Catalyst Solutions alaturi de First Bank – Campanie de Employer Branding. In ce consta procesul de definire a EVP-ului?

Catalyst Solutions alaturi de First Bank – Campanie de Employer Branding. In ce consta procesul de definire a EVP-ului?

Intr-un context in care piata muncii din Romania se confrunta cu o dinamica fara precedent, pentru tot mai multi angajatori una dintre principalele preocupari este cum pot sa inspire, sa loializeze si sa retina angajatii. Iar rolul brandului de angajator poate fi crucial.

Un subiect esential pentru crearea unei strategii de employer branding este cum abordam procesul de definire a EVP-ului? Un termen care, acum 17 ani, era aproape necunoscut in Romania. In ultimul an, alaturi de First Bank, Catalyst Solutions, cea mai importanta companie de consultanta in employer branding si talent attraction, a trecut printr-un amplu proces de employer branding.  

Scopul campaniei dezvoltate pentru First Bank a fost de identificare EVP, un proces complex, complet si co-creat. Complex pentru ca a presupus intr-o analiza de date interne calitative si cantitative. Au fost evaluate peste 250 de exit-interviuri, rezultatele sondajelor de satisfactie a angajatilor din ultimii 3 ani si peste 12.000 de comentarii si opinii primite de la angajatii First Bank. Complet, pentru ca, pe langa perspectiva interna, procesul a presupus si o componenta externa. A fost analizata perspectiva candidatilor, care este perceptia lor despre First Bank si ce asteptari au de la companie, din pozitia de angajator. Un aspect important a fost si o analiza a competitiei pentru a intelege factorii diferentiatori, iar aici un rol extrem de important l-a avut studiul Cei mai doriți angajatori – ce cuprinde informatii despre comportamentul si asteptarile candidatilor de la companiile care activeaza pe piata muncii din Romania.

Si un proces co-creat pentru ca, in astfel de proiecte este foarte importanta implicarea unei echipe extinse, iar in cazul First Bank colaborarea cu echipa, promtitudinea raspunsurilor, implicarea si sustinerea au fost la superlativ, pornind de la top management, manageri si angajati.

Proiectul de localizare a EVP-ului traseaza 3 piloni vizibili in cultura First Bank: provocari profesionale (autonomie si delegare), sprijin din partea echipei  (suportul colegilor si al managerilor) si impact (poti face diferenta/ libertate de exprimare).

Am inceput acest proiect cu intentia de a valida demersul nostru de creionare a noii culturi organizationale First Bank, care s-a derulat pe parcusul a doi ani. Cand am ajuns la etapa de consolidare si fixare, am considerat ca a venit momentul sa ne cristalizam ADN-ul de angajator si sa incepem sa comunicam in clar cine suntem. Am ales Catalyst ca partener in analiza brandului de angajator si rafinarea EVP-ului nostru, si in retrospectiva, consider ca a fost cea mai buna alegere. Echipa Catalyst este recunoscuta ca avand cea mai indelungata experienta in activitatea de Employer Branding pe piata din Romania, ca este deja un brand in sine pe proiecte de anvergura care a creat traditie in piata muncii si au foarte multe date la dispozitie pentru a calibra un angajator. Ceea ce poate stiu mai putin cei care nu au lucrat direct cu e,i este faptul ca ei insisi au o cultura exceptionala ca organizatie, care rezulta in profesionalism, expertiza si rapiditate in executie. Alaturi de ei am resimtit din plin ca sunt total investiti in obiectivul clientului lor pe parcursul proiectului, dar si mult dupa ce au livrat rezultatele, avand un interes autentic pentru valoare adaugata sustenabila pe care o pot aduce prin contributia lor. In plus, sunt deschisi sa experiementeze, sa asculte si sa colaboreze intr-un mod care misca fapte si inimi. Colaborarea cu Catalyst ne-a ajutat sa distilam ideea de “noi” pe fundamente solide de analiza de date si sa o facem ca urmare a unui proces temeinic si sustinut.”, Andreea Mihnea, Chief People Officer First Bank.

“Fiecare proiect in care ne implicam reconfirma angajamentul nostru pentru excelenta si  suntem onorati de increderea First Bank in expertiza noastra. Ne bucuram ca am avut ocazia sa realizam impreuna acest demers de dezvoltare a unei campanii noi de Employer Branding, prin definirea EVP-ului, iar succesul acestui parteneriat cu First Bank se datoreaza cu precadere echipei. Pe parcursul proiectului, de fiecare data, echipa First Bank a reactionat cu o promotitudine extraodinara. A fost extrem de placut sa vedem ca lucram in acelasi ritm, iar pentru noi acest proiect este in topul proceselor de dezvoltare EVP, cel mai rapid livrate”, Madalina Boicu, Project Manager – Employer Branding Advisory Catalyst Solutions.

In urma efortului de definire a EVP-ului s-a creionat campania de comunicare My First at First Bank („The bank where everyone shines their firsts”), implementata de catre First Bank impreuna cu Cheil Centrade. Prin campanie cunoastem o parte din echipa First Bank si le aflam premierele profesionalecare au dublu rol: de mandrie, dar si de invitatie pentru cei care isi doresc sa lucreze intr-un mediu bancar diferit, in care initiativele sunt sutinute in echipa si fiecare are oportunitatea de a fi pe primul loc.

Catalyst Solutions, cea mai importanta companie  de consultanta in employer branding si talent attraction de pe piata locala, cu peste 17 ani de expertiza in cercetarea pietei fortei de munca si crearea de solutii de employer branding end-to-end. Portofoliul de clienti reuneste companii locale si internationale precum: Continental, MassMutual Romania, Bosch Romania, Systematic, LSEG România, Accenture Romania, SLB Schlumberger, BAT Romania, SoftServe, Google, HELLA Romania, Bosch Service Solutions, Lidl, JTI Romania, Michelin Romania, Ursus Breweries, Vodafone Romania, Deloitte Romania, L’Oreal Romania,  KPMG Romania, McDonald’s in Romania, Mega Image, Raiffeisen Bank, Renault Group Romania.

First Bank este o banca independenta deținuta de fondul privat de investitii J.C. Flowers & Co, unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investitiilor globale in industria serviciilor financiare.

Sub sloganul “The American Way”, First Bank crede in cultura americana a initiativei si actiunii, cu atentie la nevoile clientului si adoptarea inovatiei, misiune care ii inspira pe cei aproape 1000 de angajati in livrarea serviciilor la un standard inalt.

Banca ofera produse de creditare si economisire pentru persoane fizice si sprijina companiile locale prin finantari in scop de investitii si dezvoltare prin instrumente financiare moderne, serviciul de Internet&Mobile Banking si conceptul de sucursala virtuala, alaturi de o rețea importanta de unitati teritoriale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta specializata in solutii de recrutare si employer branding. Suntem prima companie din Romania care ofera servicii complete de employer branding pornind de la... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related