Iri nu mananca unt pe paine

Reteta unui viral reusit: Iri si Moni. Orice pui in rest nu conteaza: ca e un pahar, un carton din care e decupata o yala, un Bentley sau doua felii de paine cu unt, oricum o sa genereze un torent de reactii. Felicitari, Next Advertising, analiza a luat sfarsit.

Daca esti de acord, iti doresc navigare placuta in continuare. Daca nu-ti dau pace remuscarile ca si tu te-ai uitat a doua oara la clipul pentru French Toast, in loc sa schimbi scarbit canalul si sa sanctionezi moral frivolitatea societatii in care traim si care pretuieste oamenii in functie de a)bogatia afisata si b)numarul de afisari pe zi, atunci mai ramai putin, sa ne analizam impreuna aceasta pofta reprimata pentru monden.
Vara trecuta a "scapat" pe net clipul French Toast. Cel putin asa am inteles de la agentie, care programase pentru toamna lansarea campaniei. Nu cred ca se mira cineva ca s-a raspandit foarte repede si foarte mult. Nici nu-ti mai pui problema strategiei de "seeding" cand ai un asemenea material. S-a inflamat, s-a comentat, s-a link-uit, s-a transmis, s-a stins. Apoi, daca imi dati voie, "a venit toamnaaa. Acopera-mi gaura cheii cu ceva. Cu umbra unui pahaaar, sau mai bine cu umbra taaa". Si iata cum filmuletul pornografic face ocolul internetului (.ro-ului mai bine zis) in cateva zile, de crapa serverele de la CanCan, de sunt dati in judeacata hackerii pe care vor "sa-i identifice dupa IP" si mai multe nu.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune


Comentarii

ala bala
acum 16 ani
incepusem sa am dubii despre calitatea analizelor de la aceasta rubrica, dupa cea pt. Millenium...noroc ca v-ati revenit rapid ;)
Andrei Raducanu
acum 16 ani
mie mi-a placut, mai ales cum alerga moni dar...stiu ca nu conteaza insa amantul a sarit peste balcon fara paine si smarandescu a venit cu o felie in mana

asta nu inseamna ca ideea nu e buna.

Nu stiu cit sint de atacabili "copiraiterii" din partea protagonistilor (legal vb)

Korosy Claudiu
acum 16 ani
faza cu Mistoooo, ma termina. E super marfa, "ditamai" omuletul cand intra si fetita il asteapta cu paine cu unt el se arata surprins ca un copil. Nu-i induiosator? Mistoooo :-))
GEORGE georgescu
acum 16 ani
mintea lui iri este invers proportionala cu averea lui... nush sigur...avand in vedere ca iri nu mananca unt pe paine...el bea numai ceaiul...si moni ce face cu painea? doar e fotomodel nop??? sau iri nu vrea sa pape unt cu paine sa nu se faca ct moni?? ex multe probabilitati...
Vlad Bercean
acum 16 ani
Daca ar trebui sa caracterizez spotul cu un singur cuvant, acesta ar fi evident "misto" sau "mondial", ceva din categoria asta.

Imi place pentru ca spatiul public e acaparat de o gasca restransa de socialiti ("socialites", eng. :p ) plicticosi care apar la televizor si isi dau importanta, iluzionandu-se ca parerea lor conteaza. Asta tine de partea cu "frivolitatea societatii", dar tocmai de aici vine impulsul: "cum sa nu faci un spot despre fericitul cuplu?"

Buna ideea, astepta doar o agentie cu haz si curaj sa o puna in practica.

Luciana Pavel
acum 16 ani
french toast, uita-te inca o data la reclama :-), sare de la balcon cu tot cu felia de paine.
Luciana Pavel
acum 16 ani
Ufff, aurelian, nu french toast :">
octavian filip
acum 16 ani
hmm...deobicei ma distrez copios la spoturile proaste. asta nici makar nu ma fakut sa rad, ma scarbit. inteleg ca este un demers al tau de a arata cu degetu pe cei de la Next, kare o merita, dar sincer, nu cred ka se merita makar sa te gandesti sa bagi un text pt kestia aia.
Dav Str
acum 16 ani
Imi pare rau dar mie mi se pare chiar penibil spotul.. Arata o lipsa totala de creativitate.
rechinu omuzapezilor
acum 16 ani
altfel nu se poate explica dulcegaria de mai sus care este doar o limba data unei companii care nu are colindatori.

micul lor viral a prins doar la patruzpezii care se distreaza pe seama jegului monden romanesc. eu n-am primit niciodata videoul asta, poate ca am prieteni cu IQ-ul mai mare decat al vostru. oricum o marla stupida care n-are legatura cu painea

ana maria baluta
acum 16 ani
mie imi place de moni. sau de sosia ei, care face exact ca ea, da cu mana prin par la fel(monica are aceeasi freza de cand am vazut-o prima data, si acelasi gest de a-si trece mana prin el). cel mai tare gest, dupa sau inainte de "misto". inca nu am stabilit care e cum :)) ..
Ana Militaru
acum 16 ani
ROFL. Mai copii, uitati-va la numarul comentariilor. Toata lumea are cate ceva de zis despre oamenii bogati si celebri, indiferent cum se numesc ei. Sigur ca puteau sa apara 300000 de alte branduri in spot si ca oricum s-ar fi vorbit despre el. Am scris mai sus ca desi am putea amenda in graba clipul pentru ca nu are nici o legatura cu brandul, daca il vedem de prea multe ori, se poate sa ne alerge mintea in directia unei explicatii plauzibile: Iri are gusturi rafinate in public, dar acasa manaca unt pe paine. S-ar putea deci sa ne intrebam daca nu cumva Iri e acelasi om simplu, din popor, in ciudat aparentelor, ca despre Moni nu avem dubii. Fiecare poate interpreta cumva spotul, dar indiferent cum pune problema, va trebui sa se refere si la rolul feliilor de paine. Si asta e tot ce trebuia sa faca agentia. Mie mi se pare ca a reusit.
Natalia Ionescu
acum 16 ani
de ce sa fie obligatoriu unt?

am vazut cu groaza cata lume cumpara margarina, si nu dintre cei care tin post, deci trebuie sa fie toata mancarea vegetala, ori margarina, va spun eu, care am mancat multa margarina...din cauza posturilor religioase, e foarte daunatoare, cum am lasat-o, cum analizele dupa 3 sapt au fost mai bune sensibil.

Deci lumea cumpara margarina de saracie, deci poate ca si sotia personajului din clip unge painea cu margarina, firma o scrieti dvs., eu nu mai mananc, o folosim doar pe cea pt aluaturi, fragezeste aluatul, deci sotia acelui personaj manca acasa margarina...

Alex Anghel
acum 16 ani
Eu sunt confunz, am avut initial senzatia ca reclama e la french toast....dupa ce am citit analiza ta nu mai sunt sigur, cred ca e la unt......sau nu?

In rest, asta e orice numai publicitate nu. Sunt curios la ce scoala a studiat echipa care a pus cap la cap scarbosenia asta .....cat despre client nici nu vreau sa ma gandesc, halal strategie de imagine,halal target, il si vad pe Dorel citind Libertatea, band o gura de Unirea si mancand un french toast....



Branded


Related