A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de mai

A apărut noul număr al revistei Zile și Nopți, ediția de mai

Revista Zile și Nopți, ediția de mai, este distribuită acum în locații premium, instituții de cultură, cinematografe, restaurante sau baruri, din București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și Constanța.

Revista este tipărită în 170 de pagini și prezintă texte originale din universul pop culture, dedicate muzicii, filmului, artei și culturii contemporane. 

Revista conține și un supliment, dedicat festivalului internațional Shakespeare de la Craiova.

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei din luna mai.

La Capitolul Pop Up Stories suntem în căutarea identității: Subculturi din spațiul japonez

Otaku este o subcultură asociată pasiunii pentru anime, manga, jocuri video și alte forme de divertisment, termenul fiind folosit inițial pentru a descrie o persoană izolată social, care petrece mult timp acasă, consumând conținut media.

La Capitolul FILM vorbim despre premierele lunii mai, unde avem filme de toate genurile, de la animații la documentare, până la horror-uri şi filme fantastice.

Cineastul OVIDIU GEORGESCU ne vorbește, într-un interviu exclusive, despre al său „Weekend de vis”.

Regizorul Ovidiu Georgescu, cunoscut atât pentru lungmetrajele de ficţiune 3 păzește, Ultimul zburător și Dirijorul tăcerilor, cât și pentru documentarele Oameni de aur, Învingătorii şi Memoria clipei, este şi co-autor al scenariului, alături de Theo Herghelegiu, şi, prin urmare, a fost cel mai în măsură să ne ofere câteva detalii despre cum s-a materializat Weekend de vis, lungmetrajul său care va avea premiera pe 31 mai.

La Capitolul ARTĂ & CULTURĂ, susținut de Vodafone, vă prezentăm un interviu în exclusivitate cu CHRISTIAN FRIEDEL.

Macbeth în concert este titlul ineditului eveniment care va deschide cea de-a XXX-a ediţie al Festivalului Shakespeare de la Craiova, în seara de 16 mai, un hibrid performativ susţinut de colectivul artistic interdisciplinar Woods of Birnam Company, care incită deopotrivă prin originalitatea conceptului - drama personajului shakespearian devine propriul său coșmar - și prin resursele creative implicate, din moment ce trupa este fondată de către celebrul actor Christian Friedel, protagonistul filmului recent premiat cu Oscar și câștigător al Marelui Premiu la Cannes, The Zone of Interest.

Dincolo însă de notorietatea globală adusă de rolurile din cinema sau TV, precum multipremiatul Panglica albă al lui Michael Haneke sau serialul Babylon Berlin, CHRISTIAN FRIEDEL este unul dintre cei mai valoroși artiști din spaţiul teatral german contemporan.

Unul dintre must-see-urile din cadrul Festivalului Shakespeare (16-26 mai) îl reprezintă, fără îndoială, spectacolul Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, Hamlet, cu Vlad Udrescu în rolul titular, ce a avut premiera în primăvara aceasta, iar asta inclusiv pentru faptul că punerea în scenă îi are ca autori pe fondatorii celebrei companii Cheek by Jowl, două nume legendare ale teatrului contemporan, regizorul Declan Donnellan și scenograful Nick Ormerod.

În ediția de mai a revistei Zile și Nopți vă prezentăm un interviu exclusiv cu Nick Ormerod: „Ca designer, jobul meu este să construiesc spațiul mental al personajului

La Arta Animației vi-l prezentăm pe DONALD DUCK la aniversarea de 90 de ani.

În anul 1934, o rață albă, temperamentală, cu cioc galben și haine de marinar a intrat în universul animației ca o creație semnată de Walt Disney, debutând în scurtmetrajul The Wise Little Hen. Donald (Fauntleroy) Duck a apărut inițial ca personaj secundar în desenele cu Mickey Mouse, umorul și carisma vulcanică făcându-l rapid o fi gură iubită de publicul care a rezonat cu frustrarea sa constantă, natura explozivă și eșecurile repetate.

A fost întotdeauna o plăcere să lucrăm cu Mickey, Pluto și Goofy. Totuși, ca în multe familii mari, avem și un copil problemă. Aveți dreptate, este Donald Duck.”, Walt Disney.

La Capitolul MUZICĂ vă prezentăm un interviu, la cele 75 de primăveri, cu MIRCEA VINTILĂ.

În această primăvară, îndrăgitul cantautor Mircea Vintilă a împlinit 75 de ani și, din fericire pentru melomani, pare mai în formă ca oricând.

