției m-a cucerit. Mi-am spus atunci, cu o doză de naivitate “O să expun și eu aici odată”. Aș vrea să cred că Universul are un plan frumos pentru mine de care nu am fost încă informată.

 

Sursa de inspirație

Sper că am trecut cu toții măcar o dată (și dacă nu s-a întâmplat încă, nu lasă pe mâine ce poți face azi) prin experiența dimineților de petrecere sau festival, în aer liber, înconjurați de natură. E prima secvență de autenticitate a zilei pe care o vedem şi este de o puritate nemaipomenit de frumoasă.

Este o combinație de euforie și oboseală în care oamenii renunță la mască și se bucură doar de moment. În care ochii refuză lumina zilei dar corpul acceptă căldura Soarelui cu mare drag. În care mișcările corpului sunt line, așezate, ca dansul contemporan al unei caracatițe. Simți un pic că plutești și te afunzi într-un fel de realizare că poți face tot ceea ce îți dorești, că nu mai există ziduri care să te oprească.

 

Punctul de plecare

Punctul de plecare a fost găsirea unui răspuns la întrebarea: și cum evidențiez tema concursului, în stilul meu artistic? De aici am pus detaliile cap la cap. Am vrut să las sursa de inspirație să fie descoperită, ci nu evidențiată într-un mod clar. Îmi place să las privitorul să își creeze propriul Univers cu ajutorul operelor pe care le observă.

Partea cea mai grea a fost să cred că se poate și să mă bucur cât de des pot de oportunitățile care îmi sar în cale.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii după ce văd lucrarea ta

Cu sentimentul că există lumi și viziuni multiple față de ceea ce trăim în prezent. Cu dorința de a nu-și limita imaginația și de a-și găsi puterea printre forme, culori și mesaje atipice. Arta este foarte personală, pentru ambii interlocutori. Aș vrea să prețuiască ceea ce descoperă și să privească un pas mai departe de judecată.

 

Ce înseamnă pentru tine un Superstar creativ

Cineva care își acceptă și își recunoaște identitatea creativă și nu renunță la ea oricât de multe piedici întâmpină pe drum. Cineva care este curios, care își urmează viziunea și care încearcă, prin arta sa, să schimbe în bine lumea în care trăim.

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Nu ai voie animale sa desenezi clar ..de castigi esti pila cuiva


Branded


Related