Vinul Jidvei, de la Centrul Pompidou la Festivalul de Film de la Cannes, susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Vinul Jidvei, de la Centrul Pompidou la Festivalul de Film de la Cannes, susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
Boris Becker, Virginia Ruzici, Tudor Giurgiu, Ion Țiriac, Henri Leconte, Ilie Năstase, Cosmin Hodor, Cristian Pascariu, Bogdan Crăciun, Tudor D. Popescu / Credit foto: Rock House Events

Cel mai mare producător de vinuri din România, Jidvei, a fost alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

Documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, a fost vizionat la secțiunea „Proiecții speciale”, din cadrul programului oficial al festivalului. NASTY explorează suișurile și coborâșurile marelui tenismen român, controversele care l-au înconjurat pe jucătorul clasat pe primul loc mondial în 1973, și impactul pe care l-a avut asupra lumii tenisului.

Pe teren, Ilie Năstase a fost fabulos. Acest tânăr dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea cu talentul și personalitatea sa. Am lucrat 5 ani la acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri sportive, oameni profund influențați de el. NASTY este un portret al unui personaj complex, întotdeauna surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie pentru România și pentru tenis.", Tudor Giurgiu, regizor și producător.

Amalia Enache, Alexandra Tinjala
Credit foto: Matthew Oliver

Credit foto: Matthew Oliver

La Cannes, echipa filmului NASTY a avut plăcerea să primească susținerea unor personalități de marcă care au degustat vinurile Jidvei din colecția Owner's Choice, Ana Sauvignon Blanc și Maria Fetească Albă, precum și Pinot Noir Roșu 2019. Printre invitați s-au numărat Ilie Năstase, Ion Țiriac, Boris Becker, Virginia Ruzici, Henri Leconte, Mansour Bahrami, Amalia Enache, Andreea Vasile, Olimpia Melinte.

Virginia Ruzici, Ilie Năstase, Maria Dowlatshahi, Henri Leconte
Credit foto: Jérémy Melloul

Andreea Vasile
Credit foto: Alexandra Tinjala

Mansour Bahrami
Credit foto: Alexandra Tinjala

Amalia Enache
Credit foto: Alexandra Tinjala

 „Este o experiență unică pentru un producător de vin din România să facă parte din această călătorie cinematografică și să contribuie la promovarea valorilor culturale și artistice românești pe scena internațională. Ne onorează parteneriatul cu Transilvania Film și, alături de Tudor Giurgiu și echipa sa, ne propunem să realizăm numeroase proiecte prin care să susținem filmul românesc. Am desfășurat deja o rezidență pentru scenariști la Castelul Bethlen-Haller, iar cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi acompaniată de vinurile Jidvei.", Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei.

Tudor D. Popescu, Cristian Pascariu, Tudor Giurgiu, Ion Țiriac, Ilie Năstase, Mansour Bahrami
Credit foto: Rock House Events

"Împărtășim cu entuziasm această realizare remarcabilă a lui Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, care au adus la viață povestea lui Ilie Năstase în fața unei audiențe internaționale.", Claudiu Necșulescu, Președinte Grup Jidvei.

Amalia Enache
Credit foto: Alexandra Tinjala

Festivalul de Film de la Cannes este recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente din industria cinematografică mondială, iar selecția filmului NASTY subliniază valoarea și impactul acestuia. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor l-a transformat pe Nasty (nume dat de presă) într-un adevărat showman admirat de fani, comentatori și alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost niciodată la fel.

Diana Tănase, Sena Latif, Tudor Giurgiu, Alexandra Tînjală, Andrei Aivănoaei, Vlad Socea
Credit foto: Jérémy Melloul

Vinurile Domeniului Jidvei au fost distinse cu peste 1.000 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale, iar anul acesta Jidvei a fost desemnat în Top 100 cei mai buni producători de vinuri și distilate premium din lume, de către Luxury Lifestyle Awards.

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată din România (D.O.C. Jidvei). Grupul Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din Europa cu proprietar unic, 2.500 hectare situate chiar în inima Transilvaniei și patru crame, aflate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, precum și unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața națională a vinului, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must.

Simbolul vinurilor Jidvei este Castelul Bethlen-Haller, un loc plin de farmec, unde se desfășoară activități de oenoturism pentru a face cunoscută povestea Țării Vinului, ținut al podgoriilor nesfârșite de viță-de-vie, al cetăților de basm și al bisericilor fortificate săsești.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

SectiuneBranded


Related