Cine este David Corenswet, cel care preia rolul de Superman de la Henry Cavill

Cine este David Corenswet, cel care preia rolul de Superman de la Henry Cavill

Cel mai cel dintre super-eroi, celebrul Superman, va fi interpretat în curând în lumea cinematografică de actorul american David Corenswet. Acesta preia ștafeta de la Henry Cavill, care a jucat rolul lui Superman în filmul Man of Steel: Eroul din anul 2013, dar și în filmul Batman V Superman: Dawn of Justice din anul 2016.

În viitorul apropiat, legendarul super-erou revine pe ecrane într-o continuare a producției menționate anterior. Man of Steel 2 va duce mai departe franciza DC, responsabili pentru următorul film fiind regizorul James Gunn şi producătorul Peter Safran.

Cu noi actori și noi intrigi, noua producție cu Superman este de așteptat să atragă atenția publicului pasionat de astfel de aventuri de fantezie. Conform AFP, David Corenswet, un artist cu o carieră în plină ascensiune la Hollywood, a primit mult râvnitul rol al personajului creat de scriitorul Jerry Siegel și artistul Joe Shuster în Action Comics nr. 1. Născut pe planeta Krypton și trimis pe Pământ într-o mică navă spațială, Superman a captivat mai multe generații prin aparițiile sale nu doar în benzi desenate, ci și pe marile ecrane.

 

Cele mai cunoscute filme cu Superman

Christopher Reeve l-a interpretat pe Clark Kent (numele ales de Superman pentru a-și ascunde identitatea de super-erou în viața de zi cu zi) în filmul care a deschis franciza, în anul 1978. Au urmat producțiile Superman II în 1980, Superman III în 1983, Superman IV : Lupta pentru pace în 1987. Aproape 20 de ani mai târziu, în anul 2006, s-a lansat filmul Superman revine.

Densitatea de titluri de jocuri video cu și despre Superman este chiar mai impresionantă decât cea din domeniul cinematografic. Există o mulțime de jocuri create pentru PC și pentru cele mai populare tipuri de console. Putem aminti doar jocul Superman din 1999 pentru Nintendo sau Superman Returns din 2006, compatibil inclusiv cu Xbox și PlayStation.

Personajul Superman apare și în jocuri în care acesta nu este neapărat în prim-plan, așa cum se întâmplă în Injustice: Gods Among Us, lansat în 2013 pentru o multitudine de platforme: PlayStation 4, PlayStation 3, Android, iOS, Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation Vita, Wii U.

Superman nu lipsește nici din universul jocurilor de păcănele online. Pasionații de casino, fani ai lui Superman, pot regăsi mai multe titluri în colecția producătorului Playtech, de exemplu Superman The Movie, Superman II sau Batman v Superman: Dawn of Justice.

 

David Corenswet, un Superman tânăr, pe val la Hollywood

David Packard Corenswet, care a împlinit de curând 30 de ani, are o statură demnă de rolul lui Superman - impunător, la 1,93 metri înălțime. A absolvit Juilliard School în 2016, apoi a început să joace în seriale de televiziune, inclusiv celebrul serial House of Cards. S-a remarcat în roluri mai importante pe platforma de video streaming Netflix, în serialele The Politician și Hollywood, ambele create de Ryan Murphy. De asemenea, a jucat în miniseria We Own This City difuzată de HBO și în lungmetrajul Pearl, produs de Universal Studios.

Superman: Legacy este titlul viitorului film care va ajunge pe marile ecrane cel mai probabil în anul 2025. Produs de Warner Bros, noul film cu Superman relansează franciza DC. Potrivit celor mai recente zvonuri, actriţa Rachel Brosnahan, protagonista serialului de comedie The Marvelous Mrs. Maisel, a fost selectată pentru a o juca rolul iubitei lui Clark Kent / Superman, jurnalista Lois Lane.

Nu este singurul film din programul de viitor apropiat al lui David Corenswet. Acesta a fost distribuit și în Twisters, un film programat de Universal Pictures și Warner Bros. Pictures pentru a fi lansat pe 19 iulie 2024.

 

Ce actori l-au mai interpretat pe Superman

Actorii Christopher Reeves, Brandon Routh și Henry Cavill au rămas cunoscuți pentru faptul că au jucat rolul lui Superman în producții de succes de la Hollywood, de-a lungul timpului. Filmele cu Superman sunt printre cele mai profitabile producții, în ciuda bugetelor destul de mari necesare pentru realizare. De altfel, cele mai multe filme cu super-eroi din universul DC Comics se bucură de încasări foarte mari la cinema și de audiențe importante la TV.

Cei de la Warner Bros., care dezvoltă acum franciza DC Comics, concurează direct cu Marvel și mizează mai nou pe James Gunn, regizorul filmelor Guardians of the Galaxy, alături de Peter Safran, producătorul filmului Aquaman, pentru misiunea de a dezvolta filme cu super-eroi la un nivel cât mai înalt.

 

Christopher D'Olier Reeve este primul actor care l-a interpretat pe Superman, rol emblematic pentru cariera sa. Acesta a avut un destin nefericit, căci a paralizat în 1995 în urma unui accident de călărie. A încetat din viață în anul 2004, la doar 52 de ani. Filmul Superman din anul 1978 este considerat a fi unul de referință, demn de inclus într-o galerie selectă a producțiilor cu super-eroi și de fantezie SF în general.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related