Cheil | Centrade și First Bank lansează noua platformă de comunicare „Orice s-ar întâmpla, ai toată atenția noastră”

Cheil | Centrade și First Bank lansează noua platformă de comunicare „Orice s-ar întâmpla, ai toată atenția noastră”

Compania de consultanță în comunicare strategică și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, lansează pentru First Bank o nouă platformă de comunicare derivată din filosofia de brand, „The American Way”.

Platforma intitulată „Orice s-ar întâmpla, ai toată atenția noastră” include execuții TV, digital, radio, DOOH și in-store, iar campania cu care debutează este cea de refinanțare a creditului ipotecar. În contextul economic ce pune presiune tot mai mare pe veniturile clienților, First Bank le vine în întâmpinare cu o dobândă fixă competitivă, dar și cu costurile notariale aferente ipotecii acoperite de bancă.

Atât platforma, cât și oferta nu puteau fi prezentate publicului larg decât printr-o  serie de întâmplări neobișnuite, inspirate din cultura americană, care însă nu reușesc să deturneze atenția consilierului financiar First Bank de la clienții din fața sa și de la nevoile lor de (re)finanțare.

 

„Americanii au o vorbă celebră: «The customer is always right». La First Bank, acest lucru se traduce nu doar prin inovația continuă a produselor și serviciilor bancare, ci și prin dedicarea și atenția pe care oamenii din tot ecosistemul băncii (din filiale, din call-center-ul pentru Video Banking sau din departamentele de Product Development) le oferă nevoilor financiare reale ale clienților zi de zi. De aceea, în astfel de vremuri pline de provocări cum sunt cele pe care le traversăm acum, e bine să alegi o bancă unde știi că vei primi respectul cuvenit.”, argumentează Miruna Baias, Strategy Head, Cheil | Centrade.

„La First Bank punem multă pasiune pentru a fi primii care fac diferența. Când  treci pragul oricărei sucursale First Bank sau când optezi pentru experiența virtuală în Video Banking, ai toată atenția noastră, prin procese digitalizate, servicii rapide și rezolvări eficiente. Grija și atenția față de client se reflectă și în oferta actuală de refinanțare a creditului ipotecar, cu o dobândă extrem de atractivă și cu costurile notariale aferente ipotecii acoperite de bancă. Surprizele din acest an nu se opresc însă aici, iar prezența cățeilor într-una din cele mai virale scene ale spotului video nu este întâmplătoare. Căci, în spiritul unei atitudini mai deschise, First Bank devine prima bancă unde clienții pot intra în sucursale și în zonele de ATM, alături de câinii lor.”, remarcă Alina Petcu, Senior Marketing Specialist, First Bank.

„First Bank este despre inovație de produs livrată prin storytelling creativ. Ofertele atractive pe care le construiesc partenerii noștri merită să fie făcute cunoscute într-o manieră memorabilă. Acest combo este și secretul premiilor Effie obținute în fiecare an de la începutul colaborării noastre. Ne bucură că noua platformă creativă lansată acum - ”Orice s-ar întâmpla, ai toată atenția noastră” - are toate ingredientele pentru a deveni una relevantă și apreciată de consumatori.”, adaugă Mihai Gongu, Executive Creative Director, Cheil | Centrade.

Într-adevăr, noua campanie e plină de elemente menite să atragă atenția în calup. De la jucători de fotbal american, de la Elvis impersonators, la cei mai drăguți câini din lume. Nimeni nu distrage însă atenția oamenilor de la First Bank atunci când au în fața lor un client.”, completează Denisa Armașu, Group Creative Director, Cheil | Centrade. 

„Dorim să le mulțumim partenerilor de la casa de producție Cyclops Films și regizoarei Andreea Păduraru, precum și celor de la Chainsaw pentru craft-ul pus în acest proiect.”, adaugă Bianca Cauc-Bîtu, Account Director, Cheil | Centrade.

Campania ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, va include o serie de snackable video content amuzant pe YouTube, Facebook, Instagram și Google Display.

Credits:

Echipa First Bank:
Viorel Ruse - Head of Marketing & Communication
Alina Petcu - Senior Marketing Specialist
Mihai Terecoasă - BTL & Production Marketing Specialist
Daniel Stanciu - Content Marketing Specialist

Echipa Cheil | Centrade:
Mihai Gongu - Executive Creative Director
Denisa Armașu – Group Creative Director
Carmen Miruță – Business Lead / Client Service Director
Miruna Baias – Strategy Head
Radu Rebei – Senior Art Director
Adrian Ghiță, Andrei Nedea – Art Directors
Claudiu Miu - Copywriter
Bianca Cauc-Bîtu - Account Director
Felicia Bolboceanu – Senior Account Manager
Alexandra Dinu – Account Manager
Bianca Colcea – Jr. Social Media Specialist
Monica Garbur – Head of Production
Alexandru Secula - AV Producer
Mihaela Iamandi – Traffic Director
Dan Butoi – DTP

Casa de producție: Cyclops Film
Marius Bucur, Viorel Rădulescu – Producător Executiv
Andreea Păduraru - Regie
Bogdan Bobo Filip – DOP
Lara Ionescu – 1st AD
Oana Bucur – Director Casting
Sabina Frunză – Scenografie
Dan Hognogiu – Props Master

Post-producție: Chainsaw Europe
Mircea Lăcătuș – Editor imagine
Andrei Ciubuc – Editor sunet
Dragoș Tănase – Editor grafică
Laurent Morel - Colonizare
Raluca Iuteș, Oana Manea – Coordonator postproducție
Blue Island - Muzică

Agenție de media: OMD
Mădălina Borcea – Media Director
Radu Hristov – Media Manager
Maria Tanasoff – Digital Manager 

După o activitate de 18 ani, Piraeus Bank România a devenit First Bank, prin preluarea de către J.C. Flowers, unul dintre liderii domeniului de private equity, cu investiții în industria financiară în peste 17 țări. First Bank are sloganul “The American Way” și crede în cultura americană a acțiunii, a atenției la nevoile clientului și a inovației. Banca oferă instrumente moderne de Internet&Mobile banking și oferă singurul serviciu de video banking din România alături de o rețea importantă de filiale teritoriale.

Compania de consultanță în comunicare strategică și analiză de date, Cheil | Centrade, servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Opticris, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way. 

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA şi Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului. 

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul său trofeu de Argint la Effie Europe Awards, dar și primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania “Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, un trofeu de Aur la Luum Awards, două trofee Crystal la MAD Awards, șapte medalii la Webstock, precum și șase premii la Video Gaming Awards, BizPR Awards și Romanian PR Award. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related