MozaiQ lansează campania IUBIM LA FEL, cea mai mare campanie LGBTI din România

MozaiQ lansează campania IUBIM LA FEL, cea mai mare campanie LGBTI din România

Asociația MozaiQ organizație comunitară LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender, persoane intersex) a lansat Campania IUBIM LA FEL, cea mai mare campanie media LGBTI din România, prin care vizează promovarea parteneriatelor civile între persoane de același sex și deschiderea unei conversații în România despre drepturile comunității LGBTI. Campania își propune, în același timp, să crească gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la drepturile atașate parteneriatului civil, precum și obligațiile României în raport cu persoanele LGBTI în context regional și european. Campania este un îndemn la reflecție către cetățeni pentru a ne aduce mai aproape unii de alții și a sublinia lucrurile care mai degrabă ne apropie ca oameni.

Campania pe care o propune MozaiQ se bazează și pe recent lansatul Barometru de opinie asupra comunității LGBTI din România, care cuprinde un sondaj național reprezentativ ce măsoară atitudinile românilor față de tematici relevante LGBTI. Astfel, 31% dintre români susțin parteneriatul civil, 48% dintre tinerii 18-27 ani susțin parteneriatul civil și 59% dintre bucureșteni susțin parteneriatul civil. Mai mult, 36% dintre români, 60% dintre bucureșteni și 53% dintre românii din marile orașe ar vota la alegerile parlamentare un politician care susține parteneriatul civil.

Cu patru componente esențiale, precum panotajul stradal, promovare pe platformele de social media, conținutul video și mesajele radio, această campanie urmărește să genereze interes crescut și dezbateri cu privire la parteneriatele civile, promovând un discurs pozitiv în susținerea din partea societății pentru o legislație mai incluzivă și drepturi egale pentru toți.

Astăzi a început difuzarea pe panouri stradale digitale a mesajelor de susținere pentru parteneriatul civil între persoane de același sex în mai multe locuri din București, precum și în Cluj, Iași și Constanța. 

”Drepturile LGBTI sunt drepturi ale omului, iar recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex este urgentă, necesară și obligatorie, conform condamnărilor CEDO și CJUE, precum și hotărârii CCR. În prezent, proiectul de lege care vizează parteneriatul civil și pe care noi îl susținem, respectiv Pl-x 152/2019, este blocat în Comisia Juridică a Camerei Deputaților de 4 ani. În același timp, e important să arătăm clasei politice că societatea se schimbă, iar susținerea pentru parteneriat civil este în procente din ce în ce mai mari. De asemenea, suntem extrem de recunoscători pentru toate agențiile care s-au raliat efortului nostru, contribuind voluntar cu timpul și ideile lor pentru o cauză mai largă, arată din nou că susținerea pentru comunitatea LGBTI este în creștere.” a declarat Vlad Viski, directorul executiv MozaiQ.

Mesajele vizuale ale campaniei au fost create de mai multe agenții de creație și advertising, precum: glitch-shop, Next Advertising, CAP, Cheil-Centrade, Rusu+Bortun, Daniel&Andrew, Studio Meka, Orchestra Gologan, care au realizat voluntar imagini și vizualuri de promovare a drepturilor egale, la care se vor adăuga și alte agenții în lunile următoare.

"Cu umor sau seriozitate, mai directe sau mai subtile, toate campaniile ce se lansează astăzi sub același mesaj de sprijin arată cu adevărat că toate agențiile “Iubim la fel” și că industria creativă se poate aduna într-un efort colectiv în premieră în România, pentru a apăra drepturile tuturor românilor, oricare ar fi ei”, completează Sergiu Marinescu, director de comunicare MozaiQ.

Asociația MozaiQ este o organizație comunitară care luptă pentru drepturile omului și care participă la dezvoltarea comunității LGBTI din România sub stindardul solidarității și încrederii reciproce, rezultate din activități sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și atenția deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

ENGAGE & EMPOWER – Campanii de advocacy pentru comunitățile LGBTI este un proiect derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Asociația Eu sunt! Tu? cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este să identifice principalele priorități pentru comunitatile LGBTI din România, să protejeze drepturile omului și să promoveze tratamentului egal.

Campania Iubim La Fel a beneficiat de ajutorul voluntar al: glitch-shop, Next Advertising, CAP, Cheil-Centrade, Rusu+Bortun, Daniel&Andrew, Studio Meka, Orchestra Gologan.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Proiect implementat de: MozaiQ,  Eu SuntTu?
Cu sprijinul: glitch-shop, CAP, Cheil-Centrade, Rusu+Borțun, Next Advertising, Orchestra Gologan, Cristiana Belodan Brand Consultant, Daniel & Andrew.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related