Bucuria de a cânta n-are cum să ți-o ia cineva

Tot la capitolul de aniversări, în 2024 marcăm 30 de ani de la nașterea uneia dintre cele mai iubite trupe feminine din istoria muzicii Pop, SPICE GIRLS, cvintet din Marea Britanie cunoscut pentru hiturile care au captivat o lume întreagă și pentru mesajul lor vibrant de „Girl Power”, care a influențat profund generații întregi de adolescente, de la apariție și până în prezent.

La Capitolul EAT & DRINK vă prezentăm o colecție de articole realizate de contributorii Zile și Nopți: Ștefan Chirițescu, Head of Strategy McCann Worldgroup Romania, Cosmin Dragomir, antropolog culinar și jurnaliștii Horia Ghibuțiu și Gruia Dragomir.

Ștefan Chirițescu: „Cum să vorbim interesant despre vinul românesc la cârciumă, atât pentru clientul român, dar și pentru turistul străin care e curios de ce există pe aici, dincolo de Merlot, Cabernet sau Chard, pe care le știe din toate țările în care a mai fost? ”;

Cosmin Dragomir: „Mazăre vs parizer, paradoxul inventivității”;

Horia Ghibuțiu: „Pentru luna mai, vă prezint o selecție de supe care satisfac gusturile pe toate meridianele”.

La Capitolul LIFESTYLE, susținut de către Karpaten Turism, Alin Gălățescu ne prezintă un fashion editorial NEO-LIFE-FUTURE.

În noul editorial de Fashion am explorat joncţiunea între reinterpretările unor creaţii ancestrale - făcute de noul „ZESTAL” - într-un spaţiu decupat din viziuni arhitectonice ale viitorului - Crowne Plaza Hotel - puse în scenă de trei femei minunate, învingătoare în lupta cu boala secolului, care şi-au câştigat dreptul la Visare, la Speranţă şi la Evoluţie, într-un mâine elevat şi încărcat de estetică şi umanitate”.

Foto: Remus Nicolaescu
Modele: Viorica Neagu, Ioana Filip, Loredana Chiţu

Arhitect Ioana Aldea ne prezintă noua înfăţişare a „Şcolii romano-catolică de fete” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita.

De cele mai multe ori regăsite în țesutul urban din centrul orașelor, instituțiile de învățământ din secolul XIX – începutul secolului XX păstrează parfumul perioadei în care au fost construite. Reabilitările acestor construcții se fac în primul rând din nevoia de a aduce dotările la standardele actuale, dar și pentru eliberarea spațiilor de improvizațiile realizate de cele mai multe ori fără să țină cont de context. Un astfel de exemplu îl întâlnim în Odorheiu Secuiesc - Liceul „Tamasi Áron”.

Smart Bill ne prezintă o nouă Poveste de succes, de data aceasta despre emoția unei amintiri într-un parfum contemporan: MIRAJ.

Emblemă a industriei de parfumerie din România de odinioară, Miraj a reprezentat pentru mulți români unul dintre puținele produse de lux la care aveau acces. Însă pentru copiii acelei epoci, Miraj era mai mult de atât – era parfumul mamei. În urmă cu câțiva ani, acest brand a renăscut ca un veritabil parfum de nișă ce reflectă maturitatea gusturilor societății moderne.

În București, revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în numeroase spații culturale, printre care amintim:

– Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, în Culise, Teatrul Excelsior, Teatrul Godot, Apollo 111, FF Theatre, Teatrul Avangardia, Teatrul Coquette, Teatrul Elisabeta, Teatru Infinit, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Muzical Ambasadorii, Teatrul Stela Popescu, Teatrelli, Unteatru, Point, hub cultural, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Națională București,
– MARe – Muzeul de Artă Recentă, MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAR – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
– 2/3 galeria, Catinca Tabacaru Gallery, Elite Art Gallery, Galeria Senso, Kulterra Gallery, Scemtovici & Benowitz Gallery, ARCUB, Assamblage – Institutul de Artă și Design, Fundația Calea Victoriei.

Tot în București, revista se mai poate găsi la Hard Rock Café, Club Control, Green Hours, The Pub Universității, J’ai Bistrot sau în rețeaua Cinema City.

Citește Zile și Nopți, ediția de mai, varianta digitală a revistei.

În a doua parte a lunii mai va apărea și ediția tipărită a Ghidului Festivalurilor din România, revistă distribuită într-un tiraj de 30.000 exemplare, în București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Oradea.

Pe site-ul zilesinopti.ro găsiți acum și calendarul de evenimente din 24 de orașe din România.

Secțiunea de evenimente este susținută de glo™.

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related