Instagram a șters rapid postarea de Ziua Îndrăgostiților a Apollo111

Instagram a șters rapid postarea de Ziua Îndrăgostiților a Apollo111

Povestea activării de Valentine’s Day a Apollo111 e următoarea: clubul Apollo111 din București a primit pe Google, în urmă cu câteva zile, un review de 3 din 5 stele, însoțit de trei cuvinte:

La propunerea Rusu+Borțun, Apollo111 a decis să publice review-ul pe social media, în semn de mulțumire și apreciere pentru faptul că este recunoscut ca fiind un loc deschis comunității LGBTQ+, dar și tuturor celor considerați altfel.

Imaginea a fost publicată pe conturile de Instagram și Facebook ale Apollo111 marți seară, iar reacția comunității a fost imediată: 1600+ de aprecieri și comentarii pe Instagram, 350+ aprecieri și comentarii pe Facebook în mai puțin de o oră de la postare.

Însă, la scurtă vreme după publicare, Instagram a eliminat postarea de pe platformă, motivând decizia astfel: “it looks like you used language that attacks a person, or group of people, based on who they are.” Desigur că situația este fix pe dos, iar eliminarea postării era de așteptat. Prezența acelui cuvânt a fost penalizată, indiferent de proveniență. Însă nu despre numărul de aprecieri, share pe story sau protest pentru eliminarea conținutului este vorba, ci despre reacția comunității.

Faptul că mulți oameni au reacționat imediat la perspectiva, pe care îndrăznim să o numim îngustă a autorului review-ului, ne-a bucurat foarte mult. Am observat în replicile date prin comentarii - multe formulate cu ironie spumoasă și observații fine și precise - o comunitate care reacționează prompt la lipsa toleranței. E un semn bun.“, Alina Suărășan, Social Media Manager Rusu+Borțun.

Apollo111 este un centru cultural fondat în 2016 la subsolul și în curtea Palatului Universul. Proiectul Apollo111 include Apollo111 Teatrul, Apollo111 Parties, Apollo 111 Events și Apollo111 Pizza deschisă în 2023.  Printre angajații pizzeriei sunt emigranți și reprezentanți ai comunității LGBTQ+. Întregul univers Apollo111, unde au loc evenimente, petreceri tematice, spectacole de teatru, workshop-uri și altele, a fost și va rămâne întotdeauna un spațiu deschis tuturor, inclusiv autorului review-ului.

Probabil că cineva care oferă 3 din 5 stele unui spațiu plin de p******* a găsit, totuși, experiență și servicii de calitate, așa cum scria cineva într-un comentariu.

Echipa Rusu+Borțun (Cătălin Rusu, Alina Suărășan, Lucia Parapiru) & Echipa Apollo111 (Bogdan Dumitrache, Diana Vasilescu, Bogdan Theodor Olteanu, Bogdan Bogdănoiu, Laura Scraba, Andreea Anca Porcescu)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Companii

Sectiune



Branded


Related