Peste 400 de părinți au participat la cel mai mare „Maraton al Nutriției”, conferința Social Moms dedicată sănătății familiei

Peste 400 de părinți au participat la cel mai mare „Maraton al Nutriției”, conferința Social Moms dedicată sănătății familiei

Social Moms, comunitatea dedicată sprijinirii părinților în creșterea copiilor, a organizat în 21 aprilie conferința „Maratonul Nutriției”. Evenimentul a avut loc la Hotel Pullman din București și a adunat peste 400 de participanți interesați de nutriția și sănătatea familiei. Participarea a fost gratuită, reflectând angajamentul Social Moms de a face educația accesibilă tuturor membrilor comunității sale.

Conferința, moderată de Dan Cruceru, a oferit o platformă de discuții pe teme esențiale precum nutriția maternă și pediatrică. „Maratonul Nutriției” a propus o agendă bogată, ce a acoperit subiecte de actualitate, începând de la nevoile nutriționale ale bebelușilor până la relația complexă dintre emoții și alimentație.

Evenimentul a fost structurat pe două paneluri, la care au fost invitați medici specialiști, nutriționiști și terapeuți.

PANEL 1Nutriția și sănătatea bebelușului: de la alăptare la diversificare

  • Ioana Stavrositu - medic nutriționist și endocrinolog
  • Iulia Țincu - medic gastroenterolog pediatru
  • Asma Battah - medic stomatolog, cu competență în pedodonție
  • Laura (Herdea) Comnea - medic de familie pediatru, reprezentant AREPMF
  • Antoanela Curici - Asistent Universitar, Medic primar medicină de laborator, Director medical Synevo România

PANEL 2 – Emoții  în farfurie: relația complexă cu mâncarea, tulburările de alimentație, mofturile alimentare, obezitatea

  • Nicoleta Tupiță - nutriționist-dietetician autorizat
  • Alin Popescu - medic primar medicină sportivă
  • Anca Cochino- medic specialist pediatru, cu competență în alergologie și imunologie clinică pediatrică
  • Mira Loghin - Specialist în educație timpurie, Terapeut, Coach, Trainer
  • Antoanela Curici - Asistent Universitar, Medic primar medicină de laborator, Director medical Synevo România

Dezbaterile din cadrul conferinței au reușit să demonteze numeroase mituri legate de alimentație și să încurajeze un stil de viață sănătos prin sesiuni interactive și discuții aprofundate. Temele abordate în cadrul celor două paneluri ale conferinței "Maratonul Nutriției" au reflectat provocările și întrebările cu care se confruntă părinții în gestionarea sănătății familiei. Primul panel, dedicat nutriției și sănătății bebelușului, de la alăptare la diversificare, a oferit perspective esențiale despre nevoile nutritive ale copiilor în primele lor etape de viață, subliniind importanța unei abordări științifice în combaterea miturilor populare. Al doilea panel a explorat complexitatea relației dintre emoții și alimentație, un subiect de maximă actualitate având în vedere creșterea problemelor de sănătate mintală și de alimentație în rândul copiilor și al tinerilor. Discuțiile au inclus strategii concrete pentru încurajarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor, un aspect vital pentru dezvoltarea lor armonioasă și le-au oferit părinților instrumentele necesare pentru a face alegeri informate și benefice în ceea ce privește sănătatea întregii familii.

„Maratonul Nutriției nu este doar un eveniment, ci o parte vitală a misiunii noastre de a contribui la îmbunătățirea sănătății comunității noastre prin oferirea de informații concrete, corecte și validate științific," a transmis Mădălina Putineanu, managing director Social Moms. „Suntem încântați de reacția extraordinară a publicului și planificăm deja următoarele maratoane – Maratonul Sănătății, care se va desfășura anul acesta, pentru prima dată, și la Cluj-Napoca, respectiv Maratonul Emoțiilor.”

Eveniment a fost realizat cu sprijinul partenerilor noștri:

Parteneri principali: Synevo, Lovi, Linex Baby

Synevo a interacționat cu părinții prezenți la eveniment într-un cadru inedit - un perete imersiv și interactiv și a punctat încă o dată, prin vocea doamnei dr. Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator și director medical Synevo România, importanța prevenției și a informării corecte în ceea ce privește sănătatea întregii familii. Synevo este cel mai important furnizor de servicii de laborator din România. Lunar, peste 200.000 de pacienți trec pragul centrelor de recoltare Synevo, unde se efectuează în medie peste 1.000.000 de teste.

Care copil nu adoră poveștile? Amuzante și cu întâmplări nemapomenite, poveștile scurte au un impact major și benefic asupra stării de bine și educației copiilor. Sandoz a fost alături de noi cu o poveste nouă din seria atât de îndrăgită de părinți și copii deopotrivă: „Povești pentru mămici și burtici fericite”, susținută de Linex Baby. 

Mămicile prezente la eveniment au putut descoperi și noul produs inovator de la LOVI – biberonul Mammafeel. Acest biberon oferă bebelușului toate senzațiile pe care le trăiește atunci când este alăptat la sân (căldură, catifelarea pielii, culoarea și forma cât mai apropiată de sânul mamei), iar în tot acest timp mama se poate bucura de o bine meritată pauză, cât timp tăticul hrănește bebelușul cu biberonul ce conține laptele matern. LOVI susține alăptarea la sân, hrănirea cu biberonul fiind doar ocazională, în completarea hrănirii la sân.

Parteneri: HiPP, OmniBiotic, Topfer, Sudocrem, Infacol, Clinicile Dentare Dr. Leahu – Regina Maria, Unicorn Naturals, Dr. Phyto, SsangYong, Bravito, Asociația Agricola, Farmacia de detergent, TZMO România cu produsele Bella și Happy, Aqua Carpatica Kids, Necafe Dolce Gusto, AREPMF - Asociația Română pentru promovarea sănătății în medicina de familie, Asociația Taticool.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